مشاوره تحصیل در دانشگاه های انگلستان
متخصصان بالدانو با سالها تجربه و بهرهمندی از اطلاعات جامع، درزمینه دانشگاههای انگلستان به شما مشاوره خواهند داد.
در این مقاله، هرآنچه باید درباره دانشگاه های انگلستان بدانید، برایتان جمعآوری کردهایم و انواع دانشگاههای این کشور، شرایط، مراحل و مدارک موردنیاز و ددلاین پذیرش آنها را توضیح دادهایم. درصورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، فرم مشاوره رایگان را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در بالدانو در سریعترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.
شما میتوانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.
انواع دانشگاه های انگلستان
دانشگاههای انگلستان به چند دسته کلی تقسیم میشوند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. انواع دانشگاه های انگلستان از این قرارند:
دانشگاههای باستانی (Ancient Universities)
این دسته از دانشگاهها جزو موسسههای آموزشی قدیمی انگلستان هستند و پیش از قرن نوزدهم تاسیس شدهاند. ازجمله دانشگاههای باستانی میتوان به دانشگاههای آکسفورد و کمبریج اشاره کرد که هریک بهترتیب ۹۰۰ و ۸۰۰ سال قدمت دارند.
دانشگاههای قرننوزدهمی (Red Brick Universities)
این دانشگاهها بیشتر در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم تاسیس شدهاند و به نام Red Brick شناخته میشوند که به آجرهای قرمزرنگ بهکاررفته در ساخت آنها و نوع معماریشان اشاره میکند. دانشگاههای قرننوزدهمی در شهرهای صنعتی ساخته شدهاند و در ابتدا به آموزش علوم و مهندسی اختصاص داشتند. ازجمله دانشگاههای مهم این گروه میتوان به دانشگاههای منچستر و لیورپول و بیرمنگام اشاره کرد.
دانشگاههای قرنبیستمی (Plate Glass Universities)
این دانشگاهها در دهه ۱۹۶۰ و پس از جنگ جهانی دوم تاسیس شدهاند و درزمینه آموزش عالی و تحقیقات علمی در انگلستان فعالیت میکنند. معماری جدید و استفاده از شیشه و فلز از ویژگیهای دانشگاههای قرنبیستمی است. دانشگاههای وارویک و یورک و ایست آنگلیا برخی از نمونههای این دانشگاهها بهحساب میآیند.
دانشگاههای جدید (New Universities)
این دانشگاهها پس از سال ۱۹۹۲ بنیان نهاده شدهاند. بسیاری از این موسسههای آموزشی پیشازاین بهعنوان پلیتکنیک شناخته میشدند و درزمینه آموزشهای کاربردی و حرفهای فعالیت میکردند. پس از اصلاحات آموزشی، بسیاری از موسسههای پلیتکنیک به دانشگاه تبدیل شدند. ازجمله این دانشگاهها میتوان به دانشگاههای کینگستون و هادرزفیلد اشاره کرد.
دانشگاههای تخصصی (Specialist Universities)
این دانشگاهها در حوزهای خاص از آموزش عالی، مانند هنر و موسیقی یا تجارت تخصص دارند. نمونههایی از این دانشگاهها عبارتاند از: دانشکده اقتصاد لندن (LSE) و دانشکده هنرهای سلطنتی (Royal College of Art) هستند.
شرایط دریافت پذیرش از دانشگاه های انگلستان
شرایط دریافت پذیرش از دانشگاه های انگلستان در مقاطع تحصیلی مختلف متفاوت است. درادامه مطلب، این شرایط را بررسی میکنیم.
شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی (Undergraduate)
- مدرک تحصیلی قبلی: ارائه دیپلم دبیرستان بهعنوان مدرک تحصیلی برای دریافت پذیرش از دانشگاههای انگلیس در مقطع کارشناسی ضروری است.
- نمرههای آزمونها: بسته به رشته و دانشگاه، ممکن است به نمرههای مشخصی از آزمونهای ورودی مانند SAT یا ACT نیاز داشته باشید.
- آزمون زبان: برای دریافت پذیرش از دانشگاههای انگلستان در مقطع کارشناسی، به مدرک آیلتس با نمره ۶ تا ۷ یا تافل با نمره ۹۰ تا ۱۰۰ احتیاج است.
- سن: محدودیت سنی خاصی برای پذیرش از دانشگاههای انگلستان در مقطع کارشناسی وجود ندارد؛ اما متقاضیان باید حداقل ۱۸ سال داشته باشند.
شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد (Postgraduate)
- مدرک تحصیلی قبلی: داشتن مدرک کارشناسی از دانشگاههای معتبر یکی از شرایط مهم پذیرش در این مقطع است.
- آزمون زبان: مدرک آیلتس با نمره معمولی بین ۶٫۵ تا ۷ یا تافل با نمره حدودی ۹۰ تا ۱۰۰ موردنیاز است.
- آزمونهای تخصصی: برای برخی رشتهها، بهویژه رشتههای مرتبط با مدیریت و امور مالی، ممکن است آزمونهایی مانند GRE یا GMAT نیاز باشد.
- رزومه و توصیهنامهها: برای پذیرش در دانشگاه های انگلستان در مقطع کارشناسی ارشد، معمولا باید ۲ توصیهنامه از استادان یا کارفرمایان سابق خود ارائه دهید.
- پروپوزال تحقیقاتی: برخی از رشتهها، مخصوصا رشتههای پژوهشمحور، به پروپوزال نیاز دارند.
شرایط پذیرش در مقطع دکتری (PhD)
- مدرک تحصیلی قبلی: مدرک کارشناسی ارشد در رشته مرتبط موردنیاز است.
- پروپوزال تحقیقاتی: در این پروپوزال، باید اهداف و اهمیت علمی تحقیق برای ارزیابی ارائه شود.
- آزمون زبان: ارائه مدرک آیلتس با نمره ۷ یا تافل با نمره بیشتر از ۱۰۰ از شرایط مهم برای پذیرش دانشگاه در مقطع دکتری است.
- آزمونهای تخصصی: برای برخی رشتههای خاص ممکن است آزمونهایی مانند GRE یا GMAT لازم باشد.
- توصیهنامهها: معمولا ارائه ۲ یا ۳ توصیهنامه از استادان دانشگاه یا محققان همکار شما ضروری است.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه های انگلستان
- مدرک تحصیلی قبلی (دیپلم یا مدرک دانشگاهی)
- ریزنمرههای تحصیلی
- مدرک زبان انگلیسی آیلتس ۶٫۵ و تافل ۹۰ تا ۱۰۰ یا PTE
- انگیزهنامه (Personal Statement)
- توصیهنامه
- پاسپورت معتبر
- تاییدیه پذیرش (CAS) برای ویزای تحصیلی
- اثبات تمکن مالی حدود ۱۵۰۰پوندی در ماه
- رزومه (برای مقاطع تحصیلات تکمیلی)
- مدارک مرتبط با درخواست بورسیه (درصورت نیاز)
مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه های انگلستان
۱. تحقیق و بررسی
بهمنظور تحقیق درباره دانشگاههای انگلستان، ابتدا باید بدانید که تمام درخواستها برای تحصیل در این کشور ازطریق سرویس رسمی درخواست پذیرش دانشگاهها و کالجها در انگلستان (UCAS) ارسال میشوند. معیارهای پذیرش ممکن است بسته به کشور مبدا دانشجو و الزامهای موسسهها کمی متفاوت باشد؛ بااینحال، UCAS بهعنوان پلتفرمی برای تمام درخواستهای دانشگاهی در انگلستان عمل میکند.
توجه کنید که اگر میخواهید در رشتههای هنر اجرا یا خلاق، مانند موسیقی و تئاتر یا فیلم تحصیل کنید، باید ازطریق سرویس پذیرش کنسرواتوارهای انگلستان (CUKAS) درخواست دهید. درصورتیکه دانشگاه مدنظر شما در انگلستان در سیستمهای UCAS یا CUKAS فهرست نشده باشد، باید با آن تماس بگیرید و درباره فرایند پذیرش پرسوجو کنید.
ورود به دانشگاههای انگلستان بسیار رقابتی است؛ بنابراین، توصیه میکنیم که تحقیق خود را حداقل از ۱ سال قبل شروع کنید تا زمان کافی برای آمادهکردن مدارک موردنیاز، مانند گواهیهای تحصیلی و نمرههای آزمون و آمادهشدن برای فرایند پذیرش داشته باشید.
۲. بررسی تاریخهای پذیرش دانشگاهها در انگلستان
برای دانشجویان کارشناسی در دانشگاه های انگلستان ماه سپتامبر (اواسط شهریورماه) آغاز سال تحصیلی جدید و ماه ژوئیه (اواسط خردادماه) پایان آن است. فرایند درخواست UCAS در هفته اول سپتامبر (۱۲شهریور) شروع میشود. مهلت درخواست UCAS از این قرار است:
- ۱اکتبر (۱۰مهر): مهلت ارسال درخواست برای دورههای موسیقی ازطریق کنسرواتورهای UCAS
- ۱۱اکتبر (۲۴مهر): مهلت ارسال درخواست برای اکثر دورههای پزشکی و دندانپزشکی و علوم دامپزشکی در دانشگاههای آکسفورد و کمبریج و سایر دانشگاهها
- ۱۵ژانویه (۲۵دی): مهلت ارسال درخواست برای اکثر دورههای کارشناسی
بهمنظور اطلاع از مهلت ارسال درخواست برای رشتههای دلخواه خود، وبسایتهای دانشگاهها را بررسی کنید.
۳. شرکت در آزمونهای توانسنجی
اکثر دانشگاهها از شما میخواهند که نمرههای آزمونهای مختلف پذیرش و استعداد تحصیلی را همراه با درخواست خود ارسال کنید. بهعنوان مثال، برای انواع رشتههای پزشکی باید در آزمون GAMSAT یا برای رشته حقوق در LNAT شرکت کنید. اگر زبان انگلیسی زبان مادریتان نیست، با ارائه مدرک زبان آیلتس یا تافل، باید تسلط خود بر این زبان را نشان دهید.
۴. آمادهسازی مدارک موردنیاز
بهمنظور ارسال درخواست پذیرش از دانشگاههای انگلستان، از شما خواسته میشود تا برخی از مدارک مهم را همراه با درخواستتان ارسال کنید. گواهیهای تحصیلی رسمی و بیانیه شخصی (انگیزهنامه) و توصیهنامه ازجمله این مدارک هستند.
۵. پرکردن فرم درخواست پذیرش UCAS و فرستادن درخواست
قبل از تکمیل فرم درخواست و ارسال آن، فهرستی تهیه کنید تا مطمئن شوید که همه مدارک و مستندات موردنیاز را ارسال کردهاید. سپس فرم درخواست UCASرا با دقت تکمیل کنید.
درصورتیکه نتوانستید در زمان مشخص برای فرستادن درخواست پذیرش اقدام کنید، تا ۳۰ژوئن (۱۰تیر) برای انجام این کار فرصت خواهید داشت. توجه کنید که فقط درصورتی به این درخواستها رسیدگی میشود که ظرفیتهای موجود هنوز تکمیل نشده باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویزای تحصیلی انگلستان، این مطلب را بخوانید.
هزینه تحصیل در دانشگاه های انگلستان
هزینه تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاههای انگلستان بدینشرحاند:
مقطع کارشناسی (Undergraduate)
- دانشجویان داخلی: شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی برای دانشجویان اهل انگلستان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود ۹هزار و ۲۵۰ پوند در سال است.
- دانشجویان بینالمللی: شهریه سالانه تحصیل در این مقطع برای دانشجویان بینالمللی بسته به رشته و دانشگاه بین ۱۰هزار تا ۳۸هزار پوند متغیر است. ناگفته نماند که شهریه رشتههای پزشکی و علوم مرتبط با آن بیشتر است و حتی احتمال دارد به ۵۰هزار پوند نیز برسد.
مقطع کارشناسی ارشد (Postgraduate)
- دانشجویان داخلی: شهریه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برای دانشجویان اهل انگلستان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ۵هزار تا ۱۲هزار پوند در سال متغیر است.
- دانشجویان بینالمللی: شهریه سالانه تحصیل در این مقطع برای دانشجویان بینالمللی بین ۱۰هزار تا ۴۸هزار پوند تخمین زده میشود. به این نکته توجه کنید که شهریه رشتههای علوم اجتماعی و هنر معمولا کمتر و شهریه رشتههای پزشکی و مهندسی بیشتر است.
مقطع دکتری (PhD)
- دانشجویان داخلی: شهریه سالانه تحصیل در مقطع دکتری برای دانشجویان اهل انگلستان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود ۴هزار و ۵۰۰ تا ۹هزار پوند برآورد میشود.
- دانشجویان بینالمللی: شهریه تحصیل در این مقطع برای دانشجویان بینالمللی ممکن است بین ۱۶هزار تا ۳۰هزار پوند در سال متغیر باشد. برخی از دانشگاهها شهریههای بیشتری برای پروژههای خاص پژوهشی و رشتههای فنی در نظر میگیرند.
تحصیل کاملا رایگان در انگلستان امکانپذیر نیست؛ اما برخی دانشگاهها یا دولت انگلیس بورسیههایی در نظر گرفتهاند که شهریه را بهطور کامل پوشش میدهد.
برخی از بورسیههای معروف انگلیس ازاینقرارند:
- بورسیه چِوینینگ: این بورسیه به دانشجویان بینالمللی اهل کشورهایی مانند ایران، عراق، نیجریه، غنا، هند، پاکستان و چین اعطا میشود.
- بورسیههای اسکالرشیپ دولتی: این بورسیه برای دانشجویان اهل اتحادیه کشورهای مشترکالمنافع دردسترس است.
- بورسیههای دانشگاهی: هر دانشگاه بسته به عملکرد تحصیلی یا نیاز مالی دانشجویان، بورسیههای خاصی به آنان اعطا میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه تحصیل در انگلستان، این مطلب را بخوانید.
ددلاین پذیرش دانشگاه های انگلستان
ددلاینهای پذیرش دانشگاه های انگلستان بسته به مقطع تحصیلی و دانشگاه ممکن است متفاوت باشد. درادامه، به بازههای کلی ددلاین برای مقاطع تحصیلی مختلف اشاره میکنیم.
مقطع کارشناسی (Undergraduate)
قبل از ارائه درخواست پذیرش در مقطع کارشناسی، باید بدانید که اکثر دانشگاههای انگلستان ازطریق سیستم UCASفرایند پذیرشها را انجام میدهند. مهلت ارسال درخواست برای گرفتن پذیرش از دانشگاههای آکسفورد و کمبریج و نیز رشتههای پزشکی و دندانپزشکی و دامپزشکی ۱۵اکتبر (۲۴مهر) است. برای بقیه دانشگاهها و رشتهها مهلت درخواست ۲۵ژانویه (۵بهمن) و آخرین فرصت برای ارسال درخواست ازطریق UCAS۳۰ژوئن (۱۰تیر) است.
مقطع کارشناسی ارشد (Postgraduate - Taught Masters)
ددلاینهای مقطع کارشناسی ارشد بسته به دانشگاه و رشته متفاوت است. معمولا دانشگاهها ۲ نوع ددلاین دارند. مهلت ارسال درخواست برای دانشجویانی که قصد دارند در ترم پاییز تحصیل کنند، ماههای ژانویه یا فوریه (ماههای دی و بهمن) و ددلاین ثانویه برای برخی از دانشگاهها ماههای می یا ژوئن (ماههای اردیبهشت و خرداد) است.
مقطع دکتری (PhD)
پذیرش در مقطع دکتری معمولا بدون ددلاین ثابت است و براساس فرصتهای پژوهشی و نظر استادان راهنما انجام میشود. بااینحال، برای رشتههای دارای بورسیه ددلاینها ممکن است زودتر و ماههای فوریه یا مارس (ماههای بهمن یا اسفند) تعیین شوند.
رشته های تحصیلی پرطرفدار در دانشگاه های انگلستان
رشتههای پرطرفدار در دانشگاههای انگلستان براساس وبسایت TopUniversities عبارتاند از:
- کسبوکار و مدیریت: این رشته یکی از رشتههای محبوب در بین دانشجویان بینالمللی است؛ چراکه فرصتهای شغلی گستردهای در سراسر جهان، بهخصوص انگلستان دارد.
- حقوق: این رشته بهدلیل شهرت سیستم حقوقی انگلستان از محبوبیت خاصی برخوردار است.
- علوم کامپیوتر: این رشته بهدلیل رشد فناوری و تقاضا برای تخصصهای مرتبط با تکنولوژی، بین دانشجویان بینالمللی محبوبیت بسیاری دارد.
- مهندسی: مهندسی برق و عمران و مکانیک بهدلیل کیفیت آموزشی مطلوبشان در دانشگاههای انگلستان همیشه در کانون توجه قرار دارد.
- پزشکی و سلامت: رشتههای پزشکی و پرستاری بهدلیل جایگاه قوی انگلستان در بهداشت و درمان بسیار محبوب هستند.
بهترین دانشگاه های انگلستان
براساس رتبهبندی جهانی QS وبسایت TopUniversities، بهترین دانشگاه های انگلستان از این قرارند:
بهترین دانشگاه های انگلستان براساس رتبهبندی جهانی | رتبه جهانی دانشگاههای انگلستان |
---|---|
دانشگاه کمبریج | ۲ |
دانشگاه آکسفورد | ۳ |
دانشگاه امپریال کالج لندن | ۶ |
دانشگاه کالج لندن | ۹ |
دانشگاه ادینبرو | ۲۲ |
دانشگاه منچستر | ۳۲ |
دانشگاه کینگز کالج لندن | ۴۰ |
دانشگاه اقتصاد و علوم سیاسی لند | ۴۵ |
دانشگاه بریستول | ۵۵ |
دانشگاه وارویک | ۶۷ |
دانشگاه آکسفورد (University of Oxford)
آکسفورد قدیمیترین دانشگاه انگلستان و یکی از دانشگاههای معتبر جهان بهشمار میآید که در قرن دوازدهم میلادی تاسیس شده است. این دانشگاه سیستم آموزشی کالجی دارد و هر کالج امکانات آموزشی و زندگی خاص خود را ارائه میدهد. آکسفورد در طیف وسیعی از رشتههای تحصیلی ازجمله علوم انسانی، علوم اجتماعی، پزشکی و علوم طبیعی در دنیا شناختهشده است. گفتنی است که ۳۰ تن از نخستوزیران بریتانیا و چندین برنده نوبل از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند.
دانشگاه کمبریج (University of Cambridge)
کمبریج، دومین دانشگاه قدیمی انگلیس، در سال ۱۲۰۹م بنیان نهاده شده است. این دانشگاه مانند آکسفورد سیستم کالجی دارد و در رشتههای مختلف ازجمله مهندسی، علوم طبیعی، اقتصاد و ادبیات به شهرت جهانی رسیده است. کمبریج نیز تاکنون بیش از ۱۰۰ برنده جایزه نوبل در میان دانشآموختگان و استادان خود داشته است و یکی از مراکز پژوهشی پیشرو در دنیا شناخته میشود.
امپریال کالج لندن (Imperial College London)
امپریال کالج لندن دانشگاهی پژوهشمحور است که بهویژه در حوزههای مهندسی و علوم و پزشکی شهرت دارد. این دانشگاه کارش را از سال ۱۹۰۷ شروع کرده است و هماکنون ازنظر ارائه رشتههای علمی و فنی در بین دانشگاههای برتر دنیا جای دارد. امپریال کالج لندن به نوآوریهای فناورانه و ارتباط نزدیک با صنعت نیز معروف است.
دانشگاه کالج لندن (UCL - University College London)
دانشگاه کالج لندن ( (UCLدر سال ۱۸۲۶ تاسیس شده و اولین دانشگاهی است که دانشجویان را بدون درنظرگرفتن دین و جنسیت پذیرش کرده است. این دانشگاه در رشتههای علوم اجتماعی، پزشکی، هنر و علوم طبیعی شهرت فراوانی دارد.
دانشگاه ادینبرو (University of Edinburgh)
دانشگاه ادینبرو در سال ۱۵۸۲ تاسیس شده است و یکی از دانشگاههای قدیمی اسکاتلند و بریتانیا شناخته میشود. این دانشگاه بهدلیل دستاوردهای پژوهشی و آکادمیک در حوزههای مختلفی ازجمله علوم انسانی و مهندسی و پزشکی و نیز فرهنگ دانشگاهی و ارائه رشتههای متنوع علوم اجتماعی و فناوری شهرت دارد.
دانشگاه منچستر (University of Manchester)
دانشگاه منچستر ازجمله دانشگاههای بزرگ بریتانیا محسوب میشود که از سال ۲۰۰۴ با ادغام ۲ دانشگاه قدیمی کارش را شروع کرده است. این دانشگاه در رشتههای مختلفی نظیر فیزیک، مهندسی، علوم کامپیوتر و علوم اجتماعی پیشرو است. همچنین، دانشگاه منچستر بهدلیل پژوهشهای پیشرفته و کاربردی، بهویژه در حوزه نانوتکنولوژی و علوم زندگی، شهرت جهانی دارد.
کینگز کالج لندن (King's College London)
کینگز کالج لندن در سال ۱۸۲۹ تاسیس شده و یکی از دانشگاههای قدیمی و معتبر لندن است. این دانشگاه بهویژه در رشتههای حقوق، علوم انسانی، پزشکی و علوم بهداشتی در دنیا شناختهشده است. کینگز کالج با بیمارستانهای مشهوری در لندن همکاری نزدیکی دارد و یکی از مراکز اصلی تحقیقاتی و آموزشی در علوم پزشکی و بهداشت بهحساب میآید.
دانشگاه اقتصاد و علوم سیاسی لندن (LSE - London School of Economics)
این دانشگاه یکی از دانشگاههای معتبر جهان در رشته علوم اجتماعی بهشمار میآید و سال ۱۸۹۵ تاسیس شده است. دانشگاه LSE در رشتههای اقتصاد، سیاست، جامعهشناسی و حقوق شهرت زیادی دارد و یکی از مراکز آکادمیک برتر برای دانشجویانی است که به مسائل اجتماعی و سیاسی و اقتصادی علاقهمندند. ناگفته نماند که بسیاری از رهبران و سیاستمداران برجسته جهان در دانشگاه یادشده تحصیل کردهاند.
دانشگاه بریستول (University of Bristol)
دانشگاه بریستول که در سال ۱۹۰۹ تاسیس شده است، ازجمله دانشگاههای تحقیقاتی برتر بریتانیا شناخته میشود. این دانشگاه بهویژه در رشتههای مهندسی، علوم طبیعی، پزشکی و علوم اجتماعی شهرت دارد. بریستول بهدلیل ارتباطات قوی با صنعت و جامعه پژوهشی معتبر خود، توانسته است جایگاه برجستهای در میان دانشگاههای جهان کسب کند.
دانشگاه وارویک (University of Warwick)
دانشگاه وارویک کارش را از سال ۱۹۶۵ آغاز کرد و بهسرعت به یکی از دانشگاههای معتبر انگلستان تبدیل شد. این دانشگاه در رشتههای علوم انسانی، تجارت، اقتصاد، و علوم مهندسی در سراسر جهان شناختهشده و بهدلیل نوآوریهای آموزشی و پژوهشی در کانون توجه قرار گرفته است.
گرانترین دانشگاه های انگلستان
در جدول زیر، گرانترین دانشگاههای انگلستان را باتوجهبه آمارهای وبسایت TopUniversities ذکر کردهایم:
گرانترین دانشگاههای انگلستان | هزینه شهریه در سال |
---|---|
دانشگاه آکسفورد | حدود ۵۰هزار پوند |
دانشگاه کمبریج | ۲۲هزار تا ۵۸هزار پوند |
امپریال کالج لندن | ۳۲هزار پوند |
دانشگاه اقتصاد و علوم سیاسی لندن | ۲۳هزار پوند |
دانشگاه سنتاندروز | ۲۲هزار تا ۲۷هزار پوند |
ارزانترین دانشگاه های انگلستان
در جدول زیر، به ارزاترین دانشگاههای انگلستان طبق آمارهای وبسایت TopUniversities اشاره کردهایم:
ارزانترین دانشگاههای انگلستان | هزینه شهریه در سال |
---|---|
دانشگاه کاونتری | ۹هزار تا ۱۳هزار پوند |
دانشگاه رویال آگریکالچر | ۱۰هزار پوند |
دانشگاه ساندرلند | حدود ۱۰هزار تا ۱۰هزار و ۵۰۰ پوند |
دانشگاه وکسام گلایندور | ۱۲هزار و ۵۰۰ پوند |
دانشگاه کامبری | ۱۴هزار پوند |
مزایای تحصیل در دانشگاه های انگلستان
مزایای تحصیل در دانشگاههای انگلستان از این قرارند:
- کیفیت آموزشی : دانشگاههای انگلستان مانند آکسفورد و کمبریج جزو دانشگاههای برتر جهان هستند و سیستم آموزشی آنها شهرت بینالمللی دارد. افزونبراین، انگلستان میزبان بسیاری از دانشگاههای معتبر دیگر است که هریک رشتههای آموزشی متنوعی ارائه میدهند.
- تنوع رشتهها و برنامهها: انگلستان طیف گستردهای از رشتههای تحصیلی را در تمام مقاطع ارائه میدهد؛ از رشتههای علوم انسانی و هنر گرفته تا علوم تجربی و پزشکی و مهندسی.
- تحصیل در دورههای کوتاهتر از سایر کشورهای اروپایی : تحصیل مقطع کارشناسی در دانشگاه های انگلستان معمولا ۳ سال و مقطع کارشناسی ارشد ۱ سال طول میکشد. همین امر باعث میشود تا دانشجویان زودتر وارد بازار کار شوند و هزینه تحصیل و زندگیشان کمتر شود.
- فرصتهای پژوهشی و تحقیقاتی: دانشگاههای انگلستان امکانات پژوهشی پیشرفتهای دارند و فرصتهای گستردهای برای انجام تحقیقات در زمینههای مختلف دراختیار دانشجویان قرار میدهند.
- فرصتهای شغلی پس از تحصیل: انگلستان امکان دریافت ویزای کار پس از تحصیل را فراهم میکند و این امر به دانشجویان فرصت میدهد تا پس از اتمام تحصیلاتشان، در آنجا مشغول کار شوند و تجربه کاری کسب کنند.
- فرهنگ چندملیتی: دانشگاههای انگلستان میزبان دانشجویانی از سراسر جهان هستند و این موضوع باعث میشود تا دانشجویان در محیطی چندملیتی با فرهنگها و زبانهای مختلف آشنا شوند.
معایب تحصیل در دانشگاه های انگلستان
معایب تحصیل در دانشگاههای انگلستان بدینشرحاند:
- هزینههای زیاد : تحصیل در دانشگاههای انگلستان، بهخصوص برای دانشجویان بینالمللی، هزینهبر است. هزینه تحصیل بسته به رشته و دانشگاه ممکن است بسیار زیاد باشد. هزینه زندگی در شهرهای بزرگی مانند لندن نیز سرسامآور است.
- رقابت شدید برای پذیرش: دانشگاههای برتر انگلستان معمولا با سختگیری فراوان به دانشجویان پذیرش میدهند و رقابت برای ورود در رشتههای پرطرفدار بسیار شدید است.
جمعبندی
در رتبهبندی دانشگاههای سراسر جهان، دانشگاه های انگلستان جایگاه مطلوبی دارند. یکی از شرایط مهم برای تحصیل در دانشگاههای این کشور داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر مانند آیلتس ۶ تا ۷ یا تافل ۹۰ تا ۱۰۰ است. دانشگاههایی مانند آکسفورد، کمبریج، دانشگاه امپریال کالج لندن و دانشگاه کالج لندن جزو دانشگاههای برتر انگلستان بهشمار میآیند.
شهریه تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاه های انگلستان متفاوت است. دانشجویان برای تحصیل در مقطع کارشناسی بین ۱۰هزار تا ۳۸هزار پوند و مقطع کارشناسی ارشد بین ۱۰هزار تا ۴۸هزار پوند و مقطع دکتری بین ۱۶هزار تا ۳۰هزار پوند باید بپردازند.