مشاوره تحصیل در مدارس فرانسه
مشاوران ما در بالدانو با سالها تجربه درزمینه مشاوره تحصیل در مدارس فرانسه، از فرایند این شرایط اطلاعات کاملی در دست دارند و برای تحصیل در مدارس این کشور میتوانند به شما کمک کنند.
در این مقاله، تمام مطالب موردنیاز شما برای تحصیل در مدارس فرانسه را فراهم کردهایم که با مطالعه آن میتوانید همه اطلاعات لازم و پاسخ پرسشهای خود را دریافت کنید. درصورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما در بالدانو، فرم مشاوره رایگان را تکمیل کنید تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
شما میتوانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.
انواع مدارس فرانسه کدام اند؟
تحصیل در مدارس فرانسه برای دانشآموزان خارجی و مهاجران گزینه مناسبی برای راه پیداکردن به دانشگاهها و مرکزهای آموزش عالی برتر دنیا است؛ زیرا سیستم آموزش فرانسه جزو سیستمهای آموزشی باسابقه و معتبر جهان است که دانشآموزان را برای حضور مفید در جامعه آماده میکند.
در سیستم آموزشی فرانسه، افراد از ۲سالگی میتوانند وارد دوره پیشدبستانی شوند و تا ۱۸سالگی در دبیرستان تحصیل کنند. انواع مدارس فرانسه شامل مدارس دولتی، خصوصی، بینالمللی و شبانهروزی است که بهترین زمان برای اخذ پذیرش از آنها از سپتامبر (شهریور) تا ژوئن (خرداد) است. درادامه، هریک از انواع مدارس فرانسه را معرفی خواهیم کرد.
مدارس دولتی
مدارس دولتی فرانسه محبوبترین نوع مدرسه برای دانشآموزان این کشور است که حدود ۸۰درصد از آنان در این مدارس تحصیل میکنند. تحصیل در مدارس دولتی فرانسه کاملا رایگان و بدون هزینه است و درعینحال این مدارس از استانداردهای آموزشی مطلوبی بهره میبرند و از سیستم آموزشی ملی پیروی میکنند.
قوانین آموزشی کشور فرانسه والدین را ملزم میکند تا فرزندانشان را در نزدیکترین مدرسه دولتی محل سکونت خود ثبتنام کنند. در شرایط خاصی، امکان تحصیل در مدارس دولتی مناطق دیگر نیز وجود دارد. بااینحال، والدین فرانسوی بیشتر تمایل دارند تا فرزندانشان را در مدارس دولتی ثبتنام کنند.
تمام برنامههای درسی و سیستم آموزشی و قوانین مدارس دولتی فرانسه زیرنظر دولت این کشور است و امکان خلاقیت و نوآوری برای مربیان و مدیران وجود ندارد. باوجوداین، تحصیل در این مدارس برای دانشآموزان خارجی و فرانسوی، فرصت یادگیری مناسبی محسوب میشود.
مدارس خصوصی
مدارس خصوصی فرانسه مانند مدارس دولتی، استانداردها و کیفیت آموزشی مطلوبی دارند و انتخاب بسیاری از والدینی هستند که میخواهند فرزندانشان در فرانسه تحصیل کنند. این مدارس اغلب در شهرهای بزرگ این کشور قرار دارند. مدارس خصوصی بهصورت رسمی در فرانسه باید ثبت شده باشند و از الزامهای برنامههای آموزشی و استاندارهای نهادهای نظارتی پیروی کنند.
بهطور کلی، مدارس خصوصی فرانسه به ۲ گروه قراردادی (Sous Contrat) و غیرقراردادی (Hors Contrat) تقسیم میشوند. منابع مالی مدارس خصوصی قراردادی را دولت تامین میکند و برنامههای درسی آنها مشابه مدارس دولتی است. تفاوت این مدارس با مدارس دولتی در پرداخت هزینه و تعداد دانشآموزان کمتر است. برخلاف مدارس دولتی، نحوه نامنویسی در مدارس خصوصی براساس اولویت است.
درمقابل، منابع مالی مدارس خصوصی غیرقراردادی را دولت فرانسه تامین نمیکند؛ بههمیندلیل، شهریه این مدارس بیشتر است و آنها در تنظیم برنامه درسی خود آزاد هستند و درمقایسهبا مدارس دولتی، اغلب از موضوعات متنوعتر و منابع درسی بیشتری برای آموزش دانشآموزان استفاده میکنند. کلاسهای هنر و فرهنگ و ورزش ازجمله کلاسهای مدارس خصوصی محسوب میشوند.
مدارس خصوصی غیرقراردادی اغلب کاتولیک هستند و برخلاف مدارس دولتی، میتوانند مسائل و دروس دینی را به دانشآموزان تدریس کنند. بیشتر مدارس دوزبانه و بینالمللی در دسته مدارس خصوصی قرار میگیرند. والدین شهریه این مدارس را برای هر سال یا نیمسال تحصیلی باید پرداخت کنند.
مدارس بین المللی
مدارس بین المللی فرانسه ازجمله مدارس معتبر این کشور هستند که دروس را بهصورت دوزبانه به دانشآموزان تدریس میکنند. این مدارس ارائه کیفیت آموزشی مطلوب را سرلوحه خود قرار میدهند؛ ازاینرو، کلاسهای کمتعداد و خلوتی دارند و دروس را به زبانهای فرانسه و انگلیسی آموزش میدهند.
برخی از مدارس بین المللی فرانسه از استانداردهای جهانی و برنامههای درسی انگلیسی یا آمریکایی پیروی میکنند. در این مدارس، مدارک تحصیلی انگلیسی یا آمریکایی مانند (GCSE) و دیپلم دبیرستان آمریکایی نیز ارائه میشوند. اغلب مدارس بین المللی آزمون ورودی دارند و در مواقع خاص، ممکن است بورسیه تحصیلی نیز به دانشآموزان مستعد اعطا کنند.
برخی از مدارس بین المللی معروف و معتبر فرانسه عبارتاند از:
- مدرسه بینالمللی بوردو
- مدرسه بینالمللی نیس
- مدرسه بینالمللی تولوز
- مدرسه اروپایی استراسبورگ
مدارس شبانه روزی
مدارس شبانه روزی فرانسه جزو مدارس شبانهروزی برتر قاره اروپا بهحساب میآیند. دانشآموزان فرانسوی و خارجی میتوانند در خوابگاهها و اقامتگاههای این مدارس سکونت کنند و علاوهبر تحصیل، از زندگی در فضای مدرسه بهرهمند شوند.
بیشتر مدارس خصوصی شبانه روزی فرانسه محیط چندفرهنگی و جذابی دارند که نهتنها باعث آشنایی دانشآموزان با فرهنگها و ملیتهای متفاوت میشود؛ بلکه مهارتهای ارتباطی و زبانی آنان را تقویت میکند. این مدارس منابع درسی و برنامههای تحصیلی را مطابق استانداردهای اروپا ارائه میدهند و فارغالتحصیلان آنها بخت زیادی برای ورود به دانشگاههای برتر جهان دارند.
سیستم آموزشی در مدارس فرانسه چگونه است؟
سیستم آموزشی در مدارس فرانسه بهگونهای است که والدین میتوانند فرزندانشان را از ۲ تا ۱۸سالگی در مدرسه ثبتنام کنند؛ اما سن تحصیل اجباری در فرانسه از ۶ تا ۱۶سالگی است. سال تحصیلی در کشور فرانسه از سپتامبر (شهریور) آغاز میشود و تا جولای (تیر) سال بعد ادامه پیدا میکند. در هر سال تحصیلی، ۵ دوره تعطیلات برای دانشآموزان در نظر گرفته شده که تاریخ آنها در مناطق مختلف فرانسه متفاوت است.
در سیستم آموزشی فرانسه، دانشآموزان بین ۲۴ تا ۲۸ ساعت در هفته به مدرسه میروند. ناگفته نماند که آن دسته از دانشآموزان دبیرستانی که میخواهند برای ورود به دانشگاه آماده شوند، میتوانند تا ۴۰ ساعت در هفته هم در مدرسه آموزش ببینند. هنگام حضور در مدرسه دانشآموزان ۲ زنگ تفریح و موقع صرف ناهار حداقل یکونیم ساعت زمان استراحت دارند که میتوانند به خانه بروند یا در مدرسه غذا بخورند.
در مدارس فرانسه، سیستم آموزشی به ۴ مرحله کلی مهدکودک، دبستان، راهنمایی یا متوسطه اول و دبیرستان یا متوسطه دوم تقسیم میشود. درادامه، درباره هریک از این مراحل بیشتر صحبت خواهیم کرد.
مهدکودک و پیشدبستانی (École Maternelle)
تحصیل در مدارس فرانسه برای کودکان ۲ تا ۶ساله اجباری نیست؛ اما اگر به فرانسه مهاجرت کردهاید، کودک خود را در مهدکودک و پیشدبستانی میتوانید ثبتنام کنید تا از سن کم با زبان فرانسوی آشنایی پیدا کند. در کشور فرانسه، معمولا دولت هزینههای مراقبت از کودکان را تامین میکند و والدین فقط مسئول پرداخت هزینهای هستند که اغلب براساس درآمد آنها تعیین میشود.
در فرانسه ۳ نوع مهدکودک وجود دارد:
- مهدکودک غیرانتفاعی (La crèche Parentale) که آن را انجمن والدین اداره میکند و تمام هزینه غذا و تجهیزات بهصورت مساوی تقسیم میشود.
- مهدکودک شرکتی (La Crèche d’ Enterprise) که مالک آن شرکت یا ادارهای خاص است که برای کودکان کارمندان خود خدمات مراقبت حرفهای ارائه میدهد.
- مهدکودک خانوادگی که در آن متخصص مراقبت از کودکان استخدام و هزینه آن بین خانوادهها تقسیم میشود.
مقطع ابتدایی (École Primaire)
دانشآموزان در مدارس فرانسه از ۶ تا ۱۱سالگی باید در مدارس ابتدایی تحصیل کنند. تحصیل در مدارس ابتدایی فرانسه از سپتامبر (شهریور) آغاز میشود و کودکان در ترم اول ۲ هفته تعطیلات میانترم (Toussaint) و ۱ تعطیلات ۲هفتهای نیز در کریسمس و سال نو دارند. در ترم دوم تحصیلی، دانشآموزان ۲ هفته در فوریه (بهمن) یا مارس (اسفند) و ۲ هفته هم در آوریل (فروردین) مرخصی دارند. سال تحصیلی مقطع ابتدایی در جولای (تیر) بهپایان میرسد و ۲ ماه تعطیلات تابستانی آغاز میشود.
در مدارس فرانسه، دانشآموزان ابتدایی ۲۴ ساعت در هفته به مدرسه میروند و بسیاری از این مدارس چهارشنبهها تعطیل هستند. نکته مهم دیگر اینکه کودکان ابتدایی در مدارس خصوصی و دولتی لباس فرم نمیپوشند.
در کشور فرانسه، مقطع ابتدایی به ۵ کلاس (CP، CE1، CE2، CM1 و CM2) تقسیم میشود. برنامه تحصیلی مدارس ابتدایی ثابت است و مربیان باید از برنامه آموزشی ملی پیروی کنند. دانشآموزان از سالهای اول ( CPو CE1 و CE2) شروع به یادگیری زبان دوم میکنند. همچنین، آنان تشویق میشوند تا سوالات خود را مطرح و هنر، موسیقی، ورزش و کارگروهی را تمرین کنند و در کلاسهای CM1 و CM2 دروس تاریخ، جغرافیا، علم و تاریخ هنر را یاد بگیرند.
در مقطع دبستان مدارس شبانهروزی، برای دانشآموزان فرانسوی وجود ندارند؛ اما کودکان خارجی میتوانند در مدارس ابتدایی شبانهروزی تحصیل کنند. مدارس ابتدایی دولتی فرانسه کاملا رایگان و غیرمذهبی هستند.
مقطع راهنمایی یا متوسطه اول
دانشآموزان در مدارس فرانسه از ۱۱ تا ۱۵سالگی در مقطع راهنمایی یا متوسطه اول تحصیل میکنند. برای تحصیل در مقطع راهنمایی به شرکت در آزمون ورودی نیازی نیست و همه دانشآموزان میتوانند تا قبل از شروع سال تحصیلی در سپتامبر (شهریور) هر سال، در مرکز آموزشی محلی خود (Mairie) ثبتنام کنند.
مقطع دبیرستان یا متوسطه دوم (Lycée)
دانشآموزان در سیستم آموزشی فرانسه باید از ۱۵ تا ۱۶سالگی در دبیرستان یا متوسطه دوم تحصیل کنند. پس از ۱۶سالگی تحصیل برای دانشآموزان اجباری نیست و میتوانند انتخاب کنند که قصد دارند تا ۱۸سالگی ادامهتحصیل دهند یا خیر. دانشآموزان دبیرستانی بین ۲۸ تا ۳۵ ساعت در هفته مطالعه میکنند و در دبیرستانی که به اهداف آینده آنها نزدیکتر است، درس میخوانند. انواع مختلفی از دبیرستان در سیستم آموزش فرانسه وجود دارند که هریک از آنها دانشآموزان را برای هدف خاصی آماده میکنند.
پس از اتمام دوره تحصیل اجباری، دانشآموزان برای ورود به دبیرستان عمومی (Lycée Générale) باید در آزمون نهایی شرکت کنند تا تواناییشان در زبان فرانسوی، ریاضیات، تاریخ، جغرافیا و سایر رشتهها اثبات شود. پس از قبولی در این آزمون، دانشآموزان میتوانند تحصیلات خود را تمام کنند یا برای ۲ سال دیگر درس بخوانند. در ۱۸سالگی و پس از بهپایانرساندن دبیرستان، دانشآموزانی که قصد داشته باشند به دانشگاه وارد شوند، باید در آزمون (Baccalauréat) شرکت و نمره قبولی کسب کنند.
دبیرستان فنی (Lycée Technologique) نوع دیگری از دبیرستانهای فرانسه است که دانشآموزان را برای تحصیلات تخصصی در زمینههای فنی و غیردانشگاهی خاصی مانند مدیریت هتلداری و کشاورزی و طراحی لباس آماده میکند. پس از تحصیل سال اول، دانشآموزان میتوانند برای ادامهتحصیل بین رشته تخصصی یا دوره عمومی دست به انتخاب بزنند. پس از اتمام تحصیلات در دبیرستان فنی، دانشآموزان برای دوره کارشناسی دانشگاهی یا دیپلم فنی دوساله میتوانند درخواست دهند.
دبیرستان حرفهای (Lycée Professionnel) نیز نوع دیگر آموزش متوسطه دوم در فرانسه است که با ادغام دورههای کارآموزی و آموزش حرفهای، دانشآموزان را برای مشاغلی مانند برقکاری یا لولهکشی آماده میکند. این دبیرستانها بهترین راه برای ورود به بازار کار بلافاصله پس از اتمام تحصیلات دبیرستان است.
شرایط تحصیل در مدارس فرانسه چیست؟
شرایط تحصیل در مدارس فرانسه برای دانشآموزان خارجی باتوجهبه هر مدرسه و در هر مقطع متفاوت است. بااینحال، والدین باید حداقل ۳ ماه پیش از شروع ثبتنام در مدارس فرانسه، برای جمعآوری اطلاعات و آگاهی از شرایط تحصیل در مدارس فرانسه اقدام کنند. شرط سنی و مدرک زبان ازجمله شروط اصلی در اخذ پذیرش از مدارس فرانسه هستند. درادامه، این شرطها را بیشتر توضیح میدهیم.
شرط سنی
شرط سنی اصلیترین شرط برای ورود به مدارس فرانسه است. برای اخذ پذیرش از هر مقطعی، باید دانشآموزان در بازه سنی آن مقطع باشند. دانشآموزان برای تحصیل در مقطع ابتدایی باید بین ۶ تا ۱۱ سال و برای تحصیل در مقطع راهنمایی و متوسطه اول بین ۱۱ تا ۱۵ سال و برای تحصیل در مقطع متوسطه دوم و دبیرستان بین ۱۶ تا ۱۸ سال داشته باشند.
مدرک زبان
برای تحصیل در مدارس دولتی فرانسه، دانشآموزان باید تسلط کافی بر زبان فرانسوی داشته باشند. در این مدرسهها، تمام دروس به زبان فرانسوی تدریس میشوند و دانشآموزان خارجی با مدرک زبان یا مصاحبه باید اثبات کنند که به زبان فرانسوی مسلط هستند. در مدارس بینالمللی و دوزبانه، تسلط بر یکی از زبانهای فرانسوی و انگلیسی کافی است؛ اما برای مدرک زبان باید شرایط و الزامات هر مدرسه را جداگانه بررسی کرد.
شهریه مدارس فرانسه چقدر است؟
هزینه تحصیل در مدارس فرانسه مقرونبهصرفه است. تحصیل در مدارس دولتی فرانسه برای دانشآموزان خارج از اتحادیه اروپا به شرط تسلط بر زبان فرانسوی، رایگان و بدون شهریه است. ناگفته نماند که شهریه مدارس خصوصی قراردادی بسیار معقول و سالانه حدود ۳۰۰ یورو است؛ اما شهریه مدارس خصوصی غیرقراردادی از ۲هزار تا ۲۰هزار یورو در سال متغیر است. هزینه تحصیل در مدارس فرانسه علاوهبر شهریه، شامل هزینههای ثبتنام و ناهار و گشتوگذار میشود. درصورتیکه قصد داشته باشید در مدارس شبانهروزی فرانسه تحصیل کنید، مدارس خصوصی، تنها گزینه پیش روی شما هستند که سالانه بین ۲۲هزار تا ۳۵هزار یورو هزینه بههمراه خواهند داشت.
تحصیل در مدارس بینالمللی نیز با هزینه همراه است که از ۵هزار تا بیش از ۲۰هزار یورو در سال تخمین زده میشود. هزینه تحصیل در مدارس شبانهروزی معتبر فرانسه بین ۲۶هزار تا ۴۰هزار یورو در سال است.
بورسیهها و کمکهزینههای تحصیلی متفاوتی نیز وجود دارند که دانشآموزان برای کاهش هزینه تحصیل و زندگی خود میتوانند برای آنها درخواست دهند و درصورت واجدشرایطبودن، از این بورسیهها بهرهمند شوند. بورسیه (Topya STEM) و بورسیه (Presets BeArt) و بورسیه (ThePensters) ازجمله کمکهزینههای تحصیلی مدارس فرانسه هستند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از مدارس فرانسه
دانشآموزانی که شرایط عمومی تحصیل در مدارس فرانسه را داشته باشند، با فراهمکردن مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از مدارس فرانسه میتوانند اقدام کنند. این مدارک باتوجهبه شرایط و قوانین هر مدرسه و مقطع تحصیلی متفاوت است؛ اما برخی مدارک برای تمامی مدارس یکسان است.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از مدارس فرانسه عبارتاند از:
- ترجمه فرانسوی سوابق تحصیلی بههمراه ریزنمرهها
- ارائه مدارک بانکی یا دیگر منابع مالی برای اثبات تمکن مالی
- پرداخت هزینههای ۱ سال تحصیلی
- ارائه گواهیهای پزشکی (درصورت لزوم)
مراحل دریافت پذیرش از مدارس فرانسه
پذیرش از مدارس فرانسه برای دانشآموزان بینالمللی، بهویژه خارج از اتحادیه اروپا، با مشکلات و دشواریهای همراه است. بااینحال، اگر تمام مراحل دریافت پذیرش بهدرستی و با دقت و حوصله تمام طی شود، در زمان مناسب میتوانید پذیرش بگیرید. درادامه، مراحل دریافت پذیرش از مدارس فرانسه را توضیح خواهیم داد.
۱. انتخاب محل تحصیل
در مرحله اول، باید تصمیم بگیرید که کدام مدرسه در کدام منطقه را برای تحصیل انتخاب میکنید. بیشتر دانشآموزان در انتخاب محل تحصیل خود در فرانسه دچار مشکل میشوند و با تفاوتهای مدارس فرانسه آشنایی ندارند. محدودیتی برای دانشآموزان خارجی در انتخاب محل تحصیل وجود ندارد؛ اما والدین باید اساس شرایط فرزندشان مدرسه مناسب را انتخاب کنند.
۲. ارزیابی شرایط
پس از انتخاب مدرسه مناسب در فرانسه، الزامات ورود به آنها و شرایطشان را باید ارزیابی کنید. تحصیل در برخی از مدارس نیازمند شرکت و قبولی در آزمونهای ورودی است. علاوهبراین، برخی از مدارس فقط دانشآموزان برتر یا دارنده دستاوردهای علمی را پذیرش میکنند. بنابراین، والدین باید ازطریق تماس با مدرسه و کسب اطلاعات لازم از وبسایت مدرسه، شرایط آن را ارزیابی کنند.
۳. ارائه درخواست
درصورت داشتن شرایط و الزامات موردنیاز، میتوانید درخواست خود را به مدرسه ارائه دهید. برای دادن درخواست باید به وبسایت مدرسه مراجعه و فرم درخواست آنلاین را تکمیل کنید. در این مرحله، توجه کنید که مدارک موردنیاز ضمیمه درخواست شده باشد؛ زیرا درصورت ناقصبودن مدارک، مدرسه درخواست شما را رد میکند.
۴. دریافت نامه پذیرش
بعد از ارائه درخواست، باید در انتظار اعلام نتیجه بمانید. درصورتیکه با درخواستتان موافقت شود، برای تایید نهایی پذیرش، قرار مصاحبه برایتان تنظیم میشود. در این مصاحبه، مدیران مدرسه با دانشآموز درباره علایق و اهداف تحصیلی وی صحبت میکنند. در شرایطی که دانشآموز در مصاحبه پذیرفته شده باشد، مدرسه دعوتنامهای برای او ارسال میکند.
۵. اخذ ویزای تحصیلی
برای ورود به کشور فرانسه و تحصیل در مدارس این کشور، اخذ ویزای تحصیلی الزامی است. دانشآموزان پس از دریافت نامه پذیرش میتوانند به سفارت یا کنسولگری فرانسه مراجعه کنند تا برای ویزای تحصیلی درخواست دهند.
بهترین مدارس فرانسه برای تحصیل کدام اند؟
مدارس فرانسه به انواع مختلفی تقسیم میشوند؛ بنابراین، نمیتوان بهترین مدارس فرانسه را از هر نظر رتبهبندی کرد. بهطور کلی، برای دانشآموزان بینالمللی، بهویژه ایرانیان، مدارس شبانهروزی بهترین گزینه برای تحصیل محسوب میشوند. درادامه مطلب، بهترین مدارس شبانهروزی فرانسه را معرفی خواهیم کرد.
مدرسه بینالمللی سنت ویکتور (Sainte Victoire International School یا SVIS): یکی از مدارس بینالمللی مهم فرانسه است که در جنوب این کشور قرار دارد. در این مدرسه، برنامههای بینالمللی و آزمونهای کمبریج برگزار میشود.
مدرسه بینالمللی آرمیتاژ (Ermitage International School): در این مدرسه بینالمللی، دانشآموزان میتوانند از میان زبانهای فرانسوی و انگلیسی، یکی را برای تحصیل انتخاب کنند. برنامههای آموزشی این مدرسه بر تقویت تفکر انتقادی و خلاقیت و کنجکاوی متمرکزند.
مدرسه بینالمللی دوزبانه پرونس (International Bilingual School of Provence): ازجمله مدرسههای دوزبانه فرانسه است که در جنوب این کشور قرار دارد و دانشآموزان زیادی از ملیتهای مختلف هرساله برای تحصیل در آن اقدام میکنند.
مدرسه ژانین مانوئل لیل (École Jeannine Manuel Lille): این مدرسه به سازمان یونسکو وابسته است و درحدود ۹۰۰ نفر دانشآموز از مقطع مهدکودک تا دبیرستان در آن مشغول تحصیل هستند. خلاقیت و نوآوری ویژگی بارز این مدرسه است.
دبیرستان بینالمللی نوتردام (Notre Dame International High School): یکی از مدارس شبانهروزی خصوصی فرانسه است که در شهر نوتردام قرار دارد و برنامههای متنوعی را برای دانشآموزان پایه نهم تا دوازدهم ارائه میکند.
مدارس ایرانی فرانسه
مدارس ایرانی در کشور فرانسه چندان زیاد نیستند؛ بههمیندلیل، والدینی که در فرانسه زندگی میکنند، برای تحصیل فرزندانشان مدارس دولتی و خصوصی فرانسه را میتوانند انتخاب کنند یا اگر در پاریس مستقرند، فرزندان خود را در دبستان و دبیرستان سعدی میتوانند ثبتنام کنند.
دبستان و دبیرستان سعدی، تنها مدرسه ایرانی فرانسه است که معلمان آن دروس را به زبانهای فارسی و فرانسوی به دانشآموزان ایرانی تدریس میکنند و کودکان با فرهنگ و ارزشهای ایرانی تربیت میشوند.
اخذ ویزای دانش آموزی برای تحصیل در مدارس فرانسه چگونه است؟
پس از دریافت نامه پذیرش از مدرسه، باید همراه با مدارک موردنیاز به سفارت فرانسه مراجعه و بهمنظور اخذ ویزای دانش آموزی برای تحصیل در مدارس فرانسه اقدام کنید. ویزای دانش آموزی فرانسه برای مدتزمان تحصیل دانشآموز صادر میشود و دانشآموز برای تحصیل به حضور قیم (پدر یا مادر) خود نیاز خواهد داشت. شخص همراه دانشآموز باید ویزای همراه دریافت کند.
ویزای همراه در فرانسه ویزای ویزیتوری است. این یعنی شخص همراه اجازه ندارد در فرانسه کار یا فعالیت اجتماعی انجام دهد. وی باید به سفارت فرانسه تعهد دهد که فعالیت اقتصادی نخواهد کرد و از امکانات دولتی بیمه بهره نخواهد برد. ویزای همراه را میتوان تمدید کرد و پس از حضور در این کشور امکان تغییر آن وجود دارد. برای اخذ ویزای همراه فرانسه نیازمند ارائه تمکن مالی است.
مدارک لازم برای اخذ ویزای دانش آموزی برای تحصیل در مدارس فرانسه ازاینقرارند:
- گذرنامه دانشآموز
- اجازهنامه کتبی والدین برای تحصیل
- ترجمه فرانسوی ریزنمرههای سالهای قبل
- عکس بیومتریک
- گذرنامه والدین برای اخذ ویزای همراه
- ارائه مدرک تسلط به زبان فرانسوی
مزایای تحصیل در مدارس فرانسه
تحصیل در مدارس فرانسه برای دانشآموزان مزایای متفاوتی دارد که بر آینده آنان میتواند تاثیر بسزایی بگذارد. بنابراین، والدینی که میخواهند فرزندانشان را در مدارس اروپایی ثبتنام کنند، باید با مزیتهای تحصیل در مدارس فرانسه آشنا باشند.
مزایای تحصیل در مدارس فرانسه عبارتاند از:
- امکان تحصیل رایگان
- سیستم آموزشی مناسب
- فرصت برای ورود به دانشگاههای برتر جهان
- تنوع فرهنگی
معایب تحصیل در مدارس فرانسه
تحصیل در مدارس فرانسه درکنار مزایایش، معایبی نیز ندارد که نباید از آنها چشمپوشی کرد. والدین پیش از اقدام برای ثبتنام فرزندانشان در مدارس این کشور، باید این معایب را مدنظر قرار دهند و باتوجهبه نیازها و اهداف دانشآموز، برای آیندهاش تصمیم بگیرند.
معایب تحصیل در مدارس فرانسه بدینشرحاند:
- تحصیل به زبان فرانسوی در اغلب مدارس
- هزینههای گران زندگی
- آمار بیکاری نسبتا زیاد
- شهریههای گران