تحصیل دکتری در آمریکا

آمریکا جزو کشورهای برتر جهان برای تحصیل در مقطع دکتری است. تحصیل دکتری در آمریکا فرصتی مناسب برای مهاجرت و اقامت در این کشور محسوب می‌شود.

مشاوره تلفنی 021-43859
2024/12/9255b402-fe8f-4118-a9fd-8c3607ce9302.jpg

مشاوره تحصیل دکتری در آمریکا

متخصصان ما در موسسه مهاجرتی بالدانو با سال‌ها سابقه درزمینه مشاوره برای تحصیل دکتری در آمریکا، اطلاعات کامل و دقیقی از هزینه و شرایط تحصیل در آمریکا دارند و برای دریافت پذیرش تحصیلی از این کشور در مقطع دکتری، می‌توانند به شما مشاوره بدهند.

در این مطلب، هرآنچه برای اخذ پذیرش و تحصیل دکتری در کشور آمریکا باید بدانید، برایتان گردآوری کرده‌ایم که با خواندن آن می‌توانید پاسخ تمام پرسش‌های خود را دریافت کنید. در‌صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید فرم مشاوره رایگان را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی بالدانو در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

شما می‌توانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.

اطلاعات خود را برای مشاوره وارد کنید. مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
{{service.error}}
{{fullName.error}}
{{phone.error}}
{{error}}
فهرست مطالب

    دوره دکتری در آمریکا

    دوره دکتری در آمریکا دوره تحصیلی چهار تا شش‌ساله است که برای همه دانشجویان حداقل دو سال ابتدایی آن صرف گذراندن واحدهای نظری و کلاس‌های درسی می‌شود. تعداد واحدهای نظری مورد نیاز برای دوره دکتری در آمریکا به رشته تحصیلی بستگی دارد. در مقطع دکتری آمریکا، دو نوع پذیرش وجود دارد: یکی دستیار تحقیقاتی (Research Assistant) و دیگری دستیار آموزشی (Teaching Assistant). تمامی دانشجویان مقطع دکتری باید نوع پذیرششان را از‌قبل مشخص کنند تا بعد‌از گذراندن دوره‌ها و واحدهای نظری، بتوانند بخشی از امور تحقیقاتی یا آموزشی را در دانشگاه محل تحصیلشان برعهده بگیرند. در دانشگاه‌های آمریکا، دانشجویان مقطع دکتری بابت انجام کارهای پژوهشی و منصوب‌شدن به دستیاری استادان دانشگاه، ماهانه ۱۵۰۰ تا ۲هزار دلار حقوق دریافت می‌کنند.

    آمریکا بیش از ۳۵۰ دانشگاه و موسسه تحقیقاتی و آموزش عالی دارد که در مقطع دکتری دانشجویان خارجی را پذیرش می‌کنند. برای فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های آمریکا در مقطع دکتری، همه دانشجویان باید تز و پایان‌نامه ارائه کنند. این پایان‌نامه را حداقل پنج نفر استاد عضو هیئت‌علمی دانشگاه باید تایید کنند.

    دوره دکتری در کشور آمریکا در طول سال شامل دو ترم تحصیلی می‌شود. اکثر دانشجویان خارجی فقط در ترم تحصیلی پاییز پذیرفته می‌شوند؛ چراکه ترم بهار مخصوص ارائه پایان‌نامه و گذراندن دوره‌های تحقیقاتی و دوره‌های تکمیلی دانشجویانی است که دوره‌های نظری را گذرانده‌اند.

    شرایط تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا

    برای تحصیل در آمریکا در مقطع دکتری، باید رزومه تحصیلی قوی داشته باشید و در آزمون‌های ورودی مرتبط نمره قبولی بگیرید و شرایط سنی و مدرک زبان و تمکن مالی مدنظر دانشگاه محل تحصیلتان را داشته باشید. در ادامه، جزئیات هریک از این شرایط تحصیل دکتری در کشور آمریکا را شرح می‌دهیم.

    رزومه تحصیلی

    برای تحصیل در آمریکا در مقطع دکتری، رزومه تحصیلی شما باید شامل حداقل دو مقاله معتبر ISI باشد و سابقه مشارکت در پژوهش‌های علمی بین‌المللی را داشته باشید. همچنین، باید مدرک کارشناسی ارشد با معدل حداقل ۱۵ ارائه کنید یا اگر قصد دارید با مدرک کارشناسی یا کمتر از آن پذیرش بگیرید، باید جزو دانشجویان ممتاز بوده و در سطح جهانی نشان‌های ورزشی یا علمی معتبر کسب کرده باشید.

    تمامی دانشجویان ایرانی که می‌خواهند در آمریکا در مقطع دکتری تحصیل کنند، باید همه مدارک تحصیلی‌شان را به‌واسطه موسسه خدمات آموزش‌های جهانی آمریکا (WES) معادل‌سازی کنند. موسسه World Education Service در آمریکا نهادی است که تعیین می‌کند متقاضیان خارجی مهارت و دانش کافی برای ورود به مقطع دکتری در دانشگاه‌های این کشور را دارند یا نه.

    قبولی در آزمون ورودی

    اخذ پذیرش تحصیلی از آمریکا در مقطع دکتری مستلزم این است که در یکی از آزمون‌های ورودی این کشور نمره قبولی بگیرید. دانشجویان رشته‌های مهندسی باید در آزمون ورودی GRE شرکت کنند و نمره بیشتر از ۳۱۰ بگیرند. دانشجویان رشته‌های مهندسی و مدیریت نیز باید در آزمون GMAT حضور پیدا کنند و براساس رشته تحصیلی و تخصصشان، نمره قبولی بگیرند. همچنین، دانشجویان رشته‌های حقوق و پزشکی باید در آزمون‌های LSAT و MSAT شرکت کنند و نمره قبولی مدنظر دانشگاه را براساس رشته‌شان کسب کنند. آزمون DAT آزمون تخصصی و جامعی است که از همه دانشجویان رشته دندان‌پزشکی برای ورود به مقطع دکتری در آمریکا گرفته می‌شود و در هر دانشگاه حداقل نمره قبولی آن متفاوت است.

    تمامی دانشجویان خارجی رشته‌های پزشکی، مهندسی، مدیریت و حقوق برای ورود به مقطع دکتری در دانشگاه‌های آمریکا باید در آزمون زبان تخصصی انگلیسی شرکت کنند. نمره قبولی آزمون تخصصی زبان به رشته تحصیلی بستگی دارد و دانشگاه آن را تعیین می‌کند. دانشجویانی که دوره کارشناسی ارشد را در کشورهای استرالیا، انگلستان، کانادا یا آمریکا گذرانده‌اند، به شرکت در آزمون‌های زبان تخصصی انگلیسی ملزم نیستند.

    شرایط سنی

    حداقل سن مجاز برای تحصیل دکتری در کشور آمریکا ۲۱ سال است و حداکثر سن مشخصی وجود ندارد؛ اما متقاضیان ۲۱ تا ۴۰ ساله برای دریافت پذیرش دکتری از دانشگاه‌های آمریکا بیشترین بخت را دارند.

    مدرک زبان

    دانشجویانی که آخرین مدرک تحصیلی‌شان را از کشورهای انگلیسی‌زبان مثل آمریکا، کانادا، استرالیا یا انگلستان اخذ نکرده باشند، برای تحصیل دکتری در دانشگاه‌های آمریکا باید نمره تافل حداقل ۸۵ یا نمره آیلتس حداقل ۷ را ارائه کنند.

    تمکن مالی

    شهریه دانشگاه‌های آمریکا در رشته‌های مختلف متفاوت است. بنابراین، تمکن مالی که برای پوشش شهریه دانشگاه در مقطع دکتری باید ارائه کنید، در زمان اخذ پذیرش، دانشگاه به شما اعلام می‌کند و مبلغ آن متغیر است. تمکن مالی مورد نیاز برای تامین هزینه‌های زندگی حین تحصیل دکتری در آمریکا حداقل ۱۸۰۰ دلار در ماه است. ناگفته نماند که این مبلغ به شهرها و ایالت‌های ارزان آمریکا مربوط است و احتمال دارد در ایالت‌هایی نظیر نیویورک و کالیفرنیا متفاوت باشد.

    مدارک لازم برای تحصیل دکتری در آمریکا

    برای دریافت پذیرش و تحصیل دکتری در دانشگاه‌های آمریکا باید مدارک زیر را ارائه کنید:

    • مدرک کارشناسی ارشد با حداقل معدل ۱۵
    • مدرک زبان تافل حداقل ۸۵ یا آیلتس حداقل ۷
    • نامه پذیرش تحصیلی از آمریکا
    • ویزای دانشجویی آمریکا
    • گواهی تمکن مالی شهریه دانشگاه (متغیر)
    • گواهی تمکن مالی حداقل ۱۸۰۰ دلار در ماه برای مخارج شخصی
    • حداقل دو مقاله ISI
    • توصیه‌نامه
    • انگیزه‌نامه تحصیلی
    • گواهی عدم سوءپیشینه
    • ترجمه رسمی ریز‌نمره‌ها
    • گذرنامه با حداقل یک سال اعتبار
    • نشانی محل اقامت در آمریکا
    • بیمه درمانی
    • عکس پاسپورتی

    مراحل اخذ پذیرش در مقطع دکتری آمریکا

    برای اخذ پذیرش دکتری از آمریکا، ابتدا باید اصل مدرک کارشناسی ارشد، مدرک تافل یا آیلتس، ریز‌نمره‌ها و سابقه تحصیلی‌تان را آماده کنید. سپس از‌طریق وبسایت‌های معتبر بین‌المللی درباره آن دسته از دانشگاه‌های آمریکا تحقیق کنید که در مقطع دکتری دانشجوی خارجی پذیرش می‌کنند. بعد‌از یافتن دانشگاه‌های مناسب، مدارک اولیه را ارسال ‌کنید و منتظر پاسخ دانشگاه برای تایید درخواست و مدارک بمانید. برای آسان‌تر‌شدن مسیر و افزایش احتمال دریافت پذیرش، قبل‌از ارسال مدارک می‌توانید استاد راهنما از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه مدنظر انتخاب کنید و از وی مشاوره بگیرید. پس‌از ارسال و تایید مدارک، باید یک یا چند مصاحبه آنلاین با استادان و مسئولان مرتبط در دانشگاه انجام دهید. نتیجه نهایی درخواست پذیرش بعد‌از انجام مصاحبه‌های لازم، از‌طریق ایمیل به شما اعلام می‌شود.

    برخی از وبسایت‌ها که برای پیداکردن دانشگاه‌های آمریکا و تحقیق درباره تحصیل دکتری در این کشور می‌توانند به شما کمک کنند، عبارت‌اند از:

    هزینه تحصیل دکتری در آمریکا چقدر است؟

    هزینه‌های اصلی برای تحصیل دکتری در کشور آمریکا شامل شهریه دانشگاه، هزینه ویزا، خوابگاه و اسکان، بیمه، قبوض مصرفی و خوردوخوراک می‌شود. در جدول زیر، جزئیات این‌ هزینه‌ها را شرح داده‌ایم:

    هزینه تحصیل دکتری در آمریکا
    شهریه دانشگاه‌های دولتی۲۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار در سال
    شهریه دانشگاه‌های خصوصی۴۵هزار تا ۱۲۰هزار دلار در سال
    ویزای دانشجویی۱۸۵ دلار
    خوابگاه۴۰۰ تا ۷۰۰ دلار در ماه
    خانه دانشجویی اشتراکی۸۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار در ماه
    بیمه درمانی۲۵۰ تا ۴۰۰ دلار در ماه
    قبوض مصرفی۲۲۰ تا ۳۵۰ دلار در ماه
    خوردوخوراک۱۴۰ تا ۲۲۰ دلار در ماه

    توجه کنید شهریه دانشگاه‌های آمریکا برای دانشجویانی که در ایالتی متفاوت از ایالت محل دانشگاه سکونت می‌کنند، متفاوت است و این افراد باید شهریه بیشتری پرداخت کنند.

    برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد هزینه تحصیل در آمریکا، این مطلب را بخوانید.

    تحصیل در مقطع دکتری آمریکا بدون مدرک زبان

    تحصیل دکتری در دانشگاه‌های آمریکا بدون مدرک زبان فقط برای افرادی امکان‌پذیر است که آخرین مدرک تحصیلی‌شان را از کشورهای انگلیسی‌زبان مثل آمریکا، کانادا، انگلستان و استرالیا دریافت کرده باشند.

    تحصیل رایگان دکتری در آمریکا

    تنها راه ممکن برای تحصیل رایگان در آمریکا در مقطع دکتری، اخذ بورسیه فول فاند از دانشگاه‌های این کشور است. بورسیه فول فاند (Full Funded Scholarship) نوعی بورسیه تحصیلی در آمریکا است که بیشتر از همه به دانشجویان مقطع دکتری تعلق می‌گیرد و همه هزینه تحصیل، زندگی، سفر، تفریح و هزینه‌های مهاجرت آنان را پوشش می‌دهد.

    بورسیه های تحصیلی مقطع دکتری در آمریکا

    دانشگاه‌های آمریکا به دانشجویان خارجی مقطع دکتری انواع بورسیه‌های کمک‌هزینه (Partial Funding) و بورسیه‌های فول فاند (Full Funded) را اعطا می‌کنند. بورسیه‌های کمک‌هزینه آمریکا فقط بخشی از هزینه تحصیل و شهریه دانشجویان را پوشش می‌دهند و دانشگاه و موسسه حامی بورسیه شرایط دریافت آن‌ها را براساس رشته تحصیلی اعلام می‌کند.

    بورسیه‌های فول فاند آمریکا همه هزینه‌های تحصیل و زندگی دانشجو را پوشش می‌دهند و فقط به دانشجویان ممتاز با سوابق تحصیلی درخشان تعلق می‌گیرند. معمولا برای اخذ بورسیه فول فاند دکتری از آمریکا باید مدرک تافل حداقل ۹۰ یا آیلتس حداقل ۸ داشته باشید، معدل کارشناسی ارشدتان دست‌کم ۱۷ باشد، در پروژه‌های علمی معتبر بین‌المللی مشارکت و مقاله‌های پژوهشی در سطح جهانی منتشر کرده باشید. همچنین، اگر در رشته‌های ورزشی، هنری، علمی یا حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی مدال یا جوایز بین‌المللی کسب کرده باشید، بخت بیشتری برای اخذ این نوع بورسیه دارید.

    در ادامه، بورسیه‌های تحصیلی معروف آمریکا برای دانشجویان خارجی مقطع دکتری را معرفی می‌کنیم.

    • بورسیه‌های فول فاند فولبرایت (Fulbright Scholarships)
    • بورسیه‌های فول فاند دانشگاه استنفورد (Stanford university Scholarships)
    • بورسیه‌های فول فاند دانشگاه ییل (Yale University Scholarships)
    • بورسیه‌های فول فاند شرکت فیسبوک (Facebook PhD Fellowships)
    • بورسیه‌های فول فاند موسسه رابرت اس مک‌نامارا (Robert S. McNamara Fellowships Program)
    • بورسیه‌های فول فاند AAUW (AAUW International Fellowship Program)
    • بورسیه‌های فول فاند بنیاد ACI (ACI Foundation Scholarships)
    • بورسیه‌های فول فاند نایت هنسی از دانشگاه استنفورد (Knight-Hennessy Scholars)
    • بورسیه‌های فول فاند موسسه کلاگ (Kellogg Institute Visiting Fellowships)
    • بورسیه‌های کمک‌هزینه بنیاد اشلامبرگر (Schlumberger Foundation Fellowships)
    • بورسیه فول فاند فرانکلین موشر بالدوین (Franklin Mosher Baldwin Memorial Fellowship)
    • بورسیه کمک‌هزینه جوزفین د کارمان (Josephine De Karman Fellowship Trust)
    • بورسیه کمک‌هزینه کمپبل (Campbell Fellowships For Transformative Research)
    • بورسیه‌های کمک‌هزینه IBM (IBM PhD Fellowship Awards Program)
    • بورسیه کمک‌هزینه هرتز از دانشگاه A&M (Texas A&M University’s Hertz Fellowship)

    برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بورسیه تحصیلی آمریکا،‌ این مطلب را بخوانید.

    بهترین رشته ها برای تحصیل دکتری در آمریکا

    وبسایت‌های Phdportal.com و Phdstudies.com براساس مشاغل مورد نیاز و میانگین درآمد آن‌ها و ظرفیت پذیرش رشته‌های تحصیلی مختلف، بهترین رشته‌ها برای تحصیل دکتری در آمریکا را بدین‌شرح اعلام کرده‌اند:

    • توسعه منابع انسانی
    • مدیریت منابع انسانی
    • مدیریت کسب‌وکار
    • تجارت بین‌الملل
    • مهندسی مکانیک
    • مهندسی شیمی
    • بیولوژی
    • آمار و داده
    • ریاضیات کاربردی
    • مطالعات فرهنگی
    • امنیت سایبری
    • علوم کامپیوتر
    • هوش مصنوعی
    • مدیریت اجرایی
    • روابط بین‌الملل
    • علوم سیاسی
    • وکالت
    • اقتصاد جهانی
    • پرستاری
    • دندان‌پزشکی
    • علوم کشاورزی

    بهترین دانشگاه ها برای تحصیل دکتری در آمریکا

    دو وبسایت معتبر Topuniversities.com و Yocket.com دانشگاه‌های زیر را به‌عنوان بهترین دانشگاه‌های آمریکا برای تحصیل در مقطع دکتری اعلام کرده‌اند:

    دانشگاه فناوری کالیفرنیا (California Institute of Technology)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر پسدینا، سال ۱۸۹۱
    • رتبه جهانی QS: ۱۰
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۷
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۱۲۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۵۰ هزار تا ۶۵ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: مهندسی، معماری، فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی، اقتصاد دیجیتال، فیزیک کاربردی، فیزیک نظری، ریاضیات کاربردی، ریاضیات پیشرفته، شیمی، نجوم، آمار، علوم داده، تحلیل داده، زیست‌شناسی، زمین‌شناسی، طراحی نرم‌افزار، طراحی سخت‌افزار، توسعه نرم‌افزار، طراحی ماشین‌آلات، طراحی خودرو، طراحی هواپیما، هوافضا، فضانوردی، امنیت شبکه، توسعه شبکه، امنیت سایبری و امنیت اطلاعات

    دانشگاه هاروارد (Harvard University)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر ماساچوست، سال ۱۶۳۶
    • رتبه جهانی QS: ۴
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۱۱
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۱۵۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۵۰ هزار تا ۷۵ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: حقوق، وکالت، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، علوم انسانی، پزشکی عمومی، دندان‌پزشکی، دام‌پزشکی، مهندسی، فناوری اطلاعات، معماری، طراحی، علوم کامپیوتر، اقتصاد، داروسازی، علوم آزمایشگاهی، فیزیک، نجوم، شیمی، ریاضیات، آمار، هوش مصنوعی، هنر، سینما، ادبیات و فناوری‌های دیجیتال

    دانشگاه استنفورد (Stanford University)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر استنفورد، سال ۱۸۸۵
    • رتبه جهانی QS: ۶
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۱۳
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۱۳۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۵۰ هزار تا ۷۰ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: ادبیات، هنرهای آزاد، هنرهای زیبا، سینما، وکالت، علوم ارتباطات، حقوق، اقتصاد، معماری، مهندسی، فناوری اطلاعات، پزشکی عمومی، داروسازی، دندان‌پزشکی، جراحی عمومی، پرستاری، علوم آزمایشگاهی، ریاضیات پیشرفته، فیزیک، نجوم، شیمی، باستان‌شناسی، زمین‌شناسی، طراحی هواپیما، فضانوردی، علوم کامپیوتر، علوم انسانی، علوم اجتماعی، تحلیل اقتصاد و علوم سیاسی

    دانشگاه فناوری ماساچوست (Massachusetts Institute of Technology)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر ماساچوست، سال ۱۸۶۱
    • رتبه جهانی QS: ۱
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۸
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۱۰۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۴۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: مهندسی، فناوری اطلاعات، فناوری ارتباطات، علوم ارتباطات، حقوق، وکالت، روابط بین‌الملل، علوم سیاسی، اقتصاد جهانی، تحلیل اقتصاد، طراحی نرم‌افزار، طراحی سخت‌افزار، توسعه نرم‌افزار، برنامه‌نویسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر، علوم شبکه، توسعه شبکه، امنیت شبکه، امنیت سایبری، علوم آزمایشگاهی، فناوری‌های دیجیتال، هوش مصنوعی، علوم کشاورزی، علوم مهندسی، طراحی خودرو، طراحی ماشین‌آلات، طراحی صنعتی، معماری، طراحی ساختمان، استراتژی‌های سازمانی و تحلیل بازارهای مالی

    دانشگاه پرینستون (Princeton University)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر نیوجرسی، سال ۱۷۴۶
    • رتبه جهانی QS: ۲۲
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۱۲
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۱۵۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۵۵ هزار تا ۶۵ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: علوم انسانی، هنرهای آزاد، هنرهای زیبا، هنرهای نمایشی، مهندسی، فناوری، ادبیات، سینما، پزشکی عمومی، جراحی عمومی، دندان‌پزشکی، چشم‌پزشکی، داروسازی، دام‌پزشکی، علوم کشاورزی، حقوق، وکالت، اقتصاد، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، علوم کامپیوتر، علوم ارتباطات، فناوری‌های دیجیتال، معماری و طراحی

    دانشگاه کلمبیا (Columbia University)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر نیویورک، سال ۱۷۵۴
    • رتبه جهانی QS: ۳۴
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۱۰
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۱۲۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۵۰ هزار تا ۷۰ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: پزشکی عمومی، چشم‌پزشکی، جراحی عمومی، دام‌پزشکی، داروسازی، دندان‌پزشکی، تحقیقات دارویی، علوم آزمایشگاهی، شیمی آزمایشگاه، فیزیک، نجوم، ریاضیات کاربردی، ریاضیات پیشرفته، فضانوردی، علوم کامپیوتر، علوم انسانی، مهندسی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، علوم ارتباطات، علوم کشاورزی، هنرهای آزاد، هنرهای زیبا، سینما، فلسفه، تاریخ، ادبیات، حقوق، وکالت و اقتصاد

    دانشگاه ییل (Yale University)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر نیو هیون، سال ۱۷۰۱
    • رتبه جهانی QS: ۲۳
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۹
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۱۰۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۴۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: علوم سیاسی، علوم ارتباطات، علوم کامپیوتر، علوم مهندسی، علوم اجتماعی، علوم انسانی، علوم آزمایشگاهی، ادبیات، هنر، موسیقی، سینما، تاریخ، فلسفه، ادبیات، ریاضیات، شیمی، فیزیک، نجوم، علوم کشاورزی، حقوق، وکالت، هوش مصنوعی، طراحی، معماری، فناوری، زیست‌شناسی، پرستاری، پزشکی عمومی، جراحی عمومی، چشم‌پزشکی، دام‌پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی و تحقیقات دارویی

    دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins University)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر بالتیمور، سال ۱۸۷۶
    • رتبه جهانی QS: ۳۲
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۷
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۸۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۵۵ هزار تا ۷۰ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: پزشکی عمومی، روان‌شناسی، جامعه‌شناسی، تحقیقات دارویی، چشم‌پزشکی، پرستاری، داروسازی، دندان‌پزشکی، جراحی عمومی، پزشکی تخصصی، اقتصاد، علوم سیاسی، علوم آزمایشگاهی، ریاضیات، فیزیک، شیمی، نجوم، فناوری اطلاعات، علوم ارتباطات، علوم کامپیوتر، علوم کشاورزی، مهندسی، ادبیات، فلسفه، تاریخ، علوم انسانی و علوم اجتماعی

    دانشگاه کرنل (Cornell University)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر نیویورک، سال ۱۸۶۵
    • رتبه جهانی QS: ۱۶
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۶
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۹۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: فلسفه، تاریخ باستان، علوم انسانی، علوم ارتباطات، علوم کامپیوتر، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، علوم کشاورزی، علوم مهندسی، فناوری اطلاعات، معماری، طراحی، هنرهای زیبا، هنرهای آزاد، موسیقی، اقتصاد جهانی، پزشکی عمومی، روان‌شناسی، ریاضیات پیشرفته، فیزیک، نجوم، شیمی، علوم آزمایشگاهی، فضانوردی، چشم‌پزشکی، داروسازی، پرستاری، جراحی عمومی، تخصص پزشکی، دندان‌پزشکی، دام‌پزشکی و تحقیقات دارویی

    دانشگاه نیویورک (New York University)

    • نوع دانشگاه: خصوصی، دارای مرکز تحقیقاتی
    • مکان و تاریخ تاسیس: شهر نیویورک، سال ۱۸۳۱
    • رتبه جهانی QS: ۴۳
    • خوابگاه: دارد
    • تعداد دانشکده: ۹
    • ظرفیت پذیرش سالانه دانشجوی خارجی در مقطع دکتری: حداکثر ۱۳۰۰ نفر
    • شهریه سالانه مقطع دکتری: ۵۰ هزار تا ۷۵ هزار دلار
    • رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری: پزشکی عمومی، تخصص پزشکی، داروسازی، چشم‌پزشکی، دندان‌پزشکی، پرستاری، جراحی عمومی، تحقیقات دارویی، روان‌شناسی، فلسفه، تاریخ، ادبیات، حقوق، وکالت، علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم کامپیوتر، علوم مهندسی، علوم کشاورزی، علوم ارتباطات، علوم سیاسی، ریاضیات، فیزیک، شیمی، نجوم، طراحی، معماری، هنرهای آزاد و سینما

    برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دانشگاه های آمریکا، این مطلب را بخوانید.

    مهلت ثبت نام در مقطع دکتری در آمریکا

    دوره تحصیلی دکتری در کشور آمریکا دو ترم تحصیلی پاییز و بهار دارد که مهلت ثبت‌نام آن‌ها از این قرار است:

    • ددلاین ترم پاییز ۱۰ دی (۳۰ دسامبر)
    • ددلاین ترم بهار ۱۰ مرداد (۳۰ جولای)

    اخذ ویزا برای تحصیل دکتری در آمریکا

    برای تحصیل دکتری در کشور آمریکا، باید ویزای تحصیلی بلندمدت این کشور را دریافت کنید که بیش از شش ماه اعتبار دارد. به‌منظور اخذ ویزاهای تحصیلی بلندمدت آمریکا موسوم به Student Visa، باید فرم DS-160 را تکمیل و برای سفارت ارسال کنید. هزینه اخذ این ویزا ۱۸۵ دلار است و برای دریافت آن باید ابتدا از دانشگاه‌های آمریکا پذیرش تحصیلی بگیرید. بعد‌از تکمیل فرم و ارسال مدارک، باید برای مصاحبه و انگشت‌نگاری به سفارت آمریکا در یکی از کشورهای همسایه ایران مراجعه کنید. پس‌از انجام این مراحل، در‌صورت تایید مدارک و درخواست، ویزای شما حداکثر پس‌از سه ماه صادر می‌شود.

    ویزای تحصیلی آمریکا برای دوره‌های دکتری، از شش تا دوازده ماه اعتبار دارد و تا وقتی تمدید می‌شود که به تحصیل دکتری در این کشور ادامه دهید. با دریافت این ویزا، می‌توانید وارد آمریکا شوید و بعداز گرفتن کارت اقامت موقت خود، برای همسر و فرزندان کوچک‌تر از ۱۸ سال خود ویزای همراه آمریکا اخذ کنید.

    برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویزای تحصیلی آمریکا، این مطلب را بخوانید.

    شرایط کار حین تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا

    دانشجویان خارجی مقطع دکتری در آمریکا پس‌از پایان اولین سال تحصیل، می‌توانند بدون نیاز به مجوز حین تحصیل حداکثر ۲۰ ساعت در هفته پاره‌وقت کار کنند؛ ولی اگر بخواهند سال اول تحصیل حین تحصیل کار کنند، باید مجوز F-1 CPT را بگیرند. همچنین، این افراد از اولین روز ورود به دانشگاه، می‌توانند در دانشگاه محل تحصیلشان بابت انجام امور پژوهشی دستمزد دریافت کنند. دانشجویان دکتری در کشور آمریکا بابت کاره پاره‌وقت در دانشگاه به‌صورت میانگین ۱۵۰۰ تا ۲ هزار دلار در ماه حقوق می‌گیرند.

    فراموش نکنید دانشجویانی که با بورسیه فول فاند در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند، اجازه ندارند شغل پاره‌وقت خارج از دانشگاه داشته باشند.

    اقامت در آمریکا پس از تحصیل در مقطع دکتری

    پس‌از پایان دوره دکتری و اخذ مدرک، ویزای تحصیلی این کشور برای دانشجویان خارجی بعداز شصت روز منقضی می‌شود. افرادی که قصد دارند ادامه‌تحصیل دهند یا در این کشور کار یا اقامتشان را تمدید کنند، قبل‌از پایان مهلت شصت‌روزه می‌توانند از روش‌های مختلفی مانند روش OPT، ویزای EB-1، ویزای H-1B یا دریافت گرین کارت به اقامت در آمریکا ادامه دهند.

    روش OPT

    روش OPT با نام کامل Optical Practical Training برای افرادی مناسب است که ویزای تحصیلی F1 آمریکا را دارند و می‌خواهند در ایالت محل تحصیلشان مشغول آموزش‌های عملی بعد‌از تحصیل شوند. در این روش، به دانشجویان رشته‌های پزشکی، مدیریت، فناوری و مهندسی، اقامت یک تا دو‌ساله برای گذراندن دوره‌های عملی داده می‌شود.

    ویزای EB-1

    ویزای EB-1 آمریکا فقط به کسانی تعلق می‌گیرد که در رشته یا حوزه خاصی استعداد و تخصص منحصربه‌فرد دارند یا جزو محققان یا استادان نمونه هستند.

    ویزای H-1B

    آن دسته از فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری آمریکا که موفق شوند پیشنهاد کار (جاب آفر) بگیرند، می‌توانند با اخذ ویزای H-1B ویزای تحصیلی‌شان را به ویزای کاری تبدیل  کنند و به اقامت در این کشور ادامه دهند.

    دریافت گرین کارت

    متقاضیان فقط درصورتی می‌توانند گرین کارت آمریکا را بگیرند که حداقل ده سال به‌صورت مداوم در این کشور اقامت کرده باشند. از‌طریق ویزای کار، تمکن مالی خانوادگی، لاتاری یا ادامه‌تحصیل می‌توان واجدشرایط دریافت گرین کارت آمریکا شد.

    مزایای تحصیل دکتری در آمریکا

    • امکان تحصیل در دانشگاه‌ها و مرکزهای تحقیقاتی پیشرفته جهانی
    • تحصیل به زبان انگلیسی
    • امکان تبدیل یا تمدید ویزا بعد‌از تحصیل
    • امکان کار و کسب درآمد حین تحصیل
    • امکان اخذ ویزای همراه
    • امکان دریافت بورسیه‌های تحصیلی متنوع
    • دریافت حقوق به‌عنوان دانشجوی دکتری

    معایب تحصیل دکتری در آمریکا

    • شهریه زیاد دانشگاه‌ها
    • هزینه‌های زیاد زندگی در شهرهای بزرگ مانند نیویورک، لس‌آنجلس، تگزاس و بوستون
    • محدودیت در پذیرش دانشجوی خارجی

    جمع‌بندی

    براساس داده‌های پایگاه Idp.com، آمریکا برای تحصیل دکتری و گذراندن دوره‌های تحقیقاتی دکتری سومین کشور برتر جهان شناخته می‌شود. برای ورود به دانشگاه‌های آمریکا در مقطع دکتری، باید پذیرش تحصیلی بگیرید و مدرک تافل یا آیلتس با نمره کافی برای رشته تحصیلی‌تان داشته باشید. دانشگاه‌های آمریکا برای پذیرش دانشجویان در رشته‌های مختلف مهندسی، پزشکی، مدیریت و حقوق، آزمون‌های ورودی تخصصی برگزار می‌کنند. از مزایای مهم تحصیل دکتری در کشور آمریکا، امکان کار و دریافت حقوق حین تحصیل و اخذ ویزا برای اعضای درجه‌یک خانواده است.

    سوالات کاربران درباره تحصیل دکتری در آمریکا

    بهترین دانشگاه‌های آمریکا برای تحصیل در مقطع دکتری کدام‌اند؟
    بهترین دانشگاه‌های آمریکا برای تحصیل در مقطع دکتری از این قرارند: ‌دانشگاه هاروارد، دانشگاه پرینستون، دانشگاه ییل، دانشگاه جانز هاپکینز، دانشگاه استنفورد، دانشگاه نیویورک، دانشگاه کلمبیا، دانشگاه فناوری ماساچوست، دانشگاه فناوری کالیفرنیا و دانشگاه کرنل.
    رشته‌های پرطرفدار مقطع دکتری در آمریکا کدام‌اند؟
    رشته‌های پرطرفدار مقطع دکتری در آمریکا عبارت‌اند از: توسعه منابع انسانی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت کسب‌وکار، تجارت بین‌الملل، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، بیولوژی، آمار و داده، ریاضیات کاربردی، مطالعات فرهنگی، امنیت سایبری، علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی، مدیریت اجرایی، روابط بین‌الملل، علوم سیاسی، وکالت، اقتصاد جهانی، پرستاری، دندان‌پزشکی و علوم کشاورزی.
    آیا امکان تحصیل رایگان در مقطع دکتری در آمریکا وجود دارد؟
    بله، امکان تحصیل رایگان در مقطع دکتری در آمریکا برای کسانی فراهم است که بورسیه فول فاند می‌گیرند.
    آیا امکان اقامت پس‌از تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا وجود دارد؟
    بله، امکان اقامت پس‌از تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا از‌طریق ادامه‌تحصیل یا اشتغال یا گذراندن دوره‌های تحقیقاتی وجود دارد.
    هزینه تحصیل دکتری در آمریکا چقدر است؟
    هزینه تحصیل دکتری در آمریکا در دانشگاه‌های دولتی ۲۰ هزار تا ۶۰ هزار دلار و در دانشگاه‌های خصوصی ۴۵ هزار تا ۱۲۰ هزار دلار در سال است.
    آیا محدودیت سنی برای تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا وجود دارد؟
    بله، محدودیت سنی حداقل ۲۱ سال برای تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا وجود دارد. متقاضیان ۲۱ تا ۴۱ ساله برای دریافت پذیرش در اولویت قرار دارند.
    آیا تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا بدون مدرک زبان امکان‌پذیر است؟
    بله، تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا بدون مدرک زبان برای کسانی امکان‌پذیر است که دوره تحصیلی قبلی‌شان را در کشورهای انگلیسی‌زبان مانند آمریکا، کانادا، استرالیا یا انگلستان گذرانده‌اند.
    آیا می‌توان برای تحصیل دکتری در آمریکا بدون داشتن نامه پذیرش اقدام کرد؟
    خیر، برای تحصیل دکتری در آمریکا بدون داشتن نامه پذیرش نمی‌توان اقدام کرد.
    میزان تمکن مالی برای تحصیل دکتری در آمریکا چقدر است؟
    میزان تمکن مالی برای تحصیل دکتری در آمریکا ۱۸۰۰ دلار در ماه برای مخارج شخصی است. تمکن مالی مورد نیاز برای شهریه دانشگاه نیز به رشته تحصیلی بستگی دارد و آن را دانشگاه تعیین می‌کند.
    مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل دکتری در آمریکا چیست؟
    مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل دکتری در آمریکا مدرک آیلتس حداقل ۷ یا تافل حداقل ۸۵ است.
    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شماهستند
    021-43859