مشاوره تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا مستلزم شناخت کافی درباره سیستم آموزشی و دانشگاههای این کشور است. کارشناسان ما در بالدانو با شناخت کافی در این زمینه، راهنماییهای لازم را در اختیارتان قرار میدهند.
برای دریافت مشاوره تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا، فرم مشاوره را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند و با درنظرگرفتن شرایطتان، راهنماییهای مناسب را ارائه دهند.
شما میتوانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.
دوره کارشناسی ارشد در آمریکا
تحصیل در دوره کارشناسی ارشد در آمریکا معمولا بین یک تا دو سال طول میکشد و شامل دروس تخصصی، پروژههای پژوهشی، کارآموزیها و پایاننامه در برخی رشتهها میشود. دوره کارشناسی ارشد به دو دسته کلی دورههای تحصیلیپژوهشی و دورههای حرفهای تقسیم میشوند. در دورههای تحصیلیپژوهشی، تمرکز بر پژوهش و تحقیقات علمی است و با نگارش پایاننامه به پایان میرسند. در دورههای حرفهای، تمرکز بر مهارتهای عملی و آمادهسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار است.
دانشگاههای آمریکا در سراسر جهان به کیفیت مطلوب آموزشی و پژوهشی خود شناخته میشوند؛ به همین دلیل، رقابت برای ورود به آنها زیاد است.
شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا
دانشگاههای آمریکا برای پذیرش دانشجویان معیارهایی مانند رزومه تحصیلی، آزمونهای ورودی، شرایط سنی، مدرک زبان و تمکن مالی متقاضیان را بررسی میکنند. جزئیات شرایط پذیرش در هر دانشگاه ممکن است متفاوت باشد و برای دریافت اطلاعات دقیق در این زمینه، میتوانید با دانشگاه مدنظرتان در ارتباط باشید.
رزومه تحصیلی
رزومه تحصیلی دانشجویان باید شامل اطلاعات جامعی درباره سابقه تحصیلی و پژوهشی و کاری متقاضی باشد. همچنین، اطلاعاتی مانند تحصیلات دانشگاهی، تجربههای کاری مرتبط، مقالههای علمی، پروژههای تحقیقاتی، مهارتهای نرمافزاری و افتخارات دانشجو باید در رزومه تحصیلی ذکر شوند. هدف از ارائه رزومه نشاندادن تواناییها و سابقههای تحصیلی و حرفهای فرد است.
معادلسازی معدل دانشجویان در دانشگاههای آمریکا براساس سیستم GPA انجام میشود که عدد آن بین صفر تا چهار است. برای ورود به دانشگاههای آمریکا، داشتن معدل ۵/۲ تا ۳ کافی است. اگر شخص حداقل معدل را نداشته باشد، باید در آزمون ورودی دانشگاه نمره قبولی را کسب کند. این موضوع براساس شرایط دانشگاه ممکن است متفاوت باشد و درباره تمام دانشگاههای آمریکا صدق نمیکند.
آزمون های ورودی
برای ورود به بسیاری از رشتههای کارشناسی ارشد در آمریکا، باید در آزمونهای GRE و GMAT شرکت و حدنصاب نمره قبولی را دریافت کنید. آزمون GRE برای تحصیل در اکثر رشتهها و آزمون GMAT معمولا برای رشتههای مدیریت و کسبوکار برگزار میشود. برخی رشتهها مانند حقوق و پزشکی ممکن است به آزمونهای خاص خود نیاز داشته باشند. آزمون LSAT برای رشته حقوق و آزمون MCAT برای رشته پزشکی در نظر گرفته شده است. حداقل نمره قبولی در این آزمونها را دانشگاه تعیین میکند؛ اما بهطور کلی، از این قرار است:
- آزمون GRE: نمره ۱۵۵ در هریک از بخشهای زبان و ریاضی و نگارش تحلیلی
- آزمون LSAT: نمره ۱۵۰ تا ۱۶۰
- آزمون GMAT: نمره بین ۵۰۰ تا ۶۰۰
- آزمون MCAT: حداقل نمره ۵۰۰
شرایط سنی
شرایط سنی برای دریافت ویزای تحصیلی مهم است و افراد با وقفه تحصیلی و سنین بیشتر، بخت کمتری برای دریافت ویزای تحصیلی دارند. بهترین سن برای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا بین ۲۲ تا ۳۲ سال است.
مدرک زبان
تحصیل در دانشگاههای آمریکا به زبان انگلیسی امکانپذیر است؛ به همین دلیل، باید مدارک زبان آیلتس یا تافل را در اختیار دانشگاه قرار دهید. حداقل نمره زبان مورد انتظار در هر دانشگاه ممکن است متفاوت باشد. مدرک زبان پذیرفتنی بسیاری از دانشگاهها آیلتس با حداقل نمره ۵/۶ و تافل با حداقل نمره ۸۰ است.
تمکن مالی
یکی از شرایط اصلی دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی آمریکا، داشتن تمکن مالی کافی برای تامین هزینههای یک سال تحصیل و زندگی در این کشور است. میزان تمکن مالی به نوع دانشگاه و شهر تحصیل بستگی دارد و درمجموع، باید مبلغ یک سال شهریه بهعلاوه ۲۰ هزار دلار در حساب بانکی شما وجود داشته باشد.
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
آمادهسازی مدارک یکی از مراحل مهم دریافت پذیرش از دانشگاههای آمریکا است که براساس رشته میتواند تا حدودی متفاوت باشد. کاملبودن مدارک در تایید یا رد درخواست پذیرش نقش مهمی ایفا میکند. همچنین، تمامی مدارک باید بهصورت رسمی به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند.
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا عبارتاند از:
- مدرک کارشناسی
- ریزنمرههای تحصیلی مقطع کارشناسی
- گواهی قبولی در آزمونهای ورودی مانند GRE و GMAT
- مدرک زبان انگلیسی آیلتس حداقل ۵/۶ و تافل حداقل ۸۰
- رزومه تحصیلی
- انگیزهنامه
- توصیهنامه
- گواهی تمکن مالی شهریه تحصیل (متغیر)
- گواهی تمکن مالی برای تامین هزینههای زندگی (۱۸ هزار تا ۲۰ هزار دلار)
- فرمهای تکمیلشده درخواست پذیرش
- هزینه درخواست پذیرش (۴۰ تا ۵۰ دلار)
- مدرک تحصیلی معادلسازیشده بهواسطه WES
مراحل اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد آمریکا
- براساس علاقه و اهداف تحصیلی خود دانشگاهها و رشتههای کارشناسی ارشد را بررسی کنید. در این مرحله، باید معیارهایی مانند اعتبار دانشگاه، برنامه درسی، استادان، هزینهها و فرصتهای شغلی پساز فارغالتحصیلی را در نظر بگیرید.
- پساز انتخاب دانشگاه و رشته، باید مدارک لازم را آماده و آنها را به زبان انگلیسی ترجمه کنید.
- سپس براساس رشته خود در آزمونهای ورودی دانشگاه شرکت کنید.
- بعداز آمادهسازی تمام مدارک، درخواست پذیرش خود را به دانشگاههای انتخابی ارسال کنید. این مرحله معمولا بهصورت آنلاین انجام میشود و باید فرمهای مرتبط را بههمراه مدارک ارسال کنید.
- هزینه حدودا ۴۰ تا ۵۰ دلاری پردازش درخواست را بهصورت آنلاین پرداخت کنید.
- پساز بررسی پرونده و تایید آن، نامه پذیرش دانشگاه را دریافت خواهید کرد.
- با داشتن نامه پذیرش از سفارت آمریکا در کشورهای همسایه ایران وقت مصاحبه بگیرید و برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید.
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا چقدر است؟
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا به عوامل مختلفی مانند خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه، رشته تحصیلی، شهر یا منطقه زندگی و سبک زندگی دانشجو بستگی دارد. شهریه تحصیل در دانشگاههای دولتی برای دانشجویان بینالمللی حدود ۲۰ هزار تا ۸۰ هزار دلار و در دانشگاههای خصوصی حدود ۳۰ هزار تا ۱۲۰ هزار دلار در سال است. شهریه تحصیل در رشتههایی مانند پزشکی و حقوق در مقایسه با سایر رشتهها بیشتر است.
بخش دیگری از هزینه تحصیل در کشور آمریکا را هزینههای زندگی دانشجویان تشکیل میدهد. هزینه زندگی در شهرهای بزرگ مانند نیویورک، لسآنجلس، بوستون یا سانفرانسیسکو بیشتر از شهرهای کوچک یا مناطق روستایی است. میانگین هزینه هر شخص بدون درنظرگرفتن اجاره مسکن در کشور آمریکا ماهانه ۱۰۷۴ دلار است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه تحصیل در آمریکا، این مطلب را بخوانید.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آمریکا بدون مدرک زبان
در بسیاری از دانشگاههای آمریکا، باید برای اثبات مهارت خود در زبان انگلیسی مدرک زبان آیلتس یا تافل ارائه دهید. بااینحال، در شرایط خاص زیر ممکن است امکان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آمریکا بدون مدرک زبان وجود داشته باشد:
- اگر دوره کارشناسی خود را به زبان انگلیسی گذرانده باشید، ممکن است از ارائه مدرک زبان معاف باشید. برای اثبات این موضوع، دانشگاهها معمولا از شما نامهای از دانشگاه قبلی درخواست میکنند که تأیید کند تا تمام دروس شما به زبان انگلیسی تدریس شدهاند.
- برخی دانشگاهها و موسسهها در آمریکا برنامههای Pathway ارائه میدهند که به شما امکان میدهد تا ابتدا دورههای زبان انگلیسی را در دانشگاه بگذرانید و سپس وارد برنامه کارشناسی ارشد شوید.
- برخی دانشگاهها بهجای نمره آزمون زبان انگلیسی، برای ارزیابی مهارت زبان مصاحبه برگزار میکنند. اگر بتوانید در این مصاحبهها مهارت خود را بهخوبی نشان دهید، ممکن است از ارائه مدرک زبان معاف شوید. باوجوداین، احتمال تحصیل بدون مدرک زبان در این روش کم است.
تحصیل رایگان کارشناسی ارشد در آمریکا
بهطور کلی، تحصیل رایگان کارشناسی ارشد در آمریکا امکانپذیر نیست. بااینهمه، دانشگاه های آمریکا بورسیههای متنوعی در مقطع کارشناسی ارشد اعطا میکنند و دانشجویان با دریافت بورسیه تحصیلی فول فاند، میتوانند بهرایگان تحصیل کنند.
بورسیه های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا
در مقطع کارشناسی ارشد، دانشگاهها و دولت آمریکا بورسیههای تحصیلی متنوعی ارائه میکنند. برخی از این بورسیهها شامل پوشش هزینههای تحصیل و کمکهزینه زندگی هستند. فراموش نکنید که رقابت برای دریافت بورسیه بین دانشجویان زیاد است و برای دریافت آن باید رزومه تحصیلی قوی داشته باشید.
برخی از بورسیه های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا بدینشرحاند:
- بورسیه دانشجویی خارجی فولبرایت (Fulbright Foreign Student Program): بورسیه دانشجویی خارجی فولبرایت یکی از بورسیههای تحصیلی معتبری است که دولت ایالات متحده برای دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته است. این برنامه برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای آمریکا طراحی شده و هدف آن تقویت تبادل فرهنگی و آموزشی بین آمریکا و سایر کشورها است. این بورسیه شهریه تحصیل دانشجویان را بهطور کامل پوشش میدهد.
- بورسیه بنیاد آموزشی انجمن آمریکایی زنان دانشگاه (AAUW): این بورسیه به آن دسته از دانشجویان بینالمللی زن اعطا میشود که قصد دارند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در آمریکا، بهویژه در رشتههای فنی و مهندسی و تحقیقاتی تحصیل کنند. مقدار بورسیه حدود ۱۸ هزار تا ۳۰ هزار دلار در سال است و بخشی از شهریه تحصیل را پوشش میدهد.
- بورسیه آمریکا برای دختران ایرانی (Iranian-American Women Foundation Scholarships): این بورسیه فول فاند برای حمایت از آن دسته از زنان ایرانی بااستعداد و دارای رزومه تحصیلی قوی در نظر گرفته شده است که در ایالات متحده تحصیل میکنند یا قصد دارند در این کشور ادامهتحصیل دهند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره بورسیه تحصیلی آمریکا، این مطلب را بخوانید.
بهترین رشته ها برای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
براساس اطلاعات موجود در وبسایت MasterStudies و با درنظرگرفتن تقاضای دانشجویان و فرصتهای بورسیه تحصیلی، بهترین رشته ها برای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا عبارتاند از:
- ارتباطات
- فناوری اطلاعات
- تجزیهوتحلیل کسبوکار
- علوم کامپیوتر
- بهداشت عمومی
- مدیریت منابع انسانی
- الهیات
- آموزشوپرورش
- روانشناسی
- روابط بینالملل
- حسابداری
- شیمی
- بیولوژی
بهترین دانشگاه ها برای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
براساس اطلاعات موجود در وبسایت Findamasters، بهترین دانشگاه ها برای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا با درنظرگرفتن سطح علمی و شهرت و اعتبار دانشگاه از این قرارند:
دانشگاه استنفورد (Stanford University)
دانشگاه استنفورد یکی از دانشگاههای معتبر آمریکا و جهان است و بهدلیل کیفیت مطلوب آموزشی در رشتههای مختلف شناخته میشود. در این دانشگاه، طیف گستردهای از رشتههای مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی و پزشکی تدریس میشوند. شهریه سالانه تحصیل در دانشگاه استنفورد حدود ۵۷ هزار تا ۶۰ هزار دلار است.
دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT - Massachusetts Institute of Technology)
دانشگاه فناوری ماساچوست یکی از دانشگاههای فنی و مهندسی برتر دنیا محسوب میشود و به ارائه رشتههای تحصیلی پیشرو در زمینههای علمی و مهندسی و فناوری شهرت دارد. در این دانشگاه، رشتههایی مانند مهندسی، فیزیک و علوم پایه، اقتصاد و مدیریت و معماری تدریس میشوند. شهریه تحصیل در دانشگاه فناوری ماساچوست سالانه حدود ۵۷ هزار تا ۸۰ هزار دلار است.
دانشگاه هاروارد (Harvard University)
دانشگاه هاروارد در کمبریج ماساچوست واقع شده است و بهعنوان یکی از دانشگاههای قدیمی و معتبر در جهان شناخته میشود. ازجمله رشتههای این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد میتوان به حقوق، مدیریت کسبوکار، علوم پزشکی، مهندسی و روانشناسی اشاره کرد. شهریه سالانه تحصیل در این دانشگاه حدود ۵۲ هزار تا ۷۶ هزار دلار است.
دانشگاه پرینستون (Princeton University)
دانشگاه پرینستون یکی از دانشگاههای قدیمی آمریکا است که در ایالت نیوجرسی قرار دارد. در دانشگاه پرینستون، رشتههایی مانند ریاضی، فیزیک، فلسفه، مهندسی مکانیک و مهندسی برق تدریس میشوند. شهریه سالانه تحصیل در دانشگاه یادشده حدود ۵۸ هزار دلار است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دانشگاه های آمریکا، این مطلب را بخوانید.
مهلت ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا
مهلت ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا در هر دانشگاه متفاوت است. برای اطلاع دقیق از مهلت ثبتنام در دانشگاه مدنظر خود، میتوانید به وبسایت آن رجوع کنید.
در بسیاری از دانشگاهها، مهلت ثبتنام در ترمهای پاییز و بهار از قرار زیر است:
- ترم پاییز: اواسط آذر تا اواسط فروردین (دسامبر تا مارس)
- ترم بهار: اواسط شهریور تا اوایل آذر (سپتامبر تا نوامبر)
اخذ ویزا برای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا باید ویزای تحصیلی دریافت کنند. رایجترین نوع ویزا برای دانشجویان بینالمللی ویزای F-1 است که برای تحصیل تماموقت در آمریکا صادر میشود.
برای اخذ ویزا باید از دانشگاه فرم I-20 دریافت و سپس در سیستم دانشجویی SEVIS ثبتنام کنید. سپس فرم DS-160 را بهصورت آنلاین تکمیل و هزینه ۱۶۰ دلاری درخواست ویزا را پرداخت کنید. در مرحله بعد، از سفارت آمریکا در کشورهای همسایه ایران وقت مصاحبه رزرو کنید و در روز مصاحبه، مدارک را ارائه دهید. برای دریافت ویزا باید از قبل از دانشگاه نامه پذیرش دریافت کرده باشید.
برای کسب اطلاعات درباره ویزای تحصیلی آمریکا، این مطلب را بخوانید.
شرایط کار حین تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
دانشجویان بینالمللی دارای ویزای F-1 میتوانند حین تحصیل بهمدت ۲۰ ساعت در هفته پارهوقت کار کنند. در بازه زمانی تعطیلات و در طول تابستان، محدودیت ساعت کاری وجود ندارد. دانشجویان در سال اول تحصیل خود امکان کار خارج از محیط دانشگاه را ندارند و در کتابخانه و کافه تریا دانشگاه کار کنند.
اقامت در آمریکا پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
اقامت در آمریکا پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به روشهای مختلفی امکانپذیر است. یکی از انتخابهای دانشجویان ادامهتحصیل در مقطع دکتری است که با ویزای تحصیلی میتوانند به اقامت خود در این کشور ادامه دهند.
دانشجویان با ویزای F1 میتوانند برای برنامه آموزش عملی اختیاری (OPT) درخواست دهند. این برنامه امکان کار در رشته تحصیلی بهمدت ۱۲ ماه را برای آنان فراهم میکند. این برنامه برای رشتههای STEM (علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی) تا ۲۴ ماه دیگر قابلیت تمدید دارد.
یکی دیگر از روشهای دریافت اقامت، دریافت ویزای H-1B یا ویزای کاری است. دارندگان این ویزا میتواند تا شش سال در آمریکا اقامت کنند و امکان تغییر وضعیت به گرین کارت نیز وجود دارد.
امکان دریافت اقامت دائم آمریکا برای دانشجویان بینالمللی ازطریق حمایت مالی خانواده و قرعهکشی گرین کارت و حمایت مالی کارفرما وجود دارد. یکی از بهترین راهها برای دریافت گرین کارت آمریکا داشتن پیشنهاد شغلی در این کشور است.
مزایای تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
- کیفیت آموزشی مطلوب دانشگاههای آمریکا
- امکان تحصیل در دانشگاههای معتبر جهان مانند هاروارد و MIT
- امکان کار حین تحصیل
- وجود بورسیههای تحصیلی متعدد در این مقطع تحصیلی
- تحصیل به زبان انگلیسی
معایب تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
- هزینه نسبتا زیاد تحصیل برای دانشجویان بینالمللی
- رقابت زیاد برای ورود به دانشگاههای این کشور
- فرایند پیچیده دریافت ویزا برای دانشجویان ایرانی
جمعبندی
دانشجویان بینالمللی میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای برتر آمریکا مانند هاروارد و استنفورد و ماساچوست در رشته دلخواهشان درس بخوانند. مدتزمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حدود یک تا دو سال است و دانشگاهها شرایطی مانند رزومه تحصیلی، تمکن مالی، مدرک زبان و قبولی در آزمون ورودی را بررسی میکنند.
هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی آمریکا حدود ۲۰ هزار تا ۸۰ هزار دلار و در دانشگاههای خصوصی براساس رشته بین ۳۰ هزار تا ۱۲۰ هزار دلار در سال است. دانشجویان برای دریافت پذیرش از دانشگاههای این کشور باید مدرک زبان آیلتس حداقل ۵/۶ یا تافل حداقل ۸۰ را داشته باشند. تمکن مالی مورد نیاز نیز شامل شهریه یک سال دانشگاه بهعلاوه ۲۰ هزار دلار است. پساز اتمام دوره کارشناسی ارشد، دانشجویان میتوانند در مقطع دکتری ادامهتحصیل دهند یا ویزای کاری بگیرند و در نهایت با استفاده از روشهای مختلف گرین کارت آمریکا را دریافت کنند.