مشاوره برای تحصیل کارشناسی ارشد خارج از کشور
متخصصان ما در موسسه مهاجرتی بالدانو با سالها تجربه درزمینه مشاوره برای تحصیل کارشناسی ارشد خارج از کشور، اطلاعات کاملی از شرایط آن دارند و در راه تحصیل در خارج از کشور میتوانند به شما کمک کنند.
در این مطلب، تمامی اطلاعات لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی کارشناسی ارشد در خارج از کشور را گردآوری کردهایم که با خواندن آن میتوانید پاسخ تمام پرسشهای خود را دریافت کنید. درصورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی از کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی بالدانو، فرم مشاوره رایگان را تکمیل کنید تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
شما میتوانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.
چرا تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور پرطرفدار است؟
از دلایل مهم پرطرفداربودن تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور این است که مدرک کارشناسی ارشد دانشگاههای خارجی معتبرتر از مدارک دانشگاههای ایران هستند و در سراسر جهان پذیرفته میشوند. این در حالی است که فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای ایران برای ادامهتحصیل در کشورهای خارجی باید مدرک خود را با پرداخت هزینه یا به روشهای دیگر معادلسازی کنند. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد گاهی اوقات ارزانتر از مقطع کارشناسی است و فرد را برای ورود به مقطع دکتری آماده میکند.
اغلب دانشگاههای خارجی، مخصوصا دانشگاههای اروپایی و آمریکایی، از روشهای نوین تدریس استفاده میکنند و منابع و امکانات آموزشی بهروز دارند. تحصیل کارشناسی ارشد در خارج از کشور باعث میشود تا دانشجو بتواند حداقل ۲ یا ۳ سال در کشور مقصد اقامت کند و پس از پایان دوره تحصیلاتش، با ادامهتحصیل یا پیداکردن کار به اقامت در آن کشور ادامه دهد.
تحصیل کارشناسی ارشد مجدد در خارج کشور چگونه است؟
تحصیل کارشناسی ارشد مجدد در خارج کشور برای افرادی مناسب است که قصد دارند در کشورهای خارجی تحصیل کنند و وارد بازار کار شوند؛ اما نمیخواهند در مقطع دکتری تحصیل کنند. دوره کارشناسی ارشد مجدد گاهی اوقات هزینه کمتری از مقطع دکتری دارد و کوتاهتر از مقطع تحصیلی دکتری است و در اغلب مواقع کمتر از ۲ سال طول میکشد.
دقت کنید که برای تحصیل کارشناسی ارشد مجدد در کشورهای خارجی، نمیتوانید دقیقا رشته تحصیلی قبلی خود را انتخاب کنید و باید رشتهای برگزینید که با رشته تحصیلی پیشین شما مرتبط باشد. همچنین، باید مدرک زبان تافل حداقل ۹۰ یا آیلتس حداقل ۶٫۵ و انگیزهنامه قوی ارائه دهید.
طبق آمار وبسایت Educations.com، کشورهای دارای بیشترین نرخ پذیرش برای دوره کارشناسی ارشد مجدد اسپانیا، هلند، آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و کانادا هستند. تحصیل در دوره کارشناسی ارشد مجدد به افراد کمک میکند تا در رشتهای مرتبط با رشته قبلیشان تحصیل کنند و در حوزه کاری و درسی خود بهروزتر شوند.
شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور
شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور به عوامل مختلفی مانند رشته تحصیلی و نوع دانشگاه دلخواه (دولتی یا خصوصی) و کشور مدنظر بستگی دارد. این شرایط ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد؛ اما بهطور کلی، شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور عبارتاند از:
- حداقل مدرک کارشناسی
- حداقل معدل ۱۴ (متغیر باتوجهبه رشته)
- تمکن مالی پرداخت شهریه
- تمکن مالی هزینههای شخصی (متغیر در هر دانشگاه)
- اخذ پذیرش تحصیلی رسمی از دانشگاه مدنظر
- اخذ ویزای تحصیلی از کشور مدنظر
- قبولی در آزمون ورودی دانشگاه دلخواه (درصورت وجود)
- مدرک زبان حداقل B2
- سابقه و رزومه تحصیلی درخشان
- سابقه چاپ مقالههای معتبر ISI (درصورت لزوم)
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در خارج از کشور
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در خارج از کشور به عوامل مختلفی مانند رشته تحصیلی و نوع دانشگاه دلخواه (دولتی یا خصوصی) و کشور مدنظر وابسته است. این مدارک ممکن است برای هر فرد کمی متفاوت باشد؛ اما درمجموع، مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در خارج از کشور بدینشرحاند:
- حداقل مدرک کارشناسی با معدل بیشتر از ۱۴
- مدرک زبان حداقل B2
- گذرنامه با حداقل ۱ سال اعتبار
- گواهی عدم سوءپیشینه
- توصیهنامه
- انگیزهنامه
- رزومه تحصیلی قوی
- ترجمه رسمی ریزنمرهها
- مقالههای ISI معتبر
- ویزای تحصیلی کشور مقصد
- تمکن مالی پرداخت شهریه
- تمکن مالی هزینههای شخصی
- گواهی سلامت پزشکی
- بیمه درمانی دانشجویی
آزمون های ضروری برای پذیرش مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور
آزمون های ضروری برای پذیرش مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور شامل «آزمون های زبان» و «آزمون های ورودی دانشگاه ها» میشوند. درادامه، شرایط هریک از این آزمونها را جداگانه بررسی میکنیم.
آزمون های زبان
آزمون های زبان موردنیاز برای اخذ پذیرش مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور معمولا آزمونهای تافل یا آیلتس هستند. تحصیل به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد تقریبا در تمامی دانشگاههای خارجی و بینالمللی امکانپذیر است.
در برخی از دانشگاههای بینالمللی، این امکان وجود دارد که متقاضی مقطع کارشناسی ارشد بدون داشتن مدرک زبان و با اخذ نمره قبولی در آزمون زبان انگلیسی دانشگاه، پذیرش تحصیلی بگیرد. برای اخذ پذیرش مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاههای خارجی، باید در آزمون زبان دانشگاه حداقل نمره B2 را کسب کنید.
آزمون های ورودی دانشگاه ها
آزمون های ورودی الزامی بهمنظور اخذ پذیرش تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاههای خارجی، به رشته تحصیلی و کشور مقصد متقاضیان بستگی دارد. بهعنوان مثال، برای ورود به بسیاری از دانشگاههای کشورهای آمریکا و کانادا، آنان باید در آزمونهای SAT یا GRE شرکت کنند و نمره قبولی بگیرند. نمره قبولی این آزمونها به رشته تحصیلی متقاضی بستگی دارد.
پرطرفدارترین رشته های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور کدام اند؟
پرطرفدارترین رشته های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور رشتههایی هستند که در کشور مقصد بازار کار پررونقی دارند و امکان ادامهتحصیل در مقطع دکتری برایشان میسر است و نرخ پذیرش بیشتری دارند. محبوبترین رشتههای تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای خارج از ایران عبارتاند از:
- حقوق
- وکالت
- مدیریت مالی
- مدیریت بازرگانی
- علوم کامپیوتر
- حسابداری
- طراحی صنعتی
- مدیریت کسبوکار
- منابع انسانی
- روانپزشکی
- تاریخ
- ادبیات
- فلسفه
بهترین کشورها برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کدام اند؟
بهترین کشورها برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کشورهایی هستند که از جدیدترین و پیشرفتهترین امکانات و منابع آموزشی بهرهمندند، دانشگاههایشان در فهرستهای جهانی رتبهبندی دانشگاهی QS یا THE رتبههای مناسبی دارند، باتوجهبه امکانات تحصیلی و آموزشیشان شهریه مناسبی میگیرند و فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد را در محیطهای دانشگاهی استخدام میکنند.
طبق آمار وبسایت Educations.com در سال ۲۰۲۳، ۵ کشور برتر جهان برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بهترتیب عبارتاند از:
- آمریکا
- انگلیس
- استرالیا
- کانادا
- آلمان
آمریکا
در سال ۲۰۲۳، کشور آمریکا بهترین کشور جهان برای تحصیل مقطع کارشناسی ارشد معرفی شده و ازنظر کیفیت تدریس و نظام آموزشی، در دنیا رتبه ششم را ازآن خود کرده است. تنوع فرهنگ و ملیت در این کشور از دلایل مهمی است که باعث میشود تا هرساله بیش از ۵۰هزار نفر دانشجوی خارجی به این کشور مهاجرت کنند.
در آمریکا بیشتر از ۱۰هزار دانشگاه و کالج دولتی و خصوصی وجود دارد. دانشگاههای هاروارد (Harvard University) و استنفورد (Stanford University) و پرینستون (Princeton University) از دانشگاههای قدیمی و معتبر آمریکا و حتی جهان هستند که در فهرست جهانی QS رتبه کمتر از ۲۰ را دارند و در مقطع کارشناسی ارشد دانشجوی خارجی میپذیرند.
انگلیس
انگلیس دومین کشور برتر دنیا در سال ۲۰۲۳ برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد شناخته شده است و ازنظر فرهنگ و کیفیت زندگی، در اروپا رتبه ششم را دارد. دانشگاههای کمبریج (University of Cambridge) و آکسفورد (Oxford University) و منچستر (The University of Manchester) از دانشگاههای معروف و معتبر انگلیس بهشمار میآیند که در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان خارجی را پذیرش میکنند.
استرالیا
در سال ۲۰۲۳، استرالیا سومین کشور برتر جهان برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد معرفی شده است و سالانه بیش از ۲۰هزار نفر دانشجوی خارجی مقطع کارشناسی ارشد را پذیرش میکند. شهرهای ملبورن و کانبرا و سیدنی شهرهای دانشجویی برتر استرالیا بهحساب میآیند. دانشگاههای کویینزلند (University of Queensland) و وسترن استرالیا (The University of Western Australia) و ملبورن (University of Melbourne) از دانشگاههای معتبر استرالیا هستند که در فهرست جهانی QS، رتبه مناسبی دارند و بیشترین تعداد دانشجویان خارجی را میپذیرند.
کانادا
کانادا چهارمین کشور برتر دنیا در سال ۲۰۲۳ برای تحصیل کارشناسی ارشد شناخته شده است و هرساله بیش از ۱۰هزار نفر دانشجوی خارجی را در این مقطع تحصیلی پذیرش میکند. بهترین رشتههای تحصیلی کارشناسی ارشد در کانادا عبارتاند از: مدیریت بازرگانی، پزشکی، مدیریت کسبوکار، گردشگری، هتلداری، مهندسی و طراحی صنعتی. دانشگاههای تورنتو (University of Toronto) و آلبرتا (University of Alberta) و بریتیش کلمبیا (The University of British Columbia) ازجمله دانشگاههای برتر و معتبر کانادا محسوب میشوند که بیشترین نرخ پذیرش دانشجویان خارجی را دارند.
آلمان
در سال ۲۰۲۳، آلمان پنجمین کشور برتر جهان برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد معرفی شده است. این کشور برای فارغالتحصیلان رشتههای فنی و مهندسی، ادبیات، علوم کامپیوتر، فلسفه و پزشکی بازار کار گستردهای دارد. برخی از دانشگاههای معتبر آلمان که در مقطع کارشناسی ارشد دانشجوی خارجی پذیرش میکنند و در فهرست جهانی QS رتبهبندی مطلوبی دارند، ازاینقرارند: دانشگاه TUM (Technical University of Munich) و دانشگاه هامبورگ (University of Hamburg) و دانشگاه هایدلبرگ (Heidelberg).
هزینه تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور چقدر است؟
هزینه تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور شامل هزینه شهریه، خوابگاه و اسکان، بیمه دانشجویی، تمکن مالی شخصی و هزینههای جانبی تحصیل مانند عضویت کتابخانه و تهیه جزوه و کتاب میشود. هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در کشورهای مختلف طبق جدول زیر است:
شهریه سالانه کارشناسی ارشد در خارج از کشور | |
---|---|
آمریکا | از ۲۰هزار تا ۴۰هزار دلار |
انگلیس | از ۲۰هزار تا ۴۰هزار دلار |
استرالیا | از ۱۵هزار تا ۳۵هزار دلار |
کانادا | از ۱۵هزار تا ۳۵هزار دلار |
آلمان | از ۲هزار تا ۱۵هزار دلار |
هزینه خوابگاه و بیمه دانشجویی مقطع کارشناسی ارشد در کشورهای خارجی از ۲۰۰ تا ۳۵۰ دلار در ماه متغیر است. تمکن مالی موردنیاز برای تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در کشورهای خارجی نیز به کشور مقصد و دانشگاه مدنظر بستگی دارد و از ۶هزار تا ۱۵هزار دلار در سال متغیر است.
بورسیه های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد خارج از کشور
بورسیه های تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد خارج از کشور مشمول دانشجویانی میشوند که معدل کارشناسی آنها بهتر از ۱۵ باشد و رزومه تحصیلی درخشانی داشته باشند. همچنین، این افراد باید ثابت کنند که در پروژههای علمی و تحقیقاتی معتبر شرکت و مقالههای علمی و پژوهشی چاپ کردهاند. در برخی از کشورها مانند کشور ایتالیا نیز، آنان با ارائه مدرک باید ثابت کنند که توانایی مالی پرداخت شهریه دانشگاه را ندارند.
ازجمله بورسیههای تحصیلی کارشناسی ارشد که به دانشجویان سراسر دنیا تعلق میگیرند، میتوان به اینها اشاره کرد:
- بورسیه دانشگاه یورک از کشور کانادا (York University International Student Scholarships)
- بورسیه دانشگاه کلگری از کشور کانادا (University of Calgary International Student Entrance Scholarship)
- بورسیه رودز دانشگاه آکسفورد از کشور انگلیس (Rhodes Scholarship)
- بورسیه تحصیلی دولت ترکیه (Turkiye Scholarships for International Students)
- بورسیه DAAD Helmut-Schmidt از کشور آلمان
- بورسیه دانشگاه ساسکس (Sussex) از کشور انگلیس
- بورسیه تحصیلی دولت هلند برای دانشجویان غیراروپایی (Holland Scholarship for Non-EEA International Students)
- بورسیه تونگاروا (Tongarewa) دانشگاه ویکتوریا ولینگتون از کشور نیوزلند
- بورسیه دانشگاه کویینزلند از کشور استرالیا (International Student Scholarships at University of Queensland)
- بورسیه تحصیلی دانشگاه ملبورن از کشور استرالیا (Melbourne International Undergraduate Scholarships)
- بورسیه دانشگاه ییل از کشور آمریکا (Yale University Scholarships)
- بورسیه تحصیلی دانشگاه شفیلد از کشور انگلیس (International Undergraduate Merit Scholarships at University of Sheffield)
- بورسیه تحصیلی CDU از کشور استرالیا (CDU Vice-Chancellor’s International High Achievers Scholarships)
تحصیل رایگان در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور
تحصیل رایگان در مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور فقط با دریافت بورسیههای فول فاند (Full Funded) یا درصورت تحصیل به زبان رسمی کشور، مانند کشورهای آلمان و فرانسه امکانپذیر است. برای تحصیل رایگان مقطع کارشناسی ارشد در خارج از کشور، متقاضی باید معدل کارشناسی بهتر از ۱۶ و سوابق تحصیلی و پژوهشی مانند مشارکت در پروژههای علمی و تحقیقاتی معتبر جهانی داشته باشد.
بورسیههای فول فاند تمامی هزینههای تحصیل و هزینههای شخصی دانشجو مانند خوابگاه و اسکان، خورد و خوراک، سفر و بیمه درمانی را پوشش میدهند. این بهمعنی تحصیل رایگان دانشجوی خارجی در کشور مقصد است. دانشجویانی که بورسیه فول فاند دریافت میکنند، اجازه ندارند حین تحصیل بهصورت پارهوقت کار کنند. برخی از بورسیههای فول فاند کارشناسی ارشد در کشورهای خارجی بدینشرحاند:
- بورسیه فول فاند دانشگاه استنفورد (Stanford University Scholarships) از کشور آمریکا
- بورسیه فول فاند Rotary Peace Fellowships از کشور آمریکا
- بورسیه فول فاند Vanier Scholarships از کشور کانادا
- بورسیه فول فاند دانشگاه مونترال از کشور کانادا (University of Montreal Scholarships)
- بورسیه فول فاند دانشگاه مککال مکبین از کشور کانادا (McCall MacBain Scholarships)
- بورسیه فول فاند دانشگاه واترلو از کشور کانادا (University of Waterloo)
- بورسیه فول فاند گیتس دانشگاه کمبریج از کشور انگلیس (Gates Cambridge Scholarships)
- بورسیه فول فاند چونینگ از تمامی دانشگاههای کشور انگلیس (Chevening Scholarships)
- بورسیههای فول فاند دانشگاه ملبورن از کشور استرالیا (Melbourne University)
- بورسیههای فول فاند دانشگاه موناش از کشور استرالیا (Monash University)
- بورسیه فول فاند دانشگاه دیکن از کشور استرالیا (Deakin University)
امکان کار پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد خارج از کشور
امکان کار پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد خارج از کشور برای تمامی دانشجویان خارجی وجود دارد. پس از اتمام دوره کارشناسی ارشد خود در کشور خارجی، ۳ تا ۶ ماه فرصت دارید تا در آن کشور شغل رسمی پیدا و قرارداد استخدام امضا کنید.
برای اینکه بختتان برای یافتن کار پس از اتمام تحصیل افزایش پیدا کند، توصیه میکنیم که رشتههایی را برای تحصیل برگزینید که در کشور مقصد بازار کار بهتری دارند. برای نمونه، افرادی که در ایتالیا در رشتههای معماری، هنر، طراحی، مدیریت، بازاریابی و گردشگری تحصیل میکنند، بخت بیشتری برای پیداکردن کار در این کشور دارند.
امکان اقامت پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد خارج از کشور
درصورتیکه دانشجوی خارجی پس از اتمام دوره تحصیلش در مقطع کارشناسی ارشد در مقطع دکتری ادامهتحصیل دهد یا با پیداکردن کار در کشور مقصد بتواند ویزای تحصیلیاش را به ویزای کاری تغییر دهد، امکان اقامت پس از تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برایش فراهم است.
در اغلب کشورهای خارجی، دانشجویان خارجی پس از فارغالتحصیلی حداکثر ۶ ماه فرصت دارند تا با یافتن شغل و امضای قرارداد رسمی، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهند و اقامتشان را در کشور محل تحصیل تمدید کنند.
مزایای تحصیل کارشناسی ارشد خارج از کشور
- بهرهمندی از امکانات آموزشی پیشرفته
- افزایش بخت اخذ پذیرش مقطع دکتری
- بهرهمندی از جدیدترین منابع آموزشی و روشهای تدریس
- تحصیل درکنار فرهنگهای مختلف
- امکان ادامهتحصیل مقطع دکتری در کشورهای خارجی
- بهرهمندی از بورسیههای تحصیلی دانشجویان خارجی
- امکان تمدید اقامت کشور مقصد با ادامهتحصیل
- امکان تمدید اقامت کشور مقصد با پیداکردن کار
معایب تحصیل کارشناسی ارشد خارج از کشور
- زیادبودن هزینه شهریه
- زیادبودن تمکن مالی موردنیاز
- رقابتیبودن بازار کار بعد از اتمام تحصیل
- رقابتیبودن اخذ پذیرش تحصیلی کارشناسی ارشد
- محدودیت سنی پذیرش تحصیلی در اغلب کشورها
جمعبندی
اخذ پذیرش تحصیلی در خارج از کشور در مقطع کارشناسی ارشد آسانتر از مقطع کارشناسی و تعداد متقاضیان آن کمتر است. مهمترین شرایط دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاههای خارجی در مقطع کارشناسی ارشد، توانایی پرداخت شهریه، تمکن مالی هزینههای شخصی، داشتن معدل دیپلم بهتر از ۱۴ و داشتن مدرک زبان حداقل B2 (تافل بیشتر از ۹۰ یا آیلتس بیشتر از ۶٫۵) است. نمره مدرک زبان موردنیاز مقطع کارشناسی ارشد ممکن است در رشتههای تحصیلی مختلف متفاوت باشد.
بهترین رشتههای تحصیلی کارشناسی ارشد در کشورهای خارجی، رشتههایی هستند که امکان تحصیل در مقطع دکتری را نیز داشته باشند و بازار کارشان پررونق باشد؛ مانند رشتههای مدیریت بازرگانی، مدیریت کسبوکار، تاریخ، ادبیات، فلسفه، علوم کامپیوتر، ریاضیات، فیزیک، شیمی، منابع انسانی و بازاریابی.