مشاوره تحصیل کارشناسی در آمریکا
برای تحصیل کارشناسی در آمریکا باید از چگونگی طیکردن این مسیر کاملا مطلع باشید. کارشناسان ما در بالدانو با سالها تجربه درزمینه مشاوره تحصیل کارشناسی در آمریکا و درنظرگرفتن شرایط شما، میتوانند راهنماییهای لازم را درباره این موضوع دراختیارتان قرار دهند.
در مطلب حاضر، هرآنچه باید درباره تحصیل کارشناسی در آمریکا بدانید، برایتان جمعآوری کردهایم. بهمنظور کسب اطلاعات بیشتر، فرم مشاوره را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
شما میتوانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.
دوره کارشناسی در آمریکا
تحصیل در دوره کارشناسی در آمریکا چهار سال طول میکشد و شامل دروس عمومی و تخصصی است. دانشگاههای آمریکا از ساختار سه ترم در سال پیروی میکنند. ترم پاییز از شهریور تا آذر (سپتامبر تا دسامبر) و ترم بهار از دی تا فروردین (ژانویه تا آوریل) و ترم تابستان از اردیبهشت تا تیر (می تا جولای) طول میکشد. سه نوع موسسه در ایالات متحده وجود دارند که با تحصیل در آنها میتوان مدرک کارشناسی دریافت کرد. این موسسهها عبارتاند از:
- دانشگاه (دولتی و خصوصی)
- کالجهای منطقهای (Community Colleges)
- کالجهای هنرهای آزاد (Liberal Arts Colleges)
شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا
برای تحصیل کارشناسی در آمریکا، رعایت چند شرط اساسی ضروری است. در ادامه، هریک از این شرایط را بهتفکیک توضیح میدهیم:
رزومه تحصیلی
برای تحصیل کارشناسی در آمریکا، داشتن رزومه تحصیلی یکی از شرایط مهم برای پذیرش است. این رزومه باید شامل اطلاعاتی درباره سوابق تحصیلی (مدرک دیپلم و ریزنمرهها)، فعالیتهای فوقبرنامه، مهارتها، دستاوردها و هر نوع تجربه مرتبط باشد. دانشگاههای آمریکا به این رزومه اهمیت زیادی میدهند؛ زیرا ازطریق آن میتوانند توانایی و انگیزه دانشجو را برای تحصیل در مقطع کارشناسی بهتر ارزیابی کنند.
قبولی در آزمون ورودی
قبولی در آزمون ورودی یکی دیگر از شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاههای آمریکا است. SAT و ACT دو آزمون اصلی برای ورود به دانشگاههای آمریکا هستند. SAT آزمونی چندگزینهای است که در آن مجموعهای از مهارتها مانند ویرایش، نوشتن، درک مطلب، مهارتهای کمی و تحلیل دادهها بررسی میشوند.
آزمون ACT یا آزمون کالج آمریکایی مانند SAT مهارت ویرایش، نوشتن، درک مطلب، مهارت کمی و تحلیل دادهها را ارزیابی میکند، با این تفاوت که مهارتهای تحلیل دادهها در هر بخش جداگانه با عنوان Science در آزمون قرار دارد.
متقاضیان باید شرایط پذیرش دانشگاه مدنظر را بررسی کنند؛ زیرا نمره قبولی در هر دانشگاه متفاوت است. بهطور کلی، نمره SAT از ۴۰۰ تا ۱۶۰۰ محاسبه میشود و نمره قبولی این آزمون حدود ۱۰۵۰ تا ۱۱۰۰ است. نمره ACT نیز از ۱ تا ۳۶ محاسبه میشود و حداقل نمره قبولی این آزمون ۲۰ است.
شرایط سنی
برای تحصیل کارشناسی در آمریکا، شرایط سنی خاصی وجود ندارد؛ اما بهطور کلی، بهترین سن برای تحصیل در این مقطع بین ۱۷ تا ۲۵ سال است.
مدرک زبان
یکی از شرایط اصلی تحصیل کارشناسی در آمریکا داشتن مدرک زبان انگلیسی است. مدرک زبان مورد نیاز دانشگاههای آمریکا برای تحصیل در مقطع کارشناسی آیلتس ۶ یا تافل حداقل ۱۰۰ است.
تمکن مالی
یکی از الزامات مهم برای تحصیل کارشناسی در آمریکا، ارائه مدرک تمکن مالی است. حداقل تمکن مالی لازم برای تحصیل کارشناسی در آمریکا ۱۰ هزار دلار برای یک سال زندگی بهعلاوه شهریه یک سال دانشگاه است.
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی در آمریکا
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی در آمریکا از این قرارند:
- پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار
- مدرک دیپلم و ریزنمرهها
- سوابق تحصیلی
- گواهی قبولی در آزمون ورودی
- توصیهنامه
- مدرک زبان انگلیسی (آیلتس ۶ یا تافل حداقل ۱۰۰)
- گواهی تمکن مالی شهریه دانشگاه (متغیر)
- گواهی تمکن مالی برای تامین هزینههای زندگی (۱۰ هزار دلار)
مراحل اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی آمریکا
اخذ پذیرش برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاههای آمریکا نیازمند گذراندن چند مرحله مهم است. مراحل اخذ پذیرش مقطع کارشناسی آمریکا بدینشرحاند:
- تحقیق و انتخاب دانشگاه: ابتدا باید درباره دانشگاهها و دورههای تحصیلی و نیز عوامل مهمی مانند رشته تحصیلی، موقعیت مکانی، شهریه و امکانات دانشگاه تحقیق کنید.
- آمادهسازی مدارک: مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیل شامل مدارک تحصیلی مربوط به مقطع قبلی، ریزنمرهها، مدارک مالی و مدرک زبان را آماده کنید.
- ثبت درخواست پذیرش: بیشتر دانشگاههای آمریکا سیستم درخواست پذیرش آنلاین دارند. شما باید فرم پذیرش را تکمیل و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید.
- شرکت در آزمون ورودی: بسته به دانشگاه انتخابی، باید در یکی از آزمونهای SAT یا ACT شرکت کنید.
- دریافت نامه پذیرش: درصورت تایید درخواست تحصیل و قبولی در آزمون ورودی، دانشجو نامه پذیرش رسمی دریافت خواهد کرد که برای درخواست ویزای تحصیلی ضروری است.
- مراجعه به سفارت: با در دست داشتن نامه پذیرش و تمامی مدارک لازم، به سفارت آمریکا در کشورهای همسایه برای درخواست ویزای تحصیلی مراجعه کنید.
- انتظار برای پاسخ ویزا: پساز ارسال درخواست ویزای تحصیلی، باید منتظر پاسخ سفارت باشید.
هزینه تحصیل کارشناسی در آمریکا چقدر است؟
هزینه تحصیل کارشناسی در آمریکا به نوع دانشگاه (دولتی یا خصوصی) و رشته تحصیلی و موقعیت مکانی آن بستگی دارد.
هزینه تحصیل کارشناسی در دانشگاههای دولتی آمریکا ۵ هزار تا ۵۰ هزار دلار و در دانشگاههای خصوصی آمریکا ۳۵ هزار تا ۱۲۰ هزار دلار در سال تخمین زده میشود.
علاوهبر شهریه سالانه، دانشجویان بین المللی باید هزینههای زندگی دانشجویی در آمریکا را نیز در نظر بگیرند که در جدول زیر آورده شده است:
هزینههای ماهانه زندگی در آمریکا | |
---|---|
اجاره خوابگاه دانشجویی | ۷۰۰ تا ۹۰۰ دلار |
اجاره آپارتمان اشتراکی | ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار |
اجاره آپارتمان یکخوابه | ۱۰۰۰ تا ۳۵۰۰ دلار |
اینترنت | ۳۵ تا ۷۰ دلار |
حملونقل عمومی | ۲۰ تا ۶۰ دلار |
قبضهای خدماتی | ۵۰ تا ۱۲۰ دلار |
خوردوخوراک | ۱۵۰ تا ۱۸۰ دلار |
تحصیل در مقطع کارشناسی آمریکا بدون مدرک زبان
تحصیل در مقطع کارشناسی آمریکا بدون مدرک زبان ممکن است؛ اما شرایط خاصی دارد که باید در نظر گرفته شود. شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی آمریکا بدون مدرک زبان عبارتاند از:
- برخی از دانشگاههای آمریکا به دانشجویان بدون مدرک زبان پذیرش مشروط میدهند. دانشجویان باید ابتدا در دورههای زبان انگلیسی دانشگاه شرکت کنند و پساز رسیدن به سطح لازم، به تحصیل در رشته اصلی خود ادامه دهند.
- اگر دانشجویان تحصیلات متوسطه را به زبان انگلیسی گذرانده باشند (بهعنوان مثال در مدرسه انگلیسیزبان)، ممکن است بتوانند بهجای مدرک زبان، مدارک تحصیلی قبلی را ارائه دهند.
تحصیل رایگان کارشناسی در آمریکا
تحصیل رایگان کارشناسی در آمریکا برای دانشجویان بینالمللی امکانپذیر نیست؛ زیرا دانشگاههای این کشور آموزش رایگان ارائه نمیدهند. بااینحال، دانشگاههای آمریکا بورسیههای تحصیلی متنوعی دارند که تمامی هزینهها، ازجمله شهریه دانشگاه را میتوانند پوشش دهند.
بورسیه های تحصیلی مقطع کارشناسی در آمریکا
برای دریافت بورسیههای تحصیلی مقطع کارشناسی آمریکا، رقابت شدیدی بین دانشجویان بینالمللی وجود دارد و باید دانشجویان کاملا واجدشرایط دریافت این بورسیه باشند. برخی از بورسیههای تحصیلی مقطع کارشناسی آمریکا از این قرارند:
بورسیه تحصیلی دانشگاه ییل آمریکا
بورسیه تحصیلی دانشگاه ییل نوعی بورسیه فول فاند برای دانشجویان بینالمللی است. این بورسیه برای مقطعهای کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری ارائه میشود. بورسیه تحصیلی دانشگاه ییل هزینههای زندگی و تحصیل را تا ۵۰ هزار دلار در سال پوشش میدهد.
بورسیه دانشگاه ممفیس
بورسیه دانشگاه ممفیس نیز بورسیهای فول فاند برای دانشجویان بینالمللی است که در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه میشود. مقدار پوشش هزینههای این بورسیه تحصیلی متغیر است.
بورسیه بنیاد ACI
بورسیه بنیاد ACI بورسیهای فول فاند برای دانشجویان بینالمللی است که در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری ارائه میشود. این بورسیه شامل ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار دلار کمکهزینه آموزشی برای پوشش هزینههای شهریه و مسکن در آمریکا است.
بورسیه تحصیلی کالج بریا
بورسیه تحصیلی کالج بریا یکی از انواع بورسیه فول فاند برای دانشجویان کارشناسی است. این بورسیه تمام هزینه تحصیل را برای دانشجویان بینالمللی ثبتنامشده در سال اول تامین میکند.
بورسیه جهانی کلارک
بورسیه جهانی کلارک بورسیه تحصیلی فول فاند برای دانشجویان کارشناسی است. این بورسیه کمکهزینه سالانه به مبلغ ۱۵ هزار تا ۲۵ هزار دلار را بهمدت چهار سال به دانشجویان کارشناسی اعطا میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بورسیه تحصیلی آمریکا، این مطلب را بخوانید.
بهترین رشتهها برای تحصیل کارشناسی در آمریکا
بهترین رشتهها برای تحصیل کارشناسی در آمریکا به علاقه و اهداف شغلی افراد بستگی دارد. طبق اطلاعات وبسایت USNews، بهترین رشتهها براساس بورسیه تحصیلی و موقعیت شغلی بدینشرحاند:
- علوم کامپیوتر
- مهندسی برق
- مهندسی مکانیک
- مهندسی صنایع
- مهندسی هوافضا
- مدیریت کسبوکار
- مارکتینگ
- حسابداری
- اقتصاد
- علوم اجتماعی
- روانشناسی
- پرستاری
- پزشکی
- دندانپزشکی
- ریاضی
- فیزیک
- زیستشناسی
بهترین دانشگاهها برای تحصیل کارشناسی در آمریکا
آمریکا تعدادی از دانشگاههای معتبر جهان را در خود جای داده است. بهترین دانشگاه ها برای تحصیل کارشناسی در آمریکا براساس رتبه جهانی QS بهترتیب عبارتاند از:
مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)
دانشگاه امآیتی دانشگاهی خصوصی واقع در کمبریج است. MIT در آموزش رشتههای علوم، فناوری، انواع رشتههای مهندسی و ریاضی در دنیا شناخته شده است. این دانشگاه در رتبه نخست ردهبندی دانشگاههای جهان قرار دارد. شهریه دانشگاه فناوری ماساچوست ۷۹ هزار دلار در سال است.
دانشگاه هاروارد (Harvard University)
دانشگاه هاروارد دانشگاهی خصوصی واقع در کمبریج ماساچوست است. این دانشگاه رده چهارم را در میان دانشگاههای معتبر دنیا ازآن خود کرده است و رشتههای تحصیلی متنوعی ازجمله حقوق، ادبیات، پزشکی و مدیریت را در مقطع کارشناسی ارائه میدهد. شهریه سالانه دانشگاه هاروارد ۸۳ هزار دلار تخمین زده میشود.
دانشگاه استنفورد (Stanford University)
استنفورد دانشگاهی خصوصی واقع در استنفورد کالیفرنیا است. این دانشگاه با استادان باتجربه و امکانات بهروز و تعهد به نوآوری، رشتههای تحصیلی متنوع و فرصتهای تحقیقاتی زیادی دارد. دانشگاه استنفورد بهعنوان مرکز پیشرو سیلیکون ولی شناخته میشود و در رتبهبندی دانشگاههای برتر جهان، بر جایگاه ششم تکیه زده است. شهریه سالانه دانشگاه استنفورد ۸۲ هزار دلار است.
موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)
موسسه فناوری کالیفرنیا دانشگاهی خصوصی در پاسادانای کالیفرنیا است. Caltech بهدلیل برتری در تحقیق و آموزش در زمینههای علوم آزمایشگاهی و مهندسی شناخته شده است. این دانشگاه دهمین دانشگاه معتبر دنیا شناخته میشود و شهریه سالانه تحصیل در آن ۸۳ هزار دلار برآورد میشود.
دانشگاه پنسیلوانیا (University of Pennsylvania)
دانشگاه پنسیلوانیا که بهعنوان دانشگاه پن (Penn) نیز شناخته میشود، یکی از موسسههای تحقیقاتی خصوصی است که در سال 1740 تاسیس شده است. این دانشگاه یکی از موسسههای آموزش عالی قدیمی ایالات متحده بهحساب میآید که در رتبهبندی دانشگاههای معتبر جهان، رده یازدهم را ازآن خود کرده است. دانشگاه پنسیلوانیا در رشتههای مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران و ریاضیات شهرت دارد. شهریه این دانشگاه ۸۶هزار دلار در سال است.
دانشگاه کالیفرنیا (University of California)
دانشگاه کالیفرنیا (UCB) یکی از دانشگاههای دولتی برتر آمریکا است که در سال ۱۸۶۸ بنیان نهاده شده است. یکی از افتخارات بزرگ دانشگاه یادشده این است که اعضای جامعه دانشگاهی آن هشت جایزه نوبل دریافت کردهاند. دانشگاه کالیفرنیا دوازدهمین دانشگاه معتبر دنیا شناخته میشود و رشتههای شیمی، محیطزیست، بازرگانی، روزنامهنگاری، حقوق و مهندسی را در مقطع کارشناسی ارائه میکند. شهریه دانشگاه کالیفرنیا ۴۳هزار دلار در سال است.
دانشگاه کرنل (Cornell University)
دانشگاه کرنل یکی از دانشگاههای خصوصی معتبر آمریکا است که در نیویورک قرار دارد. این دانشگاه اولین مدرک جهانی در رشتههای روزنامهنگاری و دامپزشکی و اولین دکتری مهندسی برق و صنایع را اعطا کرده است. دانشجویان در مقطع کارشناسی میتوانند در رشتههای هنرهای نمایشی، معماری، مهندسی و علوم پزشکی تحصیل کنند. در رتبهبندی دانشگاههای برتر جهان، دانشگاه کرنل در جایگاه شانزدهم ایستاده است. شهریه سالانه تحصیل در این دانشگاه ۸۳ هزار دلار برآورد میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دانشگاه های آمریکا، این مطلب را بخوانید.
مهلت ثبت نام در مقطع کارشناسی در آمریکا
مهلت ثبتنام در مقطع کارشناسی در دانشگاههای آمریکا از قرار زیر است:
- پذیرش زودهنگام: ددلاین پذیرش تا اواسط آذر (نوامبر) است.
- پذیرش عادی: ددلاین پذیرش معمولا تا اواسط دی (ژانویه) است.
- پذیرش با تاخیر: این نوع پذیرش معمولا بدون تاریخ مشخص است؛ اما بهتر است درخواستها را هرچه زودتر ارسال کنید.
اخذ ویزا برای تحصیل کارشناسی در آمریکا
برای تحصیل کارشناسی در آمریکا، به ویزای تحصیلی F-1 یا M-1نیاز دارید. ویزای M-1 برای تحصیل در رشتههای فنیوحرفهای است. پساز دریافت پذیرش، دانشگاه برای شما فرم I-20 را صادر میکند. بعداز دریافت و تکمیل فرم I-20 و ثبتنام در SEVIS، میتوانید در سفارت آمریکا برای ویزای (F یا M) درخواست دهید. ارائه فرم I-20 هنگام مصاحبه در سفارت الزامی است. برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، باید به سفارت آمریکا در کشورهای همسایه با مدارک لازم مراجعه کنید. ویزای تحصیلی آمریکا پنج سال اعتبار دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویزای تحصیلی آمریکا، این مطلب را بخوانید.
شرایط کار حین تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا
دانشجویان با ویزای F-1 در سال اول تحصیل نمیتوانند خارج از دانشگاه کار کنند؛ اما میتوانند با شرایط خاصی در محیط دانشگاه مشغول انجام کارهای دانشجویی شوند. دانشجویان بینالمللی حین تحصیل میتوانند حداکثر ۲۰ ساعت در هفته پارهوقت کار کنند و ساعتی حدودا ۱۰ دلار حقوق بگیرند.
اقامت در آمریکا پس از تحصیل در مقطع کارشناسی
پس از اتمام دوره تحصیلی، دانشجویان میتوانند حداکثر دوازده ماه دوره OPT (دوره عملی اختیاری) را در زمینههای مرتبط با رشته تحصیلی بگذرانند. براساس شرایط OPT بعداز اتمام تحصیل، دانشجویان اجازه دارند نیمهوقت یا تماموقت کار کنند. درصورتیکه دانشجویان در یکی از رشتههای STEM (علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی) فارغالتحصیل شده باشند، با STEM OPT برای مدت ۲۴ ماه میتوانند در آمریکا بمانند.
یکی دیگر از راهها برای اقامت در آمریکا پساز فارغالتحصیلی، ادامهتحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و تمدید ویزای تحصیلی است. روش دیگر برای دریافت اقامت اخذ ویزای کاری (H-1B) است. با این ویزا، فرد میتواند در آمریکا اقامت کاری بگیرد.
مزایای تحصیل کارشناسی در آمریکا
- تحصیل در دانشگاههای معتبر و جهانی
- امکان دریافت بورسیه تحصیلی
- فرصت کارآموزی پساز اتمام تحصیل
- دریافت مدرک معتبر جهانی
- آشنایی با فرهنگها و دیدگاههای مختلف
معایب تحصیل کارشناسی در آمریکا
- هزینههای زیاد شهریه دانشگاه
- هزینههای زیاد زندگی در برخی از ایالتها
- رقابت زیاد در پذیرش رشتههای پرطرفدار
- دشواری در سازگاری با فرهنگ جدید
- قوانین سختگیرانه اخذ ویزا
جمعبندی
تحصیل کارشناسی در آمریکا فرصتهای بینظیری ازجمله دسترسی به یکی از نظامهای آموزشی ایدئال جهان و امکان استفاده از بورسیههای تحصیلی و فرصتهای کاری پساز تحصیل را برای دانشجویان بینالمللی فراهم میکند. فرصتهای کارآموزی و همکاری با صنایع مختلف به دانشجویان کمک میکند تا مهارتهای عملی خود را تقویت کنند و برای ورود به بازار کار آماده شوند. شرایط پذیرش کارشناسی در آمریکا شامل قبولی در آزمونهای SAT یا ACT و مدرک زبان انگلیسی و گواهی تمکن مالی است و دانشجویان با در دست داشتن مدارک لازم میتوانند به سفارت آمریکا در کشورهای همسایه برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا مراجعه کنند.