مهاجرت و اقامت

مهاجرت و اقدام به ترک کشور مادری، یک تصمیم بسیار مهم و دشوار است. از آن‌جایی که آینده زندگی خود و خانواه‌تان در گرو این انتخاب است، برای غلبه بر نگرانی و بلاتکلیفی، بهتر است از روش‌ها و جنبه‌های مختلف مهاجرت به خارج از کشور آگاهی بیشتری پیدا کنید.

مشاوره تلفنی 021-43859
2023/10/3d598370-dc04-4444-b646-979075b8037b.jpg

مشاوره مهاجرت از ایران

اقدام به مهاجرت از ایران اگر فکر نشده انجام شود، ممکن است به نتیجه دلخواه منجر نشود و باعث خسارت‌های مالی و روحی شود.

آگاهی از روش‌های مهاجرتی و همچنین شناخت کشورهای مناسب برای هر روش، می‌تواند کلید موفقیت باشد.

هر کشور قوانین و مقررات مهاجرت خود را دارد و برای مهاجرت به یک کشور خاص، شما باید شرایط و الزامات مشخصی را رعایت کنید.

در این مطلب از موسسه مهاجرتی بالدانو می‌خواهیم درباره روش های مهاجرت به خارج از کشور مانند روش تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، استارت آپ، ازدواج و تولد فرزند صحبت کنیم.

برای مشاوره بیشتر درباره مهاجرت و اقامت در کشورهای خارجی فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا مشاوران بالدانو با شما تماس بگیرند.

اطلاعات خود را برای مشاوره وارد کنید. مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
{{service.error}}
{{fullName.error}}
{{phone.error}}
{{error}}
فهرست مطالب

    چگونه به خارج از کشور مهاجرت کنیم؟

    تب مهاجرت سال‌به‌سال در کشور ما افزایش می‌یابد و افراد بیشتری به‌دنبال راهی برای مهاجرت هستند. پیش از انجام هر اقدام عملی برای مهاجرت به خارج از کشور بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید.

    چگونگی مهاجرت به خارج از کشور

    در تصمیم خود مصمم باشید

    اولین قدم برای شروع مهاجرت، داشتن تصمیم جدی و قطعی است. مصمم بودن برای مقابله با مشکلات پیش‌بینی‌نشده، فاکتوری مهم به حساب می‌آید. اگر در تصمیم خود متزلزل باشید، ممکن است در میانه راه ناامید شوید و این کار، ضرر مالی و روحی زیادی را به شما تحمیل کند. پس قبل از هر چیز، یک تصمیم قطعی بگیرید و خود را برای مواجه شدن با مشکلات آماده کنید. مشورت گرفتن از افراد متخصص می‌تواند در تقویت تصمیم شما تأثیر زیادی بگذارد.

    هدف از مهاجرت را مشخص کنید

     ابتدا باید قصد و هدف خود را از مهاجرت مشخص کنید. 

    • آیا هدفتان تحصیل در دانشگاه بهتر است و قصد دارید پس از تحصیل در کشور میزبان کار کنید؟
    • آیا راه مشخصی را انتخاب نکرده‌اید و می‌خواهید از هر طریقی که شده مهاجرت کنید؟
    • آیا قصد دارید به کشور نزدیکی بروید تا پس از مهاجرت بتوانید راحت به ایران رفت‌وآمد داشته باشید؟

    پاسخ به هرکدام از این سؤالات می‌تواند راهگشای شروع کار مهاجرت و رسیدن به مراحل بعدی باشد.

    آستانه تحمل خود را بالا ببرید

    برای بیشتر افراد، مسیر مهاجرت یک مسیر پرپیچ‌وخم و پر از استرس است. از لحظه آغاز، مشکلات پیش‌بینی‌نشده زیادی در کمین شما خواهند بود. از مراحل پذیرفته شدن ویزا تا سال‌های ابتدایی زندگی در کشور مقصد، می‌تواند لبریز از چالش باشند. پس خود را از نظر ذهنی آماده کنید. از جمله چالش‌های احتمالی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • از دست دادن شغل فعلی: چنانچه شاغل باشید، یکی از نگرانی‌ها از دست دادن شغل فعلی شما است.
    • رها کردن محل زندگی: از دست دادن خانه و محل زندگی می‌تواند یک نگرانی بزرگ برای شما باشد.
    • رفتن به جایی که در آن، کسی را نمی‌شناسید: مهاجرت به یک کشور دیگر، همواره نگرانی‌هایی را با خود به‌همراه دارد. یکی از این نگرانی‌ها نداشتن دوست و آشنا در آن کشور است. 

    برآورد بودجه

    برای انتخاب درست یک مقصد مهاجرتی، برآورد بودجه اهمیت زیادی دارد. باید یک لیست از هزینه‌ها تهیه کنید و به این سؤالات پاسخ دهید:

    • آیا می‌خواهید با سرمایه‌گذاری در کشور مقصد اقامت بگیرید؟ بودجه کافی برای این روش را دارید؟
    • اگر تا مدتی شغل مناسب پیدا نکردید، تا چه زمانی می‌توانید از پس تأمین هزینه‌های خود بربیایید؟ 

    به یاد داشته باشید که صرفه‌جویی و پس‌انداز در مسیر مهاجرت یکی از عوامل بسیار تأثیرگذار است.

    دانستن زبان خارجی

    به‌طور قطع به هر کشوری مهاجرت کنید، برای تحصیل، کار و زندگی نیازمند دانستن زبان آن کشور هستید. دانستن زبان، زندگی شما در کشور مقصد را ساده‌تر می‌کند و فرصت‌های شغلی بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد.

    بهترین کشورها برای مهاجرت به خارج از کشور

    برای انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت، شاخص‌های مختلفی وجود دارد. در این بخش، درباره برخی از شاخص‌های مهم که توسط سازمان ملل اعلام شده‌اند، خواهیم گفت.

    بهترین کشورها برای مهاجرت به خارج از کشور

    کیفیت زندگی

    گزارش رضایت جهانی (The World Happiness Report) نشان می‌دهد که مردم چقدر از کیفیت زندگی خود راضی هستند. این مطالعه سرانه تولید ناخالص داخلی، امید به زندگی، حمایت اجتماعی، آزادی انتخاب در زندگی و فساد را در نظر می‌گیرد. گزارش رضایت جهانی، هر ساله توسط سازمان ملل متحد تهیه می‌شود.

    تمامی کشورهای اسکاندیناوی به ۱۰ گزینه برتر راه یافتند و فنلاند برای پنجمین سال متوالی در رتبه اول قرار گرفت. محبوب‌ترین کشورها برای مهاجرت آلمان، کانادا و پرتغال هستند که به ترتیب در رتبه‌های ۱۴، ۱۵ و ۵۶ قرار دارند.

    کشورهای دارای بالاترین شاخص میزان رضایت از زندگی در سال ۲۰۲۲ عبارت‌اند از:

    1. فنلاند
    2. دانمارک
    3. ایسلند
    4. سوئیس
    5. هلند 
    6. لوکزامبورگ
    7. سوئد
    8. نروژ
    9. اسرائیل 
    10. نیوزلند

    امنیت

    سطح امنیت را می‌توان با کمک شاخص صلح جهانی ارزیابی کرد. این محاسبات بر اساس ۲۳ معیار در سه حوزه هستند: نظامی‌سازی، درگیری‌های داخلی و بین‌المللی جاری، امنیت عمومی و امنیت اجتماعی.

    ایسلند برای چهاردهمین سال متوالی به‌عنوان آرام‌ترین و امن‌ترین کشور شناخته شد. محققان خاطرنشان می‌کنند که ایسلند نرخ پایین جرم و جنایت، سیستم تأمین اجتماعی قابل‌اعتماد و دستمزدهای منصفانه دارد و به همین دلیل، تنش بین طبقات اقتصادی در آن به صفر می‌رسد.

    ده کشور امن در سال ۲۰۲۲ عبارت‌اند از:

    1. ایسلند
    2. نیوزلند
    3. دانمارک
    4. پرتغال
    5. اسلوونی
    6. اتریش
    7. سوئیس
    8. ایرلند
    9. جمهوری چک
    10. کانادا

    سرعت انطباق

    مهاجرت به خارج از کشور منجر به تغییر روش معمول زندگی، زبان و محیط فرهنگی می‌شود. سرعت انطباق به مهاجر و نگرش افراد محلی بستگی دارد. کنار آمدن با مسائل روزمره و بوروکراتیک در یک محیط دوستانه آسان‌تر است.

    جامعه بین‌الملل (InterNations) رتبه‌بندی کشورهایی را تهیه کرده است که بهترین کشورها برای مهاجرت و مهاجران بوده‌اند. ده کشور برتر که از استقبال خوبی برخوردار هستند، به‌ترتیب عبارت‌اند از:

    1. پرتغال
    2. تایوان
    3. مکزیک
    4. کامبوج
    5. بحرین
    6. کاستاریکا
    7. عمان
    8. کلمبیا
    9. ویتنام
    10. کانادا

    آمار مهاجرت ایرانیان به خارج از کشور

    طبق گزارش رصدخانه مهاجرت ایران در سال ۱۴۰۰ آمار مهاجرت به خارج از کشور در ۳۰ سال گذشته دو برابر شده است. گزارش دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در سال ۲۰۲۰، ایران را در میان ۲۳۲ کشور جهان در رتبه ۵۴ از نظر مهاجرفرستی معرفی کرد. 

    تعداد مهاجران ایرانی در منابع بین‌المللی نسبت به منابع داخلی، بسیار کمتر است. طبق آمارهای جهانی، جمعیت مهاجران ایرانی در سال ۲۰۲۰ یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر اعلام شد. این در حالی است که شورای عالی ایرانیان، جمعیت مهاجران ایرانی در خارج از کشور را تا پایان سال ۱۳۹۹، چیزی در حدود چهار میلیون نفر اعلام کرد.

    آمار مهاجرت به خارج از کشور در بین ایرانیان

    راه های مهاجرت به خارج از کشور

    همواره برای مهاجرت به کشورهای مختلف، راه‌های مشخصی وجود داشته است. روش‌های مهاجرتی قانونی شامل مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، استارت آپ و تولد فرزند است. در ادامه، درباره هرکدام از این روش‌ها خواهیم گفت.  

    مهاجرت از طریق تحصیل

    یکی از بهترین روش‌ها برای مهاجرت، مهاجرت به خارج از کشور از طریق تحصیل است. در این روش، متقاضی باید بتواند از یک دانشگاه یا مؤسسه آموزشی معتبر پذیرش تحصیلی دریافت کند. هرچه متقاضی سابقه تحصیلی بهتری داشته باشد، می‌تواند از دانشگاه بهتری پذیرش بگیرد. در اینجا ۱۰ کشور برتر برای مهاجرت تحصیلی را معرفی می‌کنیم:

    ۱. ایالات متحده 

    ایالات متحده آمریکا کشوری خوش‌سابقه در حوزه آموزش است. کیفیت آموزش در ایالات متحده یکی از بهترین‌ها در جهان است و دانشگاه‌های آمریکا بالاترین رتبه‌ها در میان دانشگاه‌های جهان را دارند. تحصیل در ایالات متحده آمریکا یک رؤیا برای میلیون‌ها دانشجو در سراسر جهان است. برای تحصیل تمام‌وقت در ایالات متحده به ویزای F-۱ نیاز است که به دانشجویان بین‌المللی داده می‌شود. ۵/۵ درصد از دانشجویان آمریکا، خارجی هستند و شهر بوستون بهترین شهر دانشجویی در این کشور است. 

    دوره‌های برتر برای تحصیل در ایالات متحده آمریکا

    • تجارت (Business) 
    • مهندسی
    • علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات (Computer Science and Information Technology) 
    • داروسازی
    • تجزیه و تحلیل تجارت و علم داده (Business Analytics and Data Science)
    تحصیل و کار در آمریکا

    ویزای F-۱ به‌مدت حداکثر ۲۰ ساعت در هفته در طول دوره تحصیل و حداکثر ۴۰ ساعت در هفته در طول دوره تعطیلات، حق کار در دانشگاه به دانشجویان می‌دهد. کار در دانشگاه به این معنی است که کار باید مربوط به مؤسسه‌ای باشد که در آن تحصیل می‌کنید. این کار می‌تواند داخل یا خارج از مؤسسه انجام ‌شود. 

    ۲. انگلستان

    یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای تحصیل در خارج از کشور، انگلستان است. این کشور دانشگاه‌های باکیفیت، بناهای تاریخی، جوامع چندفرهنگی و فرصت‌های کاری فراوان دارد. ۲۱ درصد از دانشجویان در انگلستان، خارجی هستند. طیف گسترده‌ای از گزینه‌های تحصیلی در انگلستان وجود دارد و لندن بهترین شهر دانشجویی این کشور محسوب می‌شود.

    دوره‌های برتر برای تحصیل در انگلستان

    • تجارت و مدیریت
    • علوم طبیعی
    • مهندسی
    • پزشکی
    • حقوق
    تحصیل و کار در انگلستان

    دانشجویان بین‌المللی در صورت داشتن ویزای تحصیلی Tier ۴ می‌توانند در انگلستان درس بخوانند و کار کنند. این ویزا به دانشجویان بین‌المللی داده می‌شود که شش ماه یا بیشتر در انگلستان درس می‌خوانند. تعداد ساعات کاری در طول هفته برای دانشجویان بسته به رشته تحصیلی بین ۱۰ یا ۲۰ ساعت در نظر گرفته شده است. در طول دوره تعطیلات، همه دانشجویانی که مجوز کار دارند مجازند تا ۴۰ ساعت در هفته کار تمام‌وقت انجام دهند. 

    ۳. کانادا

    کانادا کشوری فوق‌العاده برای مهاجرت به خارج از کشور به قصد تحصیل است. یکی از برتری‌های این کشور برای مهاجرت تحصیلی، امکان دریافت اقامت پس از اتمام تحصیل است. در کانادا، رشته‌های تحصیلی متنوعی برای انتخاب دانشجویان وجود دارد. در حدود ۲۱ درصد از دانشجویان در کانادا، خارجی هستند و مونترال بهترین شهر دانشجویی این کشور به حساب می‌آید. 

    دوره‌های برتر برای تحصیل در کانادا

    • MBA
    • پزشکی
    • تکنولوژی
    • کشاورزی
    • مهندسی
    • رسانه و روزنامه‌نگاری
    تحصیل و کار در کانادا

    اگر دانشجویی بخواهد در حین تحصیل کار کند، باید دانشجوی تمام‌وقت در یک مؤسسه آموزشی تعیین‌شده (DLI) باشد. به این ترتیب، دانشجویان اجازه دارند ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. به‌علاوه، دانشجویان باید شماره تأمین اجتماعی دریافت کنند.

    مهاجرت به خارج از کشور برای تحصیل و کار در کانادا

    ۴. استرالیا

    استرالیا با طیف گسترده‌ای از برنامه‌های تحصیلی، به‌ مقصدی جذاب برای دانشجویان بین‌المللی تبدیل شده است. ۲۸ درصد از دانشجویان در استرالیا، بین‌المللی هستند و ملبورن بهترین شهر دانشجویی این کشور محسوب می‌شود. 

    دوره‌های برتر برای تحصیل در استرالیا

    • حسابداری
    • علوم کشاورزی
    • مهندسی پزشکی
    • الکترومکانیک
    • علوم زمین‌شناسی و رشته‌های مرتبط
    • علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
    تحصیل و کار در استرالیا

    دولت استرالیا به دانشجویان اجازه می‌دهد به‌صورت پاره‌وقت کار کنند. اگر می‌خواهید در استرالیا کار کنید، ویزای دانشجویی به شما این حق را می‌دهد که در طول دوره تحصیلی، هر دو هفته یک ‌بار تا ۴۰ ساعت و در تعطیلات، به‌صورت تمام‌وقت کار کنید. صدها انجمن کاریابی در زمینه استخدام، پذیرش و خدمات دانشجویی به دانشجویان خدمات ارائه می‌دهند. 

    ۵. فرانسه

    فرهنگ غنی، هنر، مد و معماری همراه با برنامه‌های دانشگاهی نوآورانه، فرانسه را به کشوری جذاب برای دانشجویان بین‌المللی تبدیل کرده است. در فرانسه، چیزی در حدود ۱۳ درصد از دانشجویان، خارجی هستند و پاریس بهترین شهر دانشجویی این کشور به حساب می‌آید. 

    دوره‌های برتر برای تحصیل در فرانسه

    • پزشکی
    • جغرافیا
    • فارماکولوژی
    • تاریخ هنر
    • زبان‌شناسی
    • جامعه‌شناسی
    • فرهنگ‌های اروپایی و مدیترانه‌ای
    • فناوری ارتباطات
    تحصیل و کار در فرانسه

    به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی در فرانسه، تا زمانی که کارت اقامت داشته باشید و مؤسسه محل تحصیل شما به شما امکان دسترسی به سیستم تأمین اجتماعی را بدهد، می‌توانید هم در دانشگاه و هم در خارج از دانشگاه کار کنید. شما می‌توانید حداکثر ۹۶۴ ساعت در سال کار کنید. در طول تعطیلات هم امکان کار تمام‌وقت را خواهید داشت. 

    ۶. سوئیس

    زندگی و آموزش در سوئیس از کیفیت بالایی برخوردار است. علاوه بر این، کشور سوئیس به‌عنوان یکی از امن‌ترین کشورهای جهان به حساب می‌آید. دانشگاه‌های این کشور همواره رتبه‌های بالایی را در میان دانشگاه‌های جهان کسب می‌کنند و برنامه‌های تحصیلی زیادی را به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهند. تمامی این موارد، سوئیس را به یکی از گزینه‌های مطلوب برای مهاجرت به خارج از کشور تبدیل کرده‌اند.

    بهترین دوره‌های تحصیلی در سوئیس

    • دوره‌های مدیریت
    • بازاریابی رسانه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)
    • بانکداری و امور مالی
    • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی
    • مهندسی
    تحصیل و کار در سوئیس

    به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی اگر می‌خواهید در سوئیس کار کنید، باید به اداره مهاجرت مربوطه گزارش دهید. شما می‌توانید تا ۱۵ ساعت در هفته در طول کلاس‌ها، یک کار نیمه‌وقت داشته باشید و در تعطیلات به‌صورت تمام‌وقت کار کنید. اما برای دانشجویان غیر اتحادیه اروپا یک شرط وجود دارد؛ آن‌ها می‌توانند تنها پس از اتمام ۶ ماه از تحصیل خود در سوئیس شروع به کار کنند. برای دانشجویان غیر اتحادیه اروپا، کارفرما باید برای مجوز کار درخواست دهد.

    ۷. نیوزلند

    نیوزلند یکی از بهترین کشورها برای تحصیل و کار است. درخواست ویزای دانشجویی برای نیوزلند چندان پیچیده نیست و دانشگاه‌های این کشور از سطح آموزشی بالایی برخوردار هستند. کرایست چرچ بهترین شهر دانشجویی نیوزلند به حساب می‌آید.

    دوره‌های برتر برای تحصیل در نیوزلند

    • مهندسی
    • پزشکی
    • مطالعات تجاری
    • هتلداری
    • فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر
    • پرستاری
    • مدیریت کسب‌وکار
    تحصیل و کار در نیوزلند

    این کشور به دانشجویان بین‌المللی که روی ویزای خود مجوز کار داشته باشند، اجازه کار در حین تحصیل می‌دهد. اگر حداقل دو سال در یک دوره تحصیلی تمام‌وقت درس بخوانید، می‌توانید حداکثر ۲۰ ساعت در هفته کار کنید. در زمان تعطیلات نیز محدودیتی برای کار دانشجویان وجود ندارد. اگر در طول برنامه تحصیلی خود به کسب تجربه کاری بیشتری نیاز دارید، ممکن است اجازه کار برای ساعات بیشتری در هفته دریافت کنید.

    مهاجرت به خارج از کشور برای تحصیل و کار در نیوزلند

    ۸. آلمان

    آلمان با آموزش استاندارد و شهریه‌های پایین، دانشجویان را از نقاط مختلف جهان به‌سوی خود جذب می‌کند. به‌علاوه، اگر سوابق تحصیلی خوبی داشته باشید، می‌توانید برای بسیاری از بورسیه‌ها در آلمان اقدام کنید. مدارک صادرشده توسط دانشگاه‌های آلمان در سراسر جهان شناخته‌شده هستند و اعتبار بالایی دارند. نزدیک به ۱۰ درصد دانشجویان در آلمان، خارجی هستند و مونیخ بهترین شهر دانشجویی این کشور محسوب می‌شود.

    بهترین دوره‌های تحصیلی در آلمان

    پزشکی و دندانپزشکی

    • حقوق
    • مهندسی
    • علوم کامپیوتر
    • علوم طبیعی
    • تجارت و اقتصاد
    • معماری
    تحصیل و کار در آلمان

    پس از دریافت مجوز از آژانس کاریابی فدرال و وزارت خارجه، دانشجویان بین‌المللی می‌توانند به‌مدت ۲۴۰ روز در سال به‌صورت پاره‌وقت و ۱۲۰ روز به‌صورت تمام‌وقت کار کنند. علاوه بر این، دانشجویان می‌توانند از طریق خدمات دانشجویی، تابلوهای شغلی آنلاین، آژانس استخدامی فدرال، تابلوهای پست دانشگاه و غیره مشاغل موردنیاز خود را پیدا کنند.

    مهاجرت از طریق کار

    مهاجرت به خارج از کشور از طریق کار به دریافت پیشنهاد شغلی از کشور مقصد بستگی دارد. اگر رشته و تخصص شما جزء رشته‌های موردنیاز در کشورهای دیگر باشد، شانس بالایی برای دریافت پیشنهاد کاری یا جاب آفر خواهید داشت. اکثر کشورهای پیشرفته مانند استرالیا و کانادا هرساله فهرست مشاغل موردنیاز خود را اعلام می‌کنند. در این بخش می‌خواهیم کشورهایی را به شما معرفی کنیم که بالاترین آمار اعطای ویزای کاری را در جهان به نام خود ثبت کرده‌اند؛ یعنی روند مهاجرت به آن‌ها از طریق کار، ساده‌تر است.

    استونی

    استونی به‌دلیل نرخ بالای پذیرش درخواست‌های ویزای کار در جهان شناخته‌شده است. از طرف دیگر، تعداد درخواست‌های کاری به استونی نسبت به دیگر کشورها، کمتر است. بنابراین استونی می‌تواند بهترین انتخاب برای کار در خارج از کشور باشد. اگر می‌خواهید روی یک پروژه کوتاه‌مدت کار کنید یا اگر می‌خواهید در اسرع وقت شروع به کار کنید و پس از حضور در استونی برای مجوز اقامت درخواست دهید، درخواست ویزای D این کشور برای شما مفید خواهد بود.

    لیتوانی

    لیتوانی یکی از جذاب‌ترین کشورها جهت مهاجرت به خارج از کشور برای کار است. برای کار در لیتوانی، ابتدا باید یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در این کشور دریافت کنید.

    پس ‌از اینکه تمام مدارک مربوطه را با موفقیت به کارفرمای خود ارسال کردید، آن‌ها مسئول ارسال درخواست مجوز کار به بورس کار لیتوانی خواهند بود. بورس کار، مجوز کار را صادر می‌کند. علاوه بر این، این امکان برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا وجود دارد که بدون مجوز در لیتوانی کار کنند. اگر شغل موردنظر مستلزم صلاحیت‌های حرفه‌ای سطح بالا باشد، متقاضی می‌تواند درمورد انطباق با نیازهای بازار کار تصمیم بگیرد. اگر طبق این تصمیم تأیید شده‌اید، باید به‌جای ویزای ملی (D) یا ویزای کار لیتوانی، برای اجازه اقامت موقت اقدام کنید.

    ایسلند

    ایسلند که بین اروپا و آمریکای شمالی قرار دارد، به‌دلیل داشتن تعادل بین کار و زندگی سالم شناخته‌شده است. میانگین هفته کاری ایسلندی ۴۰ ساعت است. این کشور، هزاران خارجی را که به‌دنبال مهاجرت کاری هستند، جذب می‌کند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که قبل از درخواست ویزا، با یک کارفرما بر سر یک قرارداد کاری به توافق برسید. چندین مجوز کار مختلف وجود دارد که می‌توانید برای آن‌ها درخواست دهید. برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

    • مجوز کار موقت برای شغلی که به دانش تخصصی نیاز دارد
    • مجوزهای کار موقت به‌دلیل کمبود نیروی کار
    • مجوز کار موقت برای ورزشکاران
    • مجوز کار موقت برای دانشجویان
    • مجوز کار موقت برای کارمندان متخصص بر اساس قرارداد خدمات
    • مجوزهای کار موقت که به دلایل خاص اعطا می‌شوند

    لتونی

    اتباع خارجی که مایل به کار در لتونی هستند، می‌توانند با اخذ ویزای نوع D مجوز اقامت و مجوز کار این کشور را دریافت کنند. انواع مجوز کار لتونی عبارت‌اند از:

    • نوع A: که اگر به‌دنبال کار برای یک کارفرمای لتونیایی باشید، صادر می‌شود.
    • نوع C و E: که در صورت انتقال به لتونی از طریق انتقال درون‌شرکتی صادر می‌شود.
    • نوع D: که اگر یک تاجر خارجی هستید و به‌دنبال بازدید از لتونی هستید، صادر می‌شود.
    • ویزای کار فصلی: در صورتی صادر می‌شود که برای یک دوره زمانی خاص در لتونی باشید؛ یعنی برای مقاصد گردشگری یا کشاورزی.

    اسلواکی

    گذار اسلواکی به بازار اقتصادی و احتمال رشد اقتصادی ۴/۳ درصدی در سال ۲۰۲۳، اسلواکی را به یکی از جذاب‌ترین کشورها برای مهاجرت به خارج از کشور برای کار تبدیل کرده است. برای کار در اسلواکی، به‌طور کلی، باید یک مجوز برای اقامت و کار دریافت کنید. انواع ویزای کاری اسلواکی شامل موارد زیر است:

    مجوز تک اسلواکی (Slovakia Single Permit)

    شما باید فقط برای اقامت موقت به‌منظور اشتغال درخواست دهید و به درخواست مجوز کار نیازی ندارید. علاوه بر این، برای اینکه بتوانید با یک مجوز در اسلواکی کار کنید، کارفرمای آینده شما باید یک شغل خالی را به اداره کار گزارش کند. آن‌ها باید این کار را ۲۰ روز قبل از درخواست شما برای اقامت موقت انجام دهند.

    مجوز کار

    مجوز کار برای اتباع خارجی صادر می‌شود که مجوز اقامت موقت را به‌منظور الحاق خانواده و غیره دریافت کرده‌اند و مایل به کار در کشور هستند. کارفرمای آینده شما باید یک شغل خالی را به اداره کار گزارش دهد.

     اشتغال فصلی

    استخدام فصلی، یک مجوز کار موقت است و در صورتی صادر می‌شود که فعالیت شما بیش از ۱۸۰ روز در سال نباشد. برای کسانی که برای ورود به اسلواکی به ویزای شینگن نیاز دارند یا ندارند، قوانین متفاوتی اعمال می‌شود.

    کارت آبی اتحادیه اروپا

    این نوع مجوز برای متخصصان بسیار ماهر صادر می‌شود.

    جمهوری چک

    جمهوری چک به‌دلیل موقعیت مکانی و اقتصاد رو به رشدش، مکانی جذاب برای جویندگان کار و همچنین مشاغل بین‌المللی است. بنابراین، اتباع خارجی که مایل به کار در خارج از کشور هستند، می‌توانند به این کشور فکر کنند.

    آلمان

    نیروی کار آلمان متشکل از ۴۲ میلیون نفر است که آن را به بزرگ‌ترین نیروی کار ماهر در اروپا تبدیل می‌کند. علاوه بر این، بازار کار آن چندفرهنگی و چندزبانه است. آلمان همیشه پذیرای نیروی کار مهاجر است و اخیراً طرحی را راه‌اندازی کرده است که «کارت فرصت» جدید (در آلمانی «شانس کارته») نامیده می‌شود. کارت فرصت این امکان را برای اتباع خارجی فراهم می‌کند که حتی در صورت نداشتن پیشنهاد شغلی، به آلمان بروند و به‌دنبال کار بگردند. شما می‌توانید برای ویزای طولانی‌مدت در آلمان درخواست دهید و با شرایط زیر، در این کشور کار کنید:

    • در صورت دریافت پیشنهاد شغلی
    • خوداشتغالی: اگر می‌خواهید در آلمان یک کسب‌وکار ایجاد کنید یا به‌عنوان فریلنسر کار کنید.
    • کار به عنوان Au Pair: برای جوانانی صادر می‌شود که مایل‌اند درمورد فرهنگ و زبان آلمانی بیشتر یاد بگیرند.

    مهاجرت به خارج از کشور از طریق کار

    مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری

    امکان مهاجرت به خارج از کشور از طریق سرمایه‌گذاری به بسیاری از کشورها وجود دارد. با میزان مشخصی از سرمایه‌گذاری در برخی کشورها می‌توان پاسپورت آن کشور را دریافت کرد و در برخی دیگر می‌توان اقامت گرفت. در این بخش، تعدادی از بهترین کشورها برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری را معرفی می‌کنیم.

    برنامه‌های اروپایی برتر برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری

    برنامه‌های اروپایی فهرست‌شده در زیر، فرصت‌های منحصربه‌فرد در زمینه کیفیت زندگی و بازدهی جذاب سرمایه‌گذاری در ملک را فراهم می‌کنند.

    اقامت پرتغال از طریق سرمایه‌گذاری

    یکی از محبوب‌ترین طرح‌ها برای سرمایه‌گذاری و دریافت اقامت اتحادیه اروپا را کشور پرتغال ارائه می‌دهد. با خرید ملک به‌ارزش ۲۸۰ هزار یورو می‌توانید در عرض ۶ تا ۸ ماه اقامت این کشور را به دست آورید.

    اقامت اسپانیا از طریق سرمایه‌گذاری

    طرح سرمایه‌گذاری در اسپانیا به‌عنوان یکی از بهترین برنامه‌های ویزای سرمایه‌گذاری شناخته می‌شود. در این طرح، متقاضیان باید حداقل مبلغ ۵۰۰ هزار یورو سرمایه‌گذاری کنند تا بتوانند در عرض ۶ ماه اقامت خود را دریافت کنند.

    اقامت مالتا از طریق سرمایه‌گذاری

    سرمایه‌گذاری در مالتا به‌طور گسترده یکی از بهترین ویزاهای سرمایه‌گذاری در سراسر جهان و به‌طور خاص در منطقه شینگن است. در این طرح، سرمایه‌گذاران می‌توانند مجوز اقامت مالتا (و در نتیجه اتحادیه اروپا) را ظرف ۶۰ روز پس از تأیید دریافت کنند. برای واجد شرایط بودن، باید ملکی با حداقل ارزش ۳۰۰ هزار یورو خرید. با سرمایه‌گذاری بیشتر در مالتا می‌توان تابعیت این کشور را نیز دریافت کرد.

    محبوب‌ترین برنامه‌های ویزای طلایی در سراسر جهان

    با سرمایه‌گذاری در برخی از کشورها می‌توان ویزای طلایی آن‌ها را دریافت کرد. برخی کشورهای محبوب برای اخذ شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری عبارت‌اند از:

    • ترکیه: با خرید ملک به‌ارزش ۴۰۰ هزار دلار می‌توانید در عرض دو ماه شهروندی این کشور را دریافت کنید.
    • وانواتو: این کشور که جزیره‌ای زیبا در اقیانوس آرام است به سرمایه‌گذاری حداقل ۱۳۰ هزار دلاری نیاز دارد و دریافت شهروندی آن فقط یک تا دو ماه زمان می‌برد.
    • آنتیگوا و باربودا: این کشور حوزه کارائیب با حداقل سرمایه‌گذاری ۱۰۰ هزار دلاری در مدت ۸ تا ۱۲ ماه شهروندی خود را اعطا می‌کند.
    • سنت لوسیا: در این کشور نیز می‌توان با ۱۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری بین ۸ تا ۱۲ ماه تابعیت گرفت.
    • دومینیکا: این کشور، سومین کشور کارائیب است که شهروندی خود را با حداقل کمک مالی ۱۰۰ هزار دلار در عرض ۸ تا ۱۲ ماه اعطا می‌کند.
    • سنت کیتس و نویس: با کمک مالی ۱۵۰ هزار دلاری می‌توانید در عرض ۴۵ تا ۶۰ روز پاسپورت این کشور را دریافت کنید.
    • گرانادا: با سرمایه‌گذاری ۱۵۰ هزار دلاری می‌توانید در عرض ۸ تا ۱۲ ماه پاسپورت خود را دریافت کنید.

    مهاجرت از طریق استارت آپ

    بر کسی پوشیده نیست که استارت آپ‌ها کمک زیادی به اقتصادهای محلی می‌کنند. از طریق آن‌ها تعداد زیادی از افراد ماهر برای مهاجرت به کشورهای میزبان جذب می‌شوند. بنابراین، کشورهای مختلف برنامه‌های اقامت موقت را به نام «ویزاهای کارآفرین» برای جذب کارآفرینان از نقاط مختلف جهان راه‌اندازی کرده‌اند.

    شرایط و الزامات درخواست در کشورهای مختلف، متفاوت هستند. وجه مشترک آن‌ها این است که همه آن‌ها راهی را برای شروع سفر کارآفرینی شما با مزایای مختلف هموار می‌کنند.

    ویزای کارآفرین یک اجازه اقامت مشروط موقت است که توسط کشورهای مختلف راه‌اندازی شده است تا به مردم اجازه دهد تجارت خود را در سطح بین‌المللی توسعه دهند. این ویزا برای کارآفرینانی است که قصد جمع‌آوری سرمایه و دریافت اقامت دائم پس از آن را دارند.

    مهاجرت به خارج از کشور از طریق استارت آپ

    برخی از محبوب‌ترین ویزاهای استارت آپ در جهان

    در این بخش، برخی از محبوب‌ترین ویزاهای استارت آپ در جهان برای مهاجرت به خارج از کشور را معرفی می‌کنیم.

    ویزای استارت آپ کانادا (خارج از کبک)

    برنامه ویزای استارت آپ کانادا به کسانی که قصد راه‌اندازی استارت آپ دارند اقامت دائم اعطا می‌کند. نکته مهم برای این برنامه این است که باید ابتدا از یک سازمان تعیین‌شده برای استارت آپ خود، پشتیبانی دریافت کنید. همچنین کسب‌وکار یا محصول شما باید نوآورانه باشد، پتانسیل ایجاد شغل برای کانادایی‌ها را داشته باشد و بتواند در خارج از کانادا رقابت کند.

    حداکثر پنج نفر می‌توانند به‌عنوان بخشی از یک شرکت درخواست دهند. با این حال، هر یک از آن‌ها باید حداقل ۱۰ درصد از سهام شرکت را داشته باشند. متقاضیان و سازمان‌های حمایت‌کننده باید حداقل ۵۰ درصد از حق رأی شرکت را در هنگام درخواست داشته باشند.

    در طول ارزیابی درخواست ویزا، دولت می‌تواند برای شما اجازه اقامت موقت برای مهاجرت به کانادا اعطا کند. این مجوز به شما اجازه می‌دهد شروع به راه‌اندازی کسب‌وکار خود کنید. همچنین برای این کلاس ویزای استارت آپی، آزمون زبان الزامی است. هزینه‌ها از ۲۰۷۵ دلار آغاز می‌شوند و زمان پردازش ۱۲ تا ۱۶ ماه است.

    ویزای استارت آپ دانمارک

    دانمارک درخواست ویزای راه‌اندازی استارت آپ شما را ارزیابی می‌کند و ظرف ۶ هفته به شما پاسخ می‌دهد. دپارتمان مهاجرت دانمارک برای استارت آپ‌هایی با پتانسیل بالا یک ویزای اقامت و کار دو ساله ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای تمدید چند ساله این ویزا نیز درخواست دهید. در دانمارک، یک آژانس دولتی اختصاصی از برنامه ویزای استارت آپ پشتیبانی می‌کند. کارآفرینان به طیف وسیعی از حمایت‌های دولتی دسترسی خواهند داشت.

    ویزای استارت آپ پرتغال

    دولت پرتغال در سال‌های اخیر در جذب مهاجر از طریق سرمایه‌گذاری پیشرو بوده است. آن‌ها سخت کار کرده‌اند تا با ابتکاراتی مانند مراکز On the Spot Firm تجارت را آسان کنند. این مراکز به شما این امکان را می‌دهند که در کمتر از یک ساعت یک کسب‌وکار جدید یا شعبه یک شرکت خارجی را راه‌اندازی کنید. لیسبون یک جامعه استارت آپی پر جنب‌وجوش و فعال دارد. الزامات ایجاد استارت آپ در پرتغال به ترتیب زیر هستند:

    • استارت آپ باید بر فناوری متمرکز باشد.
    • استارت آپ باید پتانسیل ایجاد شغل و گردش مالی ۳۲۵ هزار یورو در سال داشته باشد.

    هزینه پایین زندگی، استاندارد بالای زندگی و دسترسی به بازارهای اتحادیه اروپا همگی از مزایای کارآفرینی در پرتغال هستند.

    ویزای کارآفرینی نیوزلند

    برنامه ویزای کارآفرینی نیوزلند فقط برای بنیان‌گذاران استارت آپ نیست؛ این برنامه برای هر کسی که بخواهد کسب‌وکاری را در نیوزلند راه‌اندازی کند یا بخرد، قابل‌اجرا است. با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰۰ هزار دلار نیوزلند می‌توانید برای خود و خانواده‌تان اقامت دریافت کنید.

    نیوزلند این ویزا را به‌مدت سه سال ارائه می‌دهد و تأیید آن، دو مرحله دارد. مرحله اول ویزای کاری یک ساله است که به شما امکان می‌دهد کسب‌وکار خود را بخرید یا راه‌اندازی کنید. مرحله بعدی اجازه اقامت دو ساله است که نشان می‌دهید در حال انجام اقداماتی برای تأسیس شرکت خود هستید.

    مهاجرت از طریق ازدواج

    هنگامی که فردی با یک تبعه از کشوری دیگر ازدواج کند، می‌تواند اقامت دائم آن کشور را دریافت کند. قوانین برای مهاجرت به خارج از کشور از طریق ازدواج، در کشورهای مختلف، متفاوت هستند. به‌عنوان مثال، در کشورهای پیشرفته اروپایی، فرد باید از تمکن مالی مناسبی برای اداره زندگی خود و همسرش برخوردار باشد تا به همسرش اجازه اقامت آن کشور را بدهند. اسناد و مدارک موردنیاز برای مهاجرت از طریق ازدواج شامل مدارک هویتی مانند شناسنامه و پاسپورت و همچنین صورت‌حساب بانکی و سند ازدواج است.

    مهاجرت به خارج از کشور از طریق ازدواج

    مهاجرت از طریق تولد فرزند

    برای اعطای حق شهروندی به فرزند بعضی از کشورها از قانون خاک و برخی دیگر از قانون خون پیروی می‌کنند

    • قانون خاک: هر کودکی که در مرزهای خاکی یا هوایی کشور متولد شود، از حق شهروندی آن کشور برخوردار می‌شود.
    • قانون خون: حق شهروندی تنها بر اساس نسبت خونی به افراد داده می‌شود.

    بر اساس قانون اول چنانچه فردی فرزند خود را در یک کشور خارجی به دنیا بیاورد، می‌تواند حق شهروندی آن کشور را برای فرزندش دریافت کند. با این کار، والدین نیز از مزایای زیادی برخوردار خواهند شد.

    کسانی که قصد اقدام برای این نوع مهاجرت را دارند، بهتر است از قبل از قوانین کشور مقصد اطلاع دقیق پیدا کنند. قوانین در این زمینه بین کشورها می‌توانند بسیار متفاوت باشند.

    شرایط مهاجرت به خارج از کشور

    مهاجرت به خارج از کشور با توجه به مسیر مهاجرت و کشور مقصد می‌تواند متفاوت باشد. به‌عنوان مثال، برای مهاجرت تحصیلی، شرایط سنی و سابقه تحصیلی فرد بسیار مهم هستند. برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری، فرد متقاضی باید از سرمایه مالی مناسبی برخوردار باشد. اما به‌طور کلی، می‌توان گفت شرایط عمومی برای مهاجرت به خارج شامل داشتن بودجه کافی، آشنایی با یک حرفه یا تخصص برای تأمین هزینه‌های زندگی در کشور مقصد و آشنایی با زبان خارجی است.

    مدارک موردنیاز برای مهاجرت به خارج از کشور

    با توجه به روش مهاجرتی هر فرد، مدارک موردنیاز می‌توانند متفاوت باشند. مدارک عمومی برای مهاجرت شامل موارد زیر می‌شوند:

    • شناسنامه و اسناد هویتی
    • پاسپورت
    • ویزا
    • عکس پاسپورتی
    • اثبات تمکن مالی
    • رزومه کاری یا تحصیلی (در صورت لزوم)
    • سند ازدواج

    مزایای مهاجرت به خارج از کشور

    مهاجرت برای تمامی افراد شبیه هم نیست و تجربیات هر کس با دیگری متفاوت است. به همین دلیل، بهتر است برخی از مزایا و مشکلات مهاجرت به خارج از کشور را در نظر داشت. از مزایای مهاجرت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • آزادی و امنیت بیشتر
    • کسب موقعیت‌های شغلی بهتر
    • بالا رفتن سطح کیفی زندگی
    • برخورداری از خدمات رفاهی دولتی مانند بهداشت و آموزش
    • تضمین آینده بهتر برای فرزندان
    • آشنایی با زبان و فرهنگ جدید
    • برخورداری از امنیت روانی

    برخی از معایب و مشکلات مهاجرت به خارج از کشور:

    • احساس افسردگی
    • راه نیافتن به جامعه کشور مقصد
    • احساس دلتنگی برای خانواده و دوستان
    • عدم انطباق با شرایط آب‌وهوایی کشور مقصد
    • تفاوت‌های فرهنگی

    جمع‌بندی

    مهاجرت به خارج از کشور یکی از تصمیم‌های دشوار در زندگی هر فرد است. افراد به دلایل و با اهداف مختلف اقدام به مهاجرت می‌کنند. برای رسیدن به این هدف بهتر است با توجه به شرایط و توانایی‌های خود، بهترین مسیر را برای مهاجرت انتخاب کنید. روش‌های مهاجرت شامل تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، استارت آپ، ازدواج و تولد فرزند می‌شوند. هر کدام از این روش‌ها شرایط متفاوتی دارند. بهتر است برای تصمیم‌گیری بهتر، از کارشناسان زبده در حوزه مهاجرت مشاوره بگیرید.

    سوالات متداول

    از چه روش مهاجرتی به تمکن مالی نیازی نیست؟
    ای مهاجرت با روش کار یا تحصیل، به سرمایه زیادی نیاز نیست.
    آیا برای مهاجرت به خارج از کشور مدرک زبان الزامی است؟?
    خیر. برای مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری، ازدواج و تولد فرزند نیازی به مدرک زبان نیست.
    بهترین راه مهاجرت به خارج از کشور کدام است؟
    انتخاب بهترین روش به شرایط و توانایی‌های فرد بستگی دارد. اما به‌طور کلی می‌توان گفت روش‌هایی مانند تحصیل و خرید ملک، بهترین راه‌های مهاجرت به خارج از کشور هستند.
    کدام کشور راحت‌تر اقامت دائم می‌دهد؟
    با سرمایه‌گذاری در کشورهایی مانند ترکیه، پرتغال، دومینیکا و گرانادا می‌توان به‌راحتی اقامت دائم دریافت کرد.
    آسان‌ترین کشور برای مهاجرت کدام است؟
    نمی‌توان از یک کشور به‌عنوان آسان‌ترین کشور برای مهاجرت نام برد. طبیعتاً مهاجرت به کشورهایی مانند ترکیه و ارمنستان که به ویزا نیازی ندارند، آسان‌تر است.
    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شماهستند
    021-43859

    سایر خدمات بالدانو

    نکته مهم برای سرمایه گذاری خارجی انتخاب کشوری است که ثبات اقتصادی دارد.

    مهاجران پس از ورود به کشور مقصد به دنبال اخذ تابعیت آن کشور هستند.

    کارکردن در خارج از کشور فرصت مناسبی برای کسب تجربه‌های جدید است
    تحصیل در کشورهای خارجی می‌تواند باعث رشد علمی شما شود

    محاسبه هزینه زندگی کشوری که می‌خواهید به آن بروید یک امر مهم و حیاتی است.

    مهمترین گام برای متقاضیان مهاجرت گرفتن ویزا است.

    با گرفتن پاسپورت دوم می‌توانید از مزایای شهروندی کشور مد نظر استفاده کنید و به کشورهای مجاز با آن پاسپورت بدون محدودیت سفر کنید.

    برای اخذ ویزای کشورهای مختلف به گرفتن وقت سفارت نیاز است.

    ثبت شرکت
    ثبت شرکت مشاهده بیشتر