مهاجرت تحصیلی

امروزه مهاجرت تحصیلی به یکی از پرطرفدارترین روش‌های مهاجرتی در سراسر جهان تبدیل شده است به طوری که علاوه بر دانشجویان و دانش آموزان در حال تحصیل، آن دسته از متقاضیانی که سال‌های زیادی است که درس و تحصیل را رها کرده‌اند نیز این روش را مهاجرت انتخاب می‌کنند.

مشاوره تلفنی 021-43859
2023/10/ebba4fce-7693-40b3-b80b-9b11bd2a11e5.jpg

مشاوره مهاجرت تحصیلی

از آنجایی که تعداد دانشگاه‌های فعال برای دریافت پذیرش در کشورهای مختلف بسیار زیاد است و هر دانشگاهی شرایط خاص خودش را دارد، بیشتر کسانی که برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند، موفق می‌شوند تا در نهایت به کشور مدنظر خود مهاجرت کنند. مهاجرت تحصیلی یکی از مطمئن‌ترین روش‌های مهاجرت است که مزایای زیادی نیز دارد. این روش به فرد این امکان را می‌دهد تا پس از اتمام تحصیل یا حتی حین تحصیل بتواند کار کند، زندگی خوبی را برای خود ایجاد کند، اقامت دائم کشور مقصد را دریافت کند یا تابعیت و شهروندی کشور مقصد را اخذ کند.

در این مقاله از موسسه مهاجرتی بالدانو قصد داریم تا شما را با صفر تا صد مهاجرت تحصیلی به کشورهای مختلف دنیا آشنا کنیم؛ بنابراین اگر علاقه دارید تا درباره این موضوع اطلاعات کامل را بدست بیاورید تا انتهای همراه ما باشید.

برای مشاوره بیشتر درباره مهاجرت تحصیلی فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا کارشناسان ما در بالدانو با شما تماس بگیرند.

اطلاعات خود را برای مشاوره وارد کنید. مشاوران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.
{{service.error}}
{{fullName.error}}
{{phone.error}}
{{error}}

فهرست مطالب

    مهاجرت تحصیلی

    شرایط مهاجرت تحصیلی

    برای اینکه اقدام به مهاجرت کنید، باید شرایط لازم خود برای این کار را مهیا کنید. مهاجرت از طریق تحصیل نیز مانند روش های دیگر مهاجرت، نیاز به فراهم کردن شرایط لازمه را دارد. در ادامه قصد داریم برخی از شرایط لازم برای مهاجرت تحصیلی را به شما معرفی کنیم تا بدانید باید قبل از سفر به چه مواردی توجه کنید.

    شرایط مهاجرت تحصیلی

    تمکن مالی و سن مورد قبول

    داشتن تمکن مالی مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی، یکی از اصلی ترین شرایطی است که باید قبل از مهاجرت به آن توجه کنید. نداشتن تمکن مالی لازم، باعث ناکامی در مهاجرت از طریق تحصیل می شود. شما باید با توجه به کشور مقصد و شرایط زندگی در آن، هزینه های خود را بررسی کنید. این هزینه ها شامل هزینه زندگی در خارج، خورد و خوراک، هزینه دانشگاه و سایر هزینه ها خواهد بود. برای اینکه تمکن مالی خود را اثبات کنید، باید نامه تمکن مالی داشته باشید. داشتن این نامه منجر به اثبات حرف شما خواهد شد.

    اما علاوه بر تمکن مالی، شما باید به شرایط سنی نیز توجه کنید. معمولا نباید فاصله سنی زیادی بین فارغ التحصیلی و درخواست شما وجود داشته باشد. البته بهتر است بگوییم که شرایط سنی هر کشوری با کشور دیگر برای پذیرش دانشجو متفاوت است. بسیاری از کشور های اروپایی، شرایط سنی مهاجران را مورد توجه خود قرار می دهند. بنابراین بهتر است برای به جا آوردن این شرط، قبل از سفر به شرایط سنی و قوانینی که در کشور مقصد در این خصوص قرار دارد توجه کنید.

    مدارک تحصیلی و مدرک زبان

    یکی دیگر از شرایط لازم برای مهاجرت از طریق تحصیل، داشتن مدرک زبان است. برای اینکه به کشورهای خارجی مخصوصا کشورهای اروپایی مهاجرت کنید، باید حتما مدرک زبان مورد نیاز را تهیه کنید تا بتوانید برای تحصیل به کشور مقصد مهاجرت کنید. داشتن مدرک زبان تسلط شما را نشان می دهد. بد نیست مدرک زبان کشور مقصد را داشته باشید تا بتوانید شرایط پذیرش خود را راحت تر کنید. البته داشتن مدرک زبان انگلیسی کفایت می کند. اما این مسئله در مورد همه کشورها صدق نمی کند. برخی کشورها قوانین سفت و سختی در خصوص سطح زبان مهاجران دارند. در ضمن لازم است بدانید که اثبات تسلط شما، تنها با ارائه مدرک قابل انجام است.

    علاوه بر ارائه مدرک زبان، شما باید مدارک تحصیلی دیگر را نیز ارائه کنید. ارائه مدارک تحصیلی و ترجمه مدارک به زبان انگلیسی الزامی است. شاید برایتان سوال باشد که منظور از مدارک تحصیلی در این قسمت کدام مدارک اند؟ مدارک تحصیلی مد نظر در این قسمت، همان ریز نمرات شما می باشند. ارائه ریز نمرات شما واجب است. شما باید مدارک تحصیلی معتبر خود را به همراه ترجمه انگلیسی این مدارک، جمع آوری کرده و برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید تا بتوانید تاییدیه های لازمه را کسب کنید.

    مدارک تحصیلی و مدرک زبان

    ارائه رزومه و سایر مدارک مورد نیاز

    ارائه یک رزومه معتبر جهت اقدام به مهاجرت تحصیلی در برخی از مقاطع ضروری است. شما باید برای مهاجرت از طریق تحصیل، رزومه معتبر خود را به همراه ترجمه آن به صورت کاملا دقیق و مرتب جمع آوری کرده باشید. هر چقدر رزومه شما پر بارتر باشد، شانس بالاتری برایمهاجرت تحصیلیبه کشور مقصد خواهید داشت. فراموش نکنید که این مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند.

    گفتیم که باید مدارک تحصیلی و مدرک زبان را برایمهاجرت تحصیلیهمراه خود داشته باشید. اما شما باید علاوه بر این مدارک ذکر شده، مدارک دیگری را برای مهاجرت تحصیلی ارائه کنید. شما برای مهاجرت از طریق تحصیل به مدارک دیگری همچون: کارت ملی، شناسنامه، پاسپورت، اسناد منزل، ویزای های سابق، انگیزه نامه و دیگر مدارک این چنینی مانند عکس نیز نیاز خواهید داشت. سعی کنید در جمع آوری این بخش از مدارک دقت کنید، وجود کمی و کاستی در هر یک از آنها سبب ریجکت شدن درخواستتان خواهد شد.

    مهاجرت تحصیلی چیست؟

    مهاجرت را می توان به شیوه های مختلفی انجام داد. شما می توانید برای دریافت اقامت کشور های خارجی، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری، مهاجرت کاری یا حتی مهاجرت تحصیلی را انتخاب کنید. قبل از اینکه به مهاجرت فکر کنید، باید ابتدا هدف خود از این کار را بیان کنید و ببینید چرا قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارید؟ مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین و ارزان ترین شیوه های مهاجرت به خارج از کشور است. همانطور که از نامش پیداست، مهاجران برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، به سراغ مهاجرت تحصیلی می روند.

    مهاجرت از طریق تحصیل در دانشگاه های خارجی می تواند به شما کمک کند ویزای تحصیلی کشور مقصد را دریافت کنید و تا زمانی که بخواهید در آن کشور اقامت کنید. این روش جزء شایع ترین روش های مهاجرت به خارج از کشور است که اتفاقا نسبت به روش های دیگر، هزینه چندانی برایتان ندارد. شما می توانید با استفاده از این روش در کشور های اروپایی و آمریکایی و آسیایی اقامت کنید. اما برای اینکه مهاجرت از طریق تحصیل را انتخاب کنید، باید با یک سری از شرایط و مراحل انجام این کار نیز آشنایی داشته باشید.

    مهاجرت تحصیلی چیست؟

    مراحل مهاجرت تحصیلی

    برای اینکه بتوانید به کشورهای خارجی مهاجرت کنید، باید مراحل انجام این کار را بشناسید.

    قبل از مهاجرت تحصیلی به خارج از کشور باید ۳ مرحله اصلی برای این کار را انجام دهید. ابتدا باید موسسه و برنامه و رشته ای که قصد تحصیل در آن را دارید مشخص کنید. از آن جایی که هر کشور، شرایط و ضوابط خاص خود را برای پذیرش دانشجو دارد، باید اطلاعات کافی در این مورد را به دست آورید.

    در مرحله بعد باید برآورد هزینه را انجام دهید. شما باید ببینید که به چه مقدار سرمایه برایمهاجرت تحصیلی نیاز دارید.

    در مرحله آخر  نیز باید نسبت به جمع آوری مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از طریق تحصیل اقدام کنید. جمع آوری مدارک بسیار مهم است. سعی کنید در این مرحله نهایت دقت و توجه را به خرج دهید.

    در ادامه همه مراحل مهاجرت تحصیلی را بررسی می‌کنیم.

    مراحل مهاجرت تحصیلی

    مرحله اول: انتخاب دانشگاه و کشور مورد نظر

    در اولین مرحله برای آغاز مهاجرت تحصیلی باید براساس شرایط و علایق خود با مشاوره از افراد کاربلد و حرفه‌ای، یک انتخاب منطقی داشته باشید و بهترین مقصد و دانشگاه را برای خود انتخاب کنید. پس از انتخاب کشور مبدا بهتر است تا سعی کنید تا درباره فرهنگ و شرایط زندگی در آن کشور نیز اطلاعات بیشتری کسب کنید تا برای مهاجرت کاملا آماده باشید. انتخاب چند دانشگاه ضریب اطمینان را برای مهاجرت تحصیلی بیشتر می‌کند، بنابراین بهتر است تا مدارک خود را برای چند دانشگاه ارسال کنید.

    مرحله دوم: یادگیری زبان و دریافت مدرک زبان معتبر با نمره مناسب

    پیش از اینکه مهاجرت تحصیلی خود را آغاز کنید باید بدانید داشتن مدرک زبان انگلیسی یکی از شروط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی است. البته برخی از دانشگاه‌ها تحت شرایط خاصی نیازی به مدرک زبان ندارند و بجای مدرک زبان با روش‌های دیگری دانش زبان شما را می‌سنجند. خوب است بدانید که دانش زبان هر چقدر که بالاتر باشد، راحت‌تر می‌توانید برای مهاجرت آماده شوید.

    همچنین آشنایی با زبان رسمی کشور مقصد( در صورتی که زبان رسمی آن‌ها انگلیسی نباشد و مثلا فرانسوی باشد) می‌تواند در پیشرفت تحصیلی، کاری و موفقیت شما در دریافت انواع فاند و بورسیه یا کسب اقامت دائم بسیار کمک کننده باشد.

    مرحله سوم: نوشتن رزومه

    یکی از مهم‌ترین مراحل که نقش بسیار مهمی را در دریافت ویزای تحصیلی ایفا می‌کند، نوشتن رزومه تحصیلی است. رزومه تحصیلی باید به طور خلاصه و نهایتا در ۲ صفحه نوشته شود و تمامی اطلاعات، سوابق علمی و حتی علایق شما را پوشش دهد. نوشتن یک رزومه خوب و باکیفیت شانس شما را برای دریافت پذیرش تحصیلی چندین برابر خواهد کرد. روزمه شما بهتر است شامل موارد زیر باشد:

    • سوابق تحصیلی
    • سوابق شغلی
    • مقالات
    • کنفرانس‌های علمی که شرکت کرده‌اید
    • مهارت‌ها و توانایی‌ها
    • اطلاعات شخصی
    • و هر اطلاعات ارزشمندی که بتواند توانایی شما را در بخش‌های مختلف به ویژه تحصیلی نشان بدهد

    مرحله چهارم: گرفتن توصیه نامه از اساتید مطرح

    دریافت توصیه نامه از اساتید محل تحصیل یکی دیگر از مراحلی است که در دریافت پذیرش برای مهاجرت تحصیلی نقش مهمی دارد. توصیه نامه نامه‌ای است که در آن اساتید محل تحصیل شما درباره شما، ویژگی‌ها و توانایی‌هایی که دارید، به بهترین شکل ممکن و در مواردی همراه با اندکی اغراق توضیح می‌دهد.

    برای دریافت توصیه نامه از اساتید خود بهتر است تا موارد زیر را حتما رعایت کنید:

    • اساتیدی را انتخاب کنید که در دانشگاه‌های معتبر یا در خارج کشور تحصیل کرده‌اند و سابقه علمی خوبی مثل ترجمه یا چاپ کتاب، ارائه مقالات، شرکت در سمینارها و … را داشته باشند.
    • تا جایی که می‌توانید درباره ویژگی‌ها، توانایی‌ها و نقاط مثبت خود صحبت کنید و از بازگویی نقاط منفی بپرهیزید.
    • اگر استاد شما تمایلی به نوشتن توصیه نامه ندارد، خودتان دست بکار شوید و سعی کنید از زبان او بنویسید تا استاد فقط برای شما امضا بزند.
    • به هیچ وجه متنی که برای توصیه نامه خود می‌نویسید را از هیچ جایی کپی نکنید!

    مرحله پنجم: نوشتن SOP یا انگیزه نامه تحصیلی

    انگیزه نامه تحصیلی در واقع همان نامه یا متنی است که باید درباره علت علاقه تحصیل خود در خارج از کشور در آن توضیحاتی را بنویسید. در نوشتن انگیزه نامه حتما موارد زیر را ذکر کنید تا در روند مهاجرت تحصیلی دچار مشکل نشوید:

    • هدف از ادامه تحصیل
    • دلیل علاقه شما به تحصیل در این دانشگاه
    • دلیل علاقه شما برای تحصیل در این کشور
    • زمینه‌های مورد علاقه برای تحقیق و پژوهش
    • افتخارات شما در سال‌های گذشته در این رشته تحصیلی

    مرحله ششم: گفتگو با یکی از اساتید در دانشگاه مقصد

    برای اینکه بتوانید نظر یکی از اساتید دانشگاه مدنظرتان را به خود جلب کنید تا کارهای پذیرش شما برای مهاجرت تحصیلی سریع‌تر انجام شود، بهتر است تا یکی از اساتید دانشگاه مقصد را پیدا کنید و در ادامه با ایمیل با استاد در ارتباط باشید و درباره شرایط دانشگاه اطلاعات بدست آورید.

    بهتر است تا استادی را انتخاب کنید که بصورت تخصصی در رشته شما تحصیل کرده است یا به زمینه‌های تحصیلی شما علاقه مند است تا بتواند راحت‌تر شما را راهنمایی کند. شما با ارتباط گرفتن با استاد می‌توانید کاری کنید تا استاد به پذیرفتن شما تمایل پیدا کند.

    مرحله هفتم: ترجمه مدارک و ریز نمرات

    برای اینکه بتوانید کار جمع آوری مدارکتان را تکمیل کنید در قدم بعدی باید مدارک و ریزنمرات تحصیلی خود را به زبان انگلیسی در دارالترجمه‌های معتبر ترجمه کنید. مدارک شما حتما بایستی مهر رسمی وزارت علوم و تحقیقات را داشته باشند تا دارای اعتبار باشند.

    مرحله هشتم: پر کردن فرم اپلیکشن‌ها

    برای مهاجرت تحصیلی و ورود به هر دانشگاهی باید یک سری فرم‌ها را به صورت مجازی یا بصورت کتبی پر کنید. پرکردن این فرم‌ها معمولا نیازمند به این است که شما مبلغی را به صورت اینترنتی با ویزا کارت یا مستر کارت خود پرداخت کنید.

    مرحله نهم: ارسال مدارک به دانشگاه مقصد

    پس از جمع آوری مدارک مورد نیاز برای دریافت پذیرش باید مدارک خود را به دانشگاه مربوطه و در زمان اعلام شده برای اپلای، ارسال کنید.

    مرحله دهم: پیگیری نتیجه ارسال مدرک

    در مرحله بعدی باید مرتبا از طریق راه‌های ارتباطی مختلف نتیجه ارسال مدارک خود را پیگیری کنید تا یک پاسخ مناسب دریافت کنید. 

    مرحله یازدهم: انجام کارهای مربوط به پس از دریافت پذیرش تحصیلی

    دانشگاه پس از بررسی مدارک شما یا به شما پذیرش اعطا می‌کند یا پذیرشی به شما تعلق نمی‌گیرد. اگر موفق نشدید که پذیرش دریافت کنید مراحل بالا را دوباره بررسی کنید و در صورتی که مشکلی وجود داشت آن را رفع کنید و در صورتی که زمان نبود، سال آینده مدارک خود را برای چند دانشگاه ارسال کنید. اگر موفق شدید تا پذیرش تحصیلی خود را دریافت کنید برای اتمام مراحل مهاجرت تحصیلی حتما نیاز است تا مراحل زیر را دنبال کنید:

    • دریافت نامه پذیرش
    • دریافت وقت سفارت برای مصاحبه
    • مراجعه به سفارت و انجام مصاحبه
    • آماده شدن برای مهاجرت تحصیلی
    • جمع کردن وسایل مورد نیاز
    • رزرو بلیط پرواز
    • سفر به کشور مقصد

    شرایط مهاجرت تحصیلی

    شرایط مهاجرت تحصیلی بسته به هر دانشگاه و هر کشوری متفاوت است چرا که قوانین و مقررات حاکم در هر کشوری نیز متفاوت است؛ اما به طور کلی یک سری شرایط عمومی برای مهاجرت تحصیلی وجود دارد:  

    • مدرک زبان

    یکی از شروط مهم برای تحصیل در خارج از کشور، میزان دانش زبان و داشتن مدرک زبان معتبر انگلیسی است؛ البته اگر زبان دیگری را یاد گرفته‌اید، می‌توانید کشورهایی را انتخاب کنید که زبان رسمی آن‌ها با زبانی که شما بلد هستید، یکسان باشد.

    • شرایط سنی

    بسته به اینکه کدام کشور را برای مقصد مهاجرت تحصیلی خود انتخاب کرده‌اید و قصد دارید در کدام مقطع به تحصیل بپردازید، ممکن است سن شما مهم باشد. برای مثال برای تحصیل در کالج‌ها و دانشگاه‌های کانادا شرایط سنی برای مهاجرت تحصیلی به شرح زیر است:

    کالجبهترین سن برای کالج ۱۷ تا ۱۸ سال است اما شما می‌توانید بین ۱۸ تا ۲۵ سال نیز به کالج بروید.
    کارشناسی یا لیسانس۱۸ تا ۲۷ سال
    کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس۲۲ تا ۳۲ سال
    دکتری۲۵ تا ۴۰ سال( البته برای دکترا شرایط سنی اخذ پذیرش راحت‌تر است.)

    گپ طولانی تحصیلی بدون دلایل قانع کننده و سن بالا از مهم‌ترین دلایلی است که ممکن است شما را با مشکل روبرو کند.

    • داشتن نامه پذیرش

    شما مستلزم هستید تا برای مهاجرت تحصیلی پذیرش را از کالج، موسسه یا دانشگاه مد نظر خود دریافت کرده باشید.

    • نامه پوششی یا Cover Letter

    نامه پوششی در واقع سندی است که درباره سوابق کاری و شغلی و مهارت‌های شما توضیح می‌دهد. این نامه باید همراه با رزومه شما ارسال شود.

    • تمکن مالی

    برای اینکه بتوانید به کشور مورد نظر خود مهاجرت کنید باید بدانید که یکی از شروط اصلی تمکن مالی است. تمکن مالی در واقع مقدار مبلغی است که متقاضی مهاجرت تحصیلی( معمولا) برای یک سال زندگی خود در کشور مورد نظر باید در حساب خود داشته باشد. این مبلغ در هر کشوری متفاوت است. این شرط می‌تواند به روش‌های دیگری نیز انجام شود:

    • مدارک مالی سرپرست
    • معرفی یکی از بستگان

    در صورتی شما نیازمند به معرفی یکی از بستگان خود هستید که یکی از این افراد در کشور مقصد بخواهد تا شما را مورد حمایت خود قرار دهد. 

    مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی

     تمامی مدارکی که برای مهاجرت تحصیلی و دریافت ویزای دانشجویی نیازمند هستید عبارتند از:

    • نامه پذیرش مورد تایید از اداره مهاجرت
    • پاسپورت معتبر و اسکن از تمامی صفحات
    • مدارک هویتی شامل کارت ملی، شناسنامه و ترجمه آن
    • ریز نمرات
    • ترجمه رسمی همه مدارک در دارالترجمه‌های معتبر
    • عکس سه در چهار
    • رسید پرداخت شهریه
    • مدارک مالی
    • داشتن معدل بالا
    • معرفی نامه و توصیه نامه قوی از اساتید با تجربه
    • انگیزه نامه تحصیلی
    • مقالات علمی ثبت شده در مجلات علمی معتبر
    • اثبات اینکه پس از تحصیل به کشور خود برمی‌گردید
    • ارائه یک برنامه تحصیلی دقیق و منظم
    • مدرک زبان با نمره بالا
    • دریافت نامه تمکن مالی( بسته به شرایط) از بانک به زبان انگلیسی
    • نامه عدم سوء پیشینه
    • ترجمه رسمی اسناد ملکی خود
    • نامه سلامت جسمی
    • کارت پایان خدمت( ویژه آقایان) و ترجمه آن
    • عقد نامه( در صورت متاهل بودن) و ترجمه آن

    ویزای تحصیلی

    دریافت ویزای تحصیلی مستلزم پرداخت هزینه‌ و مدارک مختلف است و بر اساس اینکه شما کدام کشور و کدام دانشگاه را به عنوان مقصد خود برای مهاجرت تحصیلی انتخاب کرده‌اید، شرایط، هزینه‌ها و مدارکی که باید ارائه دهید تا در نهایت موفق شوید ویزای تحصیلی خود را دریافت کنید، متفاوت خواهد بود.

    ویزای دانشجویی که بیشتر با نام ویزای تحصیلی شناخته شده است، یکی از انواع ویزاهای مهاجرتی است که به عنوان یک مجوز ورود موقت به متقاضی این اجازه را می‌دهد تا حداقل ۱۲ ماه یا بیشتر وارد کشور مورد نظر خود شود. این ویزا توسط هر کشوری به متقاضیان علاقه‌مند به مهاجرت تحصیلی و بر اساس قوانین و مقررات مهاجرتی مربوطه اعطا می‌شود.

    دریافت ویزای تحصیلی وابسته به دو عامل مهم است:

    عالم اول: شرایط متقاضی مهاجرت چقدر به قوانین و مقررات مهاجرت کشور مقصد نزدیک است

    در برخی از مواقع پیش آمده که متقاضی مهاجرت شرایط مناسبی را برای مهاجرت موفق و انتخاب کشور یا دانشگاه دلخواه خود را ندارد. این اتفاق زمانی معمولا برای افرادی رخ می‌دهد که دانشجو از رزومه تحصیلی خوبی برخوردار نباشد که در این صورت مجبور است یکی از دو روش زیر را انتخاب کند:

    • روش دیگری را برای مهاجرت انتخاب کند
    • دانشگاه و کشور مقصد خود را تغییر دهد و کشوری را انتخاب کند که خواهان پذیرش دانشجویانی با شرایط شبیه به او باشد.

    عامل دوم: سیاست‌های کشور مقصد برای جذب مهاجر

    برخی از کشورهای نظیر کشور کانادا، آلمان و ایتالیا از دانشجویان خارجی استقبال خوبی را به عمل آورده‌اند و شرایط بسیار خوبی را برای دریافت انواع فاند و بورسیه‌های تحصیلی، تحصیل رایگان، شرایط کاری یا دریافت اقامت دائم برای آن‌ها ایجاد کرده‌اند.

    انتخاب کشوری که از کیفیت آموزشی خوبی برخوردار باشد، برای دانشجویان و دانش آموزان شرایط ویژه‌ای را در نظر گرفته باشد و دارای سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های دقیقی برای مهاجرت تحصیلی داشته باشد. متقاضی باید توجه داشته باشد که کشورهایی را انتخاب کند که شرایط و تهسیلات بهتری را برای مهاجران تحصیلی در نظر گرفته باشند. این کشورها عبارتند از:

    1. آمریکا
    2. کانادا
    3. آلمان
    4. ایتالیا
    5. انگلیس
    6. فرانسه
    7. هلند
    8. استرالیا

    بهترین کشور ها برای مهاجرت تحصیلی

    یکی از مهم‌ترین مراحل برای تحصیل در خارج از کشور، انتخاب مقصدی مناسب است که بتواند همسو با نیازها و اهداف شما باشد و شما هنگام تحصیل در آن کشور دچار پشیمانی نشوید. در این بخش بهترین کشورها را برای مهاجرت تحصیلی به شما معرفی می‌کنیم. خوب است که بدانید این کشورها بیشترین متقاضیان مهاجرت تحصیلی را در خود جای داده‌اند و یکی از پرطرفدارترین مقصد‌های مهاجرت در کل دنیا لقب گرفته‌اند:

    • ایالات متحده آمریکا
    • انگلستان
    • چین
    • کانادا
    • استرالیا
    • فرانسه
    • روسیه
    • آلمان

    البته بهترین مقاصد مهاجرت تحصیلی برای ایرانیان عبارتند از:

    • ایالات متحده آمریکا
    • ترکیه
    • آلمان
    • ایتالیا
    • کانادا
    • مالزی
    • استرالیا
    • امارات متحده عربی
    • مجارستان

    هزینه مهاجرت تحصیلی

    برای اینکه بتوانید پذیرش یکی از دانشگاه‌های خارجی را بدست آورید، بایستی یک بودجه مناسب را برای این کار کنار بگذارید تا در روند مهاجرت تحصیلی دچار مشکل نشوید؛ البته بر اساس شرایط شما، کشور مقصد و دریافت یا عدم دریافت بورسیه ممکن است این روش نسبت به دیگر روش‌های مهاجرتی هزینه کمتری داشته باشد. در این بخش به هزینه‌های مهاجرت از طریق تحصیل می‌پردازیم:

    هزینه‌های پیش از ورود:

    هزینه‌هاتوضیحات
    هزینه آزمون زبانبسته به نوع آزمونی که انتخاب می‌کنید، قیمت‌ها متفاوت است
    هزینه اپلیکیشن فیمعمولا ۴۰ دلار
    هزینه پر کردن فرم‌ها اینترنتی مربوط به دانشگاهبین ۷۵ تا ۱۳۰ دلار
    هزینه صدور ویزااین هزینه برای کشورهای مختلف متفاوت است؛ برای مثال در کشورهای عضو اتحادیه اروپا این هزینه ۱۲۲ دلار است.
    هزینه وقت سفارت و مصاحبه با آفیسر پروندهاین هزینه براساس هر کشوری متفاوت است.
    هزینه وکیل مهاجرتاین هزینه برای هر متقاضی متفاوت است.
    هزینه ترجمه مدارکاین هزینه برای هر متقاضی متفاوت است.
    هزینه بلیط پروازاین هزینه برای هر کشور و بر اساس شرایط هر متقاضی متفاوت است.
    هزینه رزرو هتلاین هزینه برای هر کشور و بر اساس شرایط هر متقاضی متفاوت است.

    هزینه‌های پس از ورود:

    • شهریه دانشگاه

    شهریه دانشگاه مهم‌ترین هزینه مهاجرت تحصیلی است. این هزینه بسته به شرایط هر کشور یا هر دانشگاهی متفاوت است؛ برای مثال هزینه تحصیل در مقطع دکترا در کشور فرانسه رایگان است. بعلاوه بسته به اینکه آیا شما فاند یا بورسیه تحصیلی دریافت کرده‌اید یا نه نیز میزان شهریه متفاوت خواهد بود. برای مثال شهریه دانشگاه‌ در کشور کانادا نسبت به دیگر کشورهای اروپایی و انگلیسی زبان بسیار کم‌تر است و با توجه به شرایط و رنکینگ بسیار خوبی که دانشگاه‌های این کشور دارند، تحصیل در کانادا می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دانشجویان باشد.

    • هزینه کلاس زبان

    برخی از دانشجوها بدون دریافت مدرک زبان و به روش‌ها مختلف برای مهاجرت تحصیلی اقدام می‌کنند. از آنجایی که این دسته از دانشجویان، دانشجو بین الملل تلقی می‌شوند بایستی به زبان انگلیسی یا در مواقعی خاص به زبان رسمی کشور مقصد مسلط باشد. براین اساس اگر دانشجویی به هیچ کدام از این دو زبان تسلط نداشته باشد، مجبور است تا به کلاس زبان برود.

    • دیگر هزینه‌های زندگی برای تحصیل در خارج از کشور

    از دیگر هزینه‌های تحصیل در کانادا می‌توان به خرید نوشت افزار، اجاره خانه، رفت و آمد، خوراک، پوشاک و … اشاره کرد.

    مزایای مهاجرت تحصیلی

    به طور کلی مهم‌ترین مزایای مهاجرت تحصیلی عبارتند از:

    • شما با مهاجرت می‌توانید یک زبان دیگر را علاوه بر زبان مادری خود یاد بگیرید که البته از آنجایی که مهاجرت تحصیلی بیشتر با مدرک زبان انگلیسی انجام می‌شود، اگر به کشوری مهاجرت کنید که انگلیسی زبان نباشد، زبان‌های بیشتری را نیز می‌آموزید.
    • مهاجرت تحصیلی یکی از بهترین روش‌های مهاجرتی است. این روش یک روش قانونی است، دردسرهای کمتری دارد و پول زیادی نمی‌خواهد. شما به راحتی می‌توانید در درس و کار خود پیشرفت کنید و آینده درخشانی را برای خود چه در کشور مبدا چه در کشور مقصد، رقم بزنید.
    • کیفیت بالای دانشگاه‌های خارجی و رنکینگ بالای آن‌ها نیز یکی دیگر از مزایای قابل توجه مهاجرت است.
    • شما با زندگی در کشورهای دیگر می‌توانید با فرهنگ‌ و رسوم مختلف کشورها آشنا شوید و اطلاعات خوبی را کسب کنید. این اتفاق تاثیر قابل توجهی در اعتماد به نفس شما خواهد داشت.
    • شما می‌توانید پس از اتمام تحصیل خود در کشور مقصد مشغول به کار شوید و اقامت دائم یا حتی شهروندی و تابعیت کشور مقصد را کسب کنید.
    • مهاجرت تحصیلی می‌تواند از راه دریافت بورسیه یا فاند‌های مختلف نیز صورت بگیرد که در این صورت بخش مهمی از خرج‌های شما کاهش پیدا می‌کند و شما می‌توانید زندگی خوبی را در کشور مدنظرتان داشته باشید.

    امکان کار در مهاجرت تحصیلی

    یکی از ویژگی‌های که در بیشتر دانشگاه‌های خارجی وجود دارد، شرایط کار در هنگام تحصیل است. کار دانشجویی یکی از راه‌های درآمدزا برای کاهش هزینه‌های مهاجرت تحصیلی است که تنوع زیادی دارد. کار دانشجویی باعث می‌شود تا شما بتوانید در جامع نقش پررنگ‌تری را ایفا کنید، با افراد دیگر بیشتر آشنا شوید و مهارت‌های خود را گسترش دهید. کار در هنگام تحصیل می‌تواند نقش مهمی در تقویت رزومه شما داشته باشد.

    دانشجویان می‌توانند با استفاده از ویزای دانشجویی همراه با تحصیل به صورت پاره وقت در روزهای عادی ۲۴ ساعت و در تعطیلات تا ۴۰ ساعت در هفته به کار بپردازند. دانشجو می‌تواند در داخل یا خارج دانشگاه به کار کردن بپردازد اما به طور کلی شرایط کار در حین تحصیل بر اساس وضعیت تاهل و کشور محل زندگی دانشجو متفاوت است.

    جمع بندی مهاجرت تحصیلی

    در سال‌های اخیر تعداد دانشجویان خارجی علاقمند به مهاجرت تحصیلی بسیار زیاد بوده و بیشتر دانشجویان برای ادامه تحصیل و پیشرفت در زندگی از کشورهای توسعه نیافته و ضعیف به کشورهای پیشرفته و توسعه یافته مهاجرت کنند، بسیار زیاده بوده است. به همین جهت بیشتر کشورهای دنیا از جمله کانادا، آلمان و .. روش‌های متعددی را برای تحصیل در این کشور‌ها به وجود آورده ‌اند. شما هم می‌توانید به راحتی و با رعایت اصول، کمک گرفتن از افراد حرفه‌ای و کاربلد به راحتی برای ادامه تحصیل به هر مقصدی که دوست داشتید، مهاجرت کنید. 

    در این مقاله ازموسسه مهاجرتی بالدانوسعی کردیم تا شما را با ۰ تا ۱۰۰ مهاجرت تحصیلی آشنا کنیم تا شما را با تمام ابعاد برای تحصیل در خارج از کشور آشنا کنیم. با توجه به شرایط مناسبی که کشور‌های مختلف آمریکایی و اروپایی برای دانشجویان فراهم آورده‌اند، شما می‌توانید به راحتی به این کشور‌ها مهاجرت کنید و ماندگار شوید.

    شما می‌توانید با استفاده از راه‌های ارتباطی مختلف با کارشناسان و وکلای مجرب ما تماس حاصل کنید تا شما را برای مهاجرت تحصیلی راهنمایی کنند. علاوه بر این شما می‌توانید با دنبال کردن ما در سایت و صفحات اجتماعی به اطلاعات و آخرین اخبار دست پیدا کنید و در صورتی که سوالی داشتید در قسمت نظرات برای ما یادداشت کنید تا همکاران ما در اسرع وقت به آن پاسخ دهند؛ همراه ما باشید.

    سوالات متداول

    حداقل میزان حقوق با کار درخارج از کشور چقدر است؟
    بسته به شرایط حاکم در هر کشور، سیاست‌ها، نرخ بیکاری و سایر موارد شرایط کار در هر کشور متفاوت خواهد بود؛ اما واضح است که تفاوت قابل توجهی بین حداقل حقوق در ایران نسبت به دیگر کشورها به‌ویژه کشورهای اروپایی و آمریکایی وجود دارد. برای مثال در سال 2022 میانگین درآمد در کانادا در حوزه آموزش حدود 60 هزار دلار در سال بوده است.
    آیا مهاجرت تحصیلی شرط سنی دارد؟
    بسته به مقطع تحصیلی، شرایط متقاضی و کشور مقصد ممکن است شرط سنی برای مهاجرت تحصیلی متفاوت است اما به طور کلی در بیشتر کشورها شرایط سنی برای تحصیل وجود دارند. توجه داشته باشید که شما با هر سنی می‌توانید برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت کنید اما هرچه سن شما کمتر باشد، می‌توانید از مزایای بیشتری برای تحصیل استفاده کنید.
    آیا با تحصیل در کشور خارجی امکان کار در حین تحصیل وجود دارد؟
    بله؛ شرایط کار در هر کشوری و بر اساس قوانین هر کشور متفاوت خواهد بود. معمولا به دانشجویان اجازه 20 ساعت کار در هفته را به دانشجو می‌دهند.
    برای مهاجرت تحصیلی به مدرک زبان نیاز است؟
    بله؛ برای مهاجرت تحصیلی نیاز به مدرک زبان از یکی از آزمون‌های زبان انگلیسی معتبر مثل آیلتس یا تافل دارد، البته ممکن است برخی از دانشگاه‌ها شرط مدرک زبان نداشته باشند یا هر مدرک زبانی را بپذیرند. هر چه نمره مدرک زبان شما بیشتر باشد، شانس شما برای تحصیل در خارج کشور نیز بیشتر خواهد بود. توجه داشته باشید که اگر به زبان رسمی کشور مقصد تسلط کافی داشته باشید نیز می‌توانید به کشور مدنظرتان مهاجرت کنید.
    کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شماهستند
    021-43859