مشاوره مهاجرت به لهستان
زندگی و تحصیل در کشور لهستان بهدلیل دانشگاههای متنوع و اقتصاد روبهرشد محبوبیت زیادی پیدا کرده است. با اخذ اقامت این کشور میتوانید به بیش از ۱۶۰ کشور دنیا بدون ویزا سفر کنید.
برای مشاوره جهت مهاجرت به لهستان، میتوانید فرم رایگان مشاوره را تکمیل کنید تا همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
در این مقاله، شرایط مهاجرت به لهستان از راههای مختلف مانند تحصیل و کار را مرور و به مدارک موردنیاز برای مهاجرت و اخذ تابعیت این کشور اشاره میکنیم.
راه های مهاجرت به لهستان
در سالهای اخیر، مهاجران زیادی برای زندگی و کار به کشور لهستان وارد شدهاند. راه های مهاجرت به لهستان متنوعاند که باتوجهبه شرایط زندگی و وضعیت اقتصادیتان، میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. درادامه با راه های مهاجرت به لهستان بیشتر آشنا میشویم.
مهاجرت به لهستان از طریق تحصیل
محبوبترین راه برای مهاجرت به لهستان مهاجرت تحصیلی است. این کشور بیشتر از ۴۰۰ دانشگاه و مرکز آموزشی دارد که اغلب آنها جایگاه علمی معتبری در جهان دارند. همین موضوع باعث میشود تا سالانه تعداد زیادی از دانشجویان خارجی برای ادامه تحصیل کشور لهستان را انتخاب کنند.
در دانشگاههای لهستان، رشتههای تحصیلی به زبانهای انگلیسی و لهستانی تدریس میشوند و برای اخذ پذیرش باید مهارت زبان انگلیسی یا لهستانی شما در سطح B2 باشد. بهطور کلی، هزینه تحصیل در دانشگاههای این کشور ارزانتر از کشورهای اروپایی دیگر است. درصورتیکه بتوانید از دانشگاههای دولتی لهستان پذیرش بگیرید، بین ۲هزار تا ۵هزار یورو در سال باید شهریه بپردازید. با دریافت پذیرش از دانشگاههای خصوصی این کشور نیز، شهریه سالانه تحصیلتان بین ۵هزار تا ۱۴هزار یورو خواهد بود.
دانشجویان بینالمللی از سرتاسر دنیا میتوانند برای گرفتن پذیرش دانشگاههای لهستان اقدام و پس از اخذ پذیرش، برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور به سفارت لهستان مراجعه کنند. با دریافت ویزای تحصیلی لهستان، اجازه کار پارهوقت به شما داده میشود و با پیداکردن شغل مناسب، میتوانید بخشی از هزینههای تحصیل و زندگی خود در این کشور را پوشش دهید.
پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای لهستان، معمولا اجازه خواهید داشت ویزای خود را ۶ یا ۱۲ ماه تمدید کنید تا فرصت کافی برای جستوجوی کار داشته باشید. با پیداکردن شغل متناسب با تحصیلات و تخصصتان، میتوانید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تغییر دهید و اقامت موقت این کشور را بگیرید.
مهاجرت به لهستان از طریق کار
مهاجرت به لهستان از طریق کار دشوارترین راه برای مهاجرت به این کشور است. لهستان جزو کشورهای اروپایی است که کمبود نیروی کار ندارد و به کشورهای دیگر، مانند آلمان نیروی کار اعزام میکند. علاوهبراین، قوانین سخت جذب نیروی کار خارجی باعث شده است تا مهاجرت کاری به این کشور با دشواری همراه باشد.
برای دریافت فرصت شغلی در لهستان، باید به وبسایتهای موسسههای کاریابی این کشور مراجعه کنید یا ازطریق پروژههای خارجی با شرکتهای لهستانی و فرایند کاری آنها آشنا شوید. با رزومه قوی و سابقه کار مرتبط، میتوانید شغل مدنظر خود را جستوجو و برای دریافت فرصت شغلی اقدام کنید.
هنگامیکه شغل مناسب خود را پیدا کردید و درخواست شما پذیرفته شد، شرکت کارفرما باید آگهی منتشر کند تا مشخص شود شخصی در لهستان یا دیگر کشورهای حوزه شنگن وجود ندارد که بخواهد یا بتواند شغل شما را داشته باشد. در این زمان، کارفرما برایتان نامه یا دعوتنامهای میفرستد که با استفاده از آن میتوانید برای دریافت ویزای کاری لهستان به سفارت این کشور مراجعه کنید.
ویزای کاری لهستان اجازه اقامت موقت است و برای دریافت اقامت دائم این کشور، باید حداقل ۵ سال بهطور مستمر در این کشور کار کرده باشید و قرارداد کاریتان تمدید شده باشد. پس از این مدت، میتوانید برای اقامت دائم لهستان درخواست بدهید.
مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری
مهاجرت به لهستان از طریق سرمایه گذاری یکی دیگر از روشهای مهاجرت به این کشور بهشمار میآید. سرمایهگذاران در لهستان از پرداخت مالیات معاف هستند و همین موضوع باعث میشود تا سود سرمایه شما تا ۳ برابر بیشتر از سرمایهگذاری در کشورهای دیگر شود. حداقل میزان سرمایهگذاری در لهستان ۲۵هزار یورو اعلام شده است.
اقتصاد توسعهیافته و امنیت اقتصادی و فرصتهای سرمایهگذاری فراوان ازجمله دلایلی است که سرمایهگذاران خارجی را برای سرمایهگذاری در لهستان تشویق میکند. نکته مهم دیگر اینکه محدودیت سنی برای سرمایهگذاری در این کشور وجود ندارد؛ اما اقامت طولانیمدت لهستان به تمام سرمایهگذاران تعلق نمیگیرد. بنابراین، سرمایهگذاری روش تضمینشدهای برای مهاجرت به لهستان محسوب نمیشود.
سرمایهگذاران خارجی اجازه پیدا میکنند تا در بازههای زمانی مختلف برای بازدید از ملک یا سرمایه خود به لهستان وارد شوند. باوجوداین، تنها درصورتیکه سرمایهشان برای این کشور سودآور باشد و برای چندین سال متوالی این سرمایه را حفظ کرده باشند، برای گرفتن اقامت این کشور میتوانند درخواست دهند.
مهاجرت به لهستان از طریق ثبت شرکت
مهاجرت به لهستان از طریق ثبت شرکت و کارآفرینی گرانترین راه مهاجرت به این کشور اروپایی محسوب میشود. بهمنظور ثبت شرکت در لهستان، باید حداقل ۳۰هزار یورو برای راهاندازی کسبوکار دراختیار داشته باشید و ۱۰۰هزار یورو بهعنوان پیشپرداخت به اداره مهاجرت این کشور بپردازید.
زمانیکه مهاجرت به لهستان از طریق ثبت شرکت و کارآفرینی را انتخاب کنید، باید ایده تجاری یا بیزینس پلن قوی داشته باشید تا به دولت این کشور ارائه دهید و ثابت کنید که کسبوکارتان میتواند حداقل ۱۵۰۰ یورو در ماه سود داشته باشد و ۳ تا ۵ موقعیت شغلی جدید نیز در این کشور ایجاد کند. در ابتدا ویزای اقامتی به شما داده نمیشود و تنها اجازه خواهید داشت که چند مرتبه در سال از شرکت خود بازدید کنید.
پس از فرایند ثبت شرکت و ۵ سال فعالیت مستمر و پرداخت مالیات، اگر کسبوکارتان سودآور محسوب شود، برای اخذ ویزای کوتاهمدت این کشور برای خود و خانوادهتان میتوانید درخواست دهید. پس از ۱ سال اقامت موقت، میتوانید درخواست ویزای ۴ساله دهید.
مهاجرت به لهستان از طریق تولد
کشور لهستان برای اعطای تابعیت این کشور به نوزادان از اصل خون پیروی میکند. این یعنی اگر کودکی در خاک این کشور متولد شود، تابعیت و شهروندی لهستان به او تعلق نمیگیرد. مهاجرت به لهستان از طریق تولد، تنها درصورتی امکانپذیر است که یکی از والدین یا هر دو آنها شهروند این کشور باشند.
اگر والدین پیش از تولد کودک، موفق شده باشند تابعیت و اقامت لهستان را اخذ کنند، کودک نیز پس از تولد از این تابعیت برخوردار خواهد بود. درصورتیکه والدین اقامت دائم داشته باشند یا یکی از والدین شهروند لهستان محسوب شوند، کودک نیز اقامت دائم و پاسپورت این کشور را خواهد داشت. بااینهمه، اگر والدین اجازه اقامت موقت لهستان را داشته باشند، نوزاد نیز اقامت موقت را دریافت میکند.
تنها درصورتیکه مشخص نباشد والدین نوزاد متولدشده در خاک لهستان چه کسانی هستند یا کشور والدین تابعیت خود را به وی اعطا نکند، کشور لهستان به نوزاد تابعیت این کشور را میدهد.
مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج
مهاجرت به لهستان از طریق ازدواج آسانترین راه برای مهاجرت به این کشور حوزه شنگن است که بهسرعت میتواند به تابعیت و اخذ اقامت دائم این کشور منجر شود. با ازدواج با یکی از شهروندان لهستانی، در مدت ۳ ماه میتوانید ویزای این کشور را دریافت کنید. بنابر قوانین کشور لهستان، برای ازدواج شخص خارجی با یکی از شهروندان لهستانی هر ۲ نفر باید بیشتر از ۱۸ سال داشته باشند و ثابت شود که ازدواجشان حقیقی است و با یکدیگر زندگی مشترک تشکیل دادهاند.
پس از ۳ ماه، ابتدا اقامت دائم کشور لهستان به همسر شهروند لهستانی داده میشود و درصورت ادامهیافتن زندگی مشترکشان حداقل بهمدت ۳ سال، متقاضی میتواند برای اخذ تابعیت دائم این کشور اقدام کند. ناگفته نماند همسر لهستانی باید اثبات کند که توانایی مالی برای پرداختن هزینههای زندگی را دارد.
شرایط مهاجرت به لهستان
شرایط مهاجرت به لهستان بسته به نوع روش مهاجرت شما به این کشور متفاوت است. درمجموع، برای مهاجرت به لهستان محدودیت سنی وجود ندارد و با هر سنی میتوانید برای مهاجرت به این کشور اقدام کنید. بااینحال، اگر بیشتر از ۳۵ سال داشته باشید، ممکن است برای دریافت ویزای تحصیلی یا کاری دچار مشکل شوید.
شرایط مهاجرت به لهستان برای ثبت شرکت و سرمایهگذاری پیچیدهتر از راههای دیگر است و باید حداقل ۲۵هزار تا ۳۵هزار یورو سرمایه اولیه داشته باشید. همچنین، باید کسبوکار شما برای چند سال متوالی فعالیت کند و برای لهستان سودآوری مناسبی داشته باشد.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به لهستان
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به لهستان مدارک هویتی، گواهی عدم سوءپیشینه، بیمه درمانی و ویزای این کشور را شامل میشود. درادامه، مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به لهستان را بهتفکیک نوع روش مهاجرت ذکر کردهایم.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به لهستان
- نامه پذیرش دانشگاه
- مدرک زبان انگلیسی یا لهستانی
- ترجمه ریزنمرهها و مدارک تحصیلی
- ویزای تحصیلی
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به لهستان
- رزومه کاری
- دریافت پیشنهاد کاری
- سابقه کار مرتبط
- ویزای کاری
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به لهستان ازطریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت
- سرمایه کافی
- طرح تجاری (بیزینس پلن)
- ویزای سرمایهگذاری
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به لهستان ازطریق تولد
- مدارک اثبات والدین لهستانی
- مدارک اثبات فرزندخواندگی بهواسطه شهروندان لهستانی
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به لهستان ازطریق ازدواج
- گواهی ازدواج با شهروند لهستان
- گواهی توان مالی همسر لهستانی
هزینه های زندگی در لهستان
هزینه های زندگی در لهستان بسته به عواملی مانند شهر محل زندگی و سبک زندگی و عادات شخصی متفاوت است. بهطور کلی، لهستان بهعنوان یکی از کشورهای اروپایی شناخته میشود که استانداردهای زندگی مناسب و هزینه نسبتا مقرونبهصرفهای دارد. هزینههای زندگی در ورشو، پایتخت لهستان، بسیار کمتر از پایتخت دیگر کشورهای اروپایی است.
در شهرهای بزرگ مانند ورشو و کراکوف هزینه زندگی کمی بیشتر از شهرهای کوچکتر و مناطق روستایی لهستان است. هزینه اجاره خانه و مسکن بخش اصلی هزینه زندگی ماهانه در لهستان را تشکیل میدهد. میانگین درآمد در کشور لهستان بین ۸۰۰ تا ۱۶۰۰ یورو در ماه و هزینه ماهانه زندگی نیز بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو بدون درنظرگرفتن هزینه اجاره خانه است.
اخذ تابعیت لهستان
اخذ تابعیت لهستان ازطریق ویزای کاری و تحصیلی و ازدواج امکانپذیر است؛ اما بهطور کلی، قوانین این کشور برای اعطای تابعیت و شهروندی شرایط ویژه و سختگیرانهای دارد و در مدتزمان کوتاه، نمیتوانید اجازه اقامت طولانیمدت در لهستان را دریافت کنید.
برای دریافت اقامت دائم لهستان، باید حداقل ۵ سال اقامت طولانیمدت این کشور را ازطریق کار یا تحصیل یا الحاق به خانواده داشته باشید و در این کشور زندگی کنید یا از زمان ازدواجتان با یکی از شهروندان لهستانی حداقل ۳ سال گذشته باشد.
آسان ترین راه های مهاجرت به لهستان
آسان ترین راه های مهاجرت به لهستان مهاجرت از طریق ازدواج و مهاجرت تحصیلی است. اگر با شخصی ازدواج کنید که شهروندی کشور لهستان را داشته باشد، بهراحتی و پس از ۳ ماه به شما اجازه اقامت دائم در این کشور داده میشود. بااینحال، این روش برای افرادی که در کشورهای دیگر زندگی میکنند، با مشکلات مختلفی همراه است.
بهترین روش مهاجرت به لهستان برای ایرانیان مهاجرت ازطریق تحصیل است؛ زیرا برای دریافت پذیرش از دانشگاههای لهستان درمقایسهبا کشورهای اروپایی دیگر رقابت کمتری وجود دارد. علاوهبراین، هزینههای تحصیل در این کشور مقرونبهصرفه است و پس از فارغالتحصیلی، اجازه خواهید داشت در لهستان بمانید تا شغل مناسبی پیدا کنید.
مزایای مهاجرت به لهستان
مهاجرت به لهستان مزایای زیادی دارد که سبب میشوند تا افراد مختلف از سراسر جهان برای یافتن فرصتها و تجربههای جدید به این کشور زیبا و بیحاشیه جذب شوند. بهطور کلی، مهاجرت به لهستان این امکان را برای افراد فراهم میکند تا آینده بهتری برای خود و خانوادهشان بسازند. مزایای مهاجرت به مجارستان بدینشرحاند:
اقتصاد در حال رشد
لهستان اقتصادی قوی و در حال رشد دارد که آن را به مقصدی جذاب برای پیداکردن کار و کارآفرینی تبدیل میکند. رشد اقتصادی پایدار و سیاستهای سهلگیرانه سرمایهگذاری در این کشور فرصتهای متعددی برای پیشرفت شغلی و توسعه کسبوکار ایجاد میکند.
هزینه زندگی
درمقایسهبا بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر، هزینه زندگی در لهستان نسبتا ارزان است. هزینههای مسکن، مواد غذایی، حملونقل و بهداشت مقرونبهصرفه هستند و به مهاجران این امکان داده میشود تا بدون صرف هزینههای کمرشکن، بتوانند زندگی نسبتا راحتی را تجربه کنند.
فرصتهای آموزشی
لهستان چندین دانشگاه و مرکز آموزشی معتبر دارد که امکان تحصیل باکیفیت با نرخ شهریه مناسب را فراهم میکنند. نکته مهم دیگر اینکه مهاجران به طیف گستردهای از رشتههای تحصیلی انگلیسیزبان دسترسی دارند و همین موضوع لهستان را به مقصدی جذاب برای دانشجویان بینالمللی تبدیل میکند.
عضویت در اتحادیه اروپا
لهستان بهعنوان عضو اتحادیه اروپا و حوزه شنگن امکان بهرهمندی از حقوق شهروندی اتحادیه اروپا، ازجمله آزادی رفتوآمد در منطقه شنگن و دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی و آموزشی و نیز فرصتهای شغلی در سراسر اتحادیه اروپا را برای مهاجران فراهم میکند.
کیفیت زندگی
لهستان با زیرساختهای پیشرفته و خدمات عمومی کارآمد و محیط اجتماعی امن و پایدار، زندگی آرامی را برای شهروندانش بهارمغان میآورد. هر فردی با سبک زندگی دلخواهش، میتواند در لهستان سکونت و با استفاده از امکانات رفاهی و حضور در جامعه پیشرو این کشور، به موفقیت دست پیدا کند.
معایب مهاجرت به لهستان
مهاجرت به لهستان فرصتها و مزایای متعددی دراختیار مهاجران قرار میدهد؛ اما درعینحال، معایبی نیز دارد که آگاهی از آنها برای انتخابی درست ضروری است. معایب مهاجرت به لهستان عبارتاند از:
زبان لهستانی
لهستانی زبان رسمی این کشور است و با اینکه بسیاری از لهستانیهای جوان، بهویژه در مناطق شهری و پایتخت، به زبان انگلیسی صحبت میکنند، برای تعاملات روزانه و استفاده از خدمات این کشور و نزدیکشدن به فرهنگ و جامعه لهستان، به دانستن زبان لهستانی نیازمندید.
رقابت در بازار کار
با وجود اقتصاد در حال رشد لهستان، بازار کار و پیداکردن شغل در این کشور، بهویژه برای صنایع خاص و مشاغل تخصصی، بسیار رقابتی است و مهاجران اغلب برای یافتن شغل مناسب با مشکلات متعددی مواجه میشوند.
فرایندهای اداری
فرایندهای اداری کشور لهستان، مانند اخذ اقامت یا مجوز کار پیچیده و زمانبر هستند. گاهی ممکن است هنگام انجام کارهای اداری، با مانعها و تاخیرهای زیادی روبهرو شوید که میتواند ناامیدکننده و دشوار باشد.
جمعبندی
مهاجرت به لهستان یکی از گزینههای مناسب برای ورود به یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و حوزه شنگن است. این امر به شما امکان میدهد تا با هزینههای زندگی نسبتا معقول و امکانات رفاهی زیاد، از زندگی در قاره اروپا لذت ببرید و آینده بهتری برای خود و خانوادهتان رقم بزنید.
مهاجرت ازطریق کار، تحصیل، ثبت شرکت، سرمایهگذاری، تولد و ازدواج ازجمله راه های مهاجرت به لهستان محسوب میشوند که هریک شرایط و ویژگیهای خاص خود را دارند. محبوبترین راه مهاجرت به این کشور مهاجرت تحصیلی و اخذ پذیرش از دانشگاههای لهستان و ویزای دانشجویی است.
دشوارترین راه مهاجرت به لهستان مهاجرت ازطریق سرمایهگذاری و گرانترین راه نیز مهاجرت ازطریق ثبت شرکت است. درمقابل، آسانترین راه برای مهاجرت به لهستان مهاجرت ازطریق ازدواج با شهروند لهستانی است که در این صورت پس از ۳ ماه، اقامت دائم این کشور به همسر متقاضی تعلق میگیرد.
برای اخذ تابعیت کشور لهستان، باید حداقل ۵ سال ویزای طولانیمدت این کشور را دراختیار داشته و در لهستان زندگی کرده باشید. پسازآن، میتوانید برای دریافت اقامت دائم این کشور درخواست دهید؛ البته فرایند اخذ تابعیت لهستان کمی پیچیده و طولانی است.
هزینه زندگی در لهستان ارزانتر از کشورهای اروپایی دیگر است. میانگین درآمد ماهانه در لهستان حدود ۸۰۰ یورو و میانگین هزینههای زندگی بدون احتساب اجاره خانه، ماهانه حدود ۵۰۰ یورو است. هزینه مسکن بخش عمده هزینههای زندگی در کشور لهستان را شامل میشود.
اقتصاد در حال رشد، کیفیت و هزینه زندگی مناسب، عضویت در اتحادیه اروپا و فرصتهای آموزشی مناسب، ازجمله مزایای مهاجرت به لهستان محسوب میشوند. معایب مهاجرت به این کشور نیز شامل زبان لهستانی و رقابت در بازار کار و فرایندهای اداری زمانبر هستند.