مشاوره مهاجرت به کانادا
سختگیریهای دولت کانادا باعث میشود تعداد زیادی از درخواستها به دلایل مختلف از سوی اداره مهاجرت رد شوند.
داشتن وکیل در مهاجرت به کانادا از فاکتورهای اصلی این پروسه است.
این وکلا باید دارای تاییدیه از اداره مهاجرت باشند تا با بررسی تخصصی شرایط متقاضی و اطلاع از انواع راههای قانونی پروسه مهاجرتی را اصولی و با شانس بسیار بالای پذیرش پیش ببرند.
دفتر اصلی موسسه مهاجرتی بالدانو در شهر ونکوور استان بریتیش کلمبیاست.
ما با همراهی وکلا برجسته و قابل اعتماد با تاییدات و مجوزات لازمه از اداره مهاجرت کانادا و CICC از اقدام تا اخذ اقامت دائم کانادا همراه شما خواهیم بود.
برای مشاوره بیشتر درباره مهاجرت به کانادا فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا کارشناسان ما در بالدانو با شما تماس بگیرند.
نگاه کلی به مهاجرت به کانادا
کشور کانادا در آمریکای شمالی جای گرفته است و از شرق به اقیانوس اطلس شمالی، از غرب به اقیانوس آرام شمالی و از شمال به اقیانوس منجمد شمالی محدود میشود. این کشور از غرب و جنوب با ایالات متحده همسایه است و زبان رسمی آن، انگلیسی و فرانسوی است.
مساحت کانادا ۹ میلیون کیلومترمربع است و به عنوان بزرگترین کشور در نیمکره غربی شناخته میشود. جمعیت این کشور ۳۸ میلیون نفر و پایتخت آن اتاوا است؛ از بهترین شهرهای کانادا برای مهاجرت نیز میتوان به تورنتو، ونکوور و ادمونتون اشاره کرد.
در سال ۲۰۲۳ میانگین هزینه زندگی برای یک خانواده چهار نفره (بدون احتساب اجاره خانه) ۳۲۷۶ دلار کانادا اعلامشد. این رقم (بدون احتساب اجاره خانه) برای یک فرد مجرد حدود ۹۱۱ دلار کانادا خواهد بود
راه های مهاجرت به کانادا
از روشهای مختلفی میتوان به کانادا مهاجرت کرد؛ راه های مهاجرت به این کشور عبارتند از:
- مهاجرت از طریق ثبت شرکت
- مهاجرت از طریق استارت آپ
- مهاجرت از طریق کارآفرینی
- مهاجرت از طریق اکسپرس انتری
- مهاجرت از طریق برنامه استانی
- مهاجرت از طریق اسپانسرشیپ
- مهاجرت از طریق تحصیلی
- مهاجرت از طریق خوداشتغالی
- مهاجرت از طریق جاب آفر
- مهاجرت از طریق جاب آفر آتلانتیک
در ادامه هرکدام از راههای مهاجرت به کانادا را به صورت مجزا بررسی میکنیم.
مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت
یکی از روشهای مهاجرت سرمایه گذاری کانادا، اقدام به ثبت شرکت است. ثبت شرکت در این کشور به دو روش فدرال و استانی انجام میشود. هنگامی که از طریق فدرال برای ثبت شرکت اقدام میکنید، میتوانید در تمامی استانهای کشور فعالیت کنید.
ثبت شرکت در کانادا از روش فدرال:
هنگامی که شرکت خود را به صورت فدرال ثبت میکنید، علاوه بر فعالیت در کل کشور، میتوانید فعالیت بینالمللی نیز داشته باشید. هزینه ثبت شرکت در روش فدرال، بالاتر از روش استانی است. برای ثبت شرکت فدرال در کانادا باید مراحل زیر را انجام دهید:
- تنظیم اساسنامه شرکت
- دریافت شماره بیزنس فدرال
- داشتن حساب مالیات بردرآمد شرکتهای فدرال
- ثبتنام در سایر حسابهای مالیاتی مثل: HST/GST/ لیست حقوق/ صادرات و واردات
ثبت شرکت در کانادا از روش استانی:
هر کدام از استانهای کانادا قوانین و شرایط خاصی را برای ثبت شرکت ارائه میکنند. برنامههای ارائهشده توسط استانها بسیار متنوع هستند. هنگام ثبت شرکت استانی در کانادا شما موظف به اقامت در استانی که شرکت خود را در آن ثبت کردهاید، خواهید بود. بهطور کلی، سرمایهگذاران از ثبت شرکت در استانهای بریتیش کلمبیا و انتاریو بیشتر استقبال میکنند. دلیل این استقبال، قوانین سادهتر آنها است.
انواع شرکت در کانادا
برای ثبت شرکت در کانادا، شما باید یکی از انواع کسبوکارهای تعریفشده از سوی دولت را انتخاب کنید. در کانادا سه نوع دستهبندی برای شرکتها وجود دارد.
مالکیت انحصاری
در مالکیت انحصاری، شما هم مالک و هم مجری کسبوکار هستید. شرکت انفرادی، سادهترین شکل کسبوکار است. این نوع شرکت، بهآسانی ثبت میشود و به سرمایه زیادی نیاز ندارد. یکی دیگر از ویژگیهای مثبت ثبت شرکت با مالکیت انحصاری، این است که مالیات مضاعف مشمول آن نمیشود؛ زیرا در این نوع شرکت، مالیات شخصی و تجاری شما یکسان است. به یاد داشته باشید که در این روش، شما مسئول کسبوکار خود هستید؛ بنابراین اگر نهادی از شرکت شکایت کند، مسئولیت کامل آن بر عهده شما خواهد بود.
مشارکت
در راهاندازی کسبوکار از طریق مشارکت، بهجای یک مالک، چندین مالک وجود دارند؛ هر یک از شرکا نیز مسئولیت کامل کسبوکار را دارند (بسته به استان، گاهی اوقات برخی از مالکان ممکن است دارای مسئولیت محدود باشند). یک کسبوکار شراکتی معمولاً بین افرادی شکل میگیرد که به یکدیگر اعتماد دارند.
ادغام
در روش راهاندازی کسبوکار از طریق ادغام، شرکت ممکن است یک یا چند مالک داشته باشد؛ با این حال، بدهیهای مالکان فقط به شرکت محدود خواهند شد (در برخی از موارد، استثناهایی اعمال میشوند). فرآیند ثبت چنین مشاغلی، پیچیدهتر و پرهزینهتر از دو شیوه قبل خواهدبود و ممکن است مشمول مالیات مضاعف هم شود؛ زیرا هم باید مالیات شرکت را پرداخت کنید و هم مالیات شخصی خود را بپردازید. با این حال، با استفاده از برخی از سیستمهای تخفیف مالیاتی، میتوان مالیات را کاهش داد.
هزینه ثبت شرکت در کانادا
یکی دیگر از شیوههای سرمایه گذاری در کانادا، ثبت شرکت در این کشور است. قوانین در کانادا در هر ایالت متفاوت هستند؛ به همین دلیل، نمیتوان عدد دقیقی را به عنوان هزینه ثبت شرکت ذکر کرد. اما به طور کلی، میتوان گفت حداقل سرمایه برای مهاجرت به کانادا از طریق ثبت شرکت، ۱۰۰ هزار دلار کانادا است. فرد متقاضی نیز باید دستکم سه سال سابقه کار و مدیریت یک شرکت را در کارنامه فعالیتهای خود داشته باشد.
مهاجرت به کانادا از طریق استارت آپ
برنامه ویزای استارت آپ کانادا به کارآفرینان این فرصت را میدهد که برای راهاندازی یک تجارت جدید برای مهاجرت به کانادا اقدام کنند. کارآفرینان مهاجر باید ثابت کنند که کسبوکارشان اصالت دارد، برای کاناداییها مشاغل جدید ایجاد میکند و میتوانند در مقیاس جهانی رقابت کنند.
شرایط ویزای استارت آپ کانادا
برای دریافت ویزای استارت آپ کانادا، چهار شرط وجود دارد که عبارتاند از:
- کسبوکار شما صلاحیت درخواست ویزای استارت آپ را داشته باشد.
- شما حداقل ۱۰ درصد از حق رأی مربوط به تمام سهام شرکت را داشته باشید.
- یک نامه پشتیبانی از یک سازمان معتبر داشته باشید.
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی در حد CLB5 داشته باشید.
- باید ثابت کنید که سرمایه کافی برای حمایت از خود و بستگانتان دارید.
حداقل سرمایه مورد نیاز یا هزینه استارت آپ کانادا بین ۱۲ هزار و ۹۶۰ دلار تا ۳۴ هزار و ۲۹۹ دلار است؛ این مبلغ با توجه به تعداد اعضای خانواده متقاضی تعیین میشود.
مهاجرت به کانادا از طریق کارآفرینی
برنامه کارآفرین مهاجرت به کانادا، برای جذب کارآفرینان باتجربهای طراحی شده است که قصد دارند کسبوکاری در کانادا راهاندازی و فعالانه آن را مدیریت کنند. این برنامه مهاجرتی با هدف رشد اقتصاد کانادا و همچنین ایجاد مشاغل جدید برای شهروندان کانادایی طرحریزی شده است. لطفا توجه داشته باشید کارآفرینانی که قصد دارند در استان کبک زندگی کنند، باید برای برنامه کارآفرینی کبک اقدام کنند.
پس از تایید برنامه کارآفرین فدرال، سرمایهگذار به همراه خانواده نزدیک خود میتواند برای ویزای دائمی کانادا اقدام کند. متقاضیان باید یا یک کسبوکار جدید ایجاد کنند یا حداقل ۳۳.۳ درصد از حقوق صاحبان سهام را در یک تجارت واجد شرایط کانادایی (متقاضی باید به طور فعال در مدیریت آن شرکت داشته باشد) به دست آورند. کسبوکار همچنین باید حداقل یک موقعیت شغلی جدید برای یک شهروند کانادایی یا مقیم دائم کانادا ایجاد کند.
شرایط مهاجرت از طریق کارآفرینی
اولین مورد از شرایط سرمایه گذاری در کانادا به عنوان کارآفرین، داشتن حداقل دارایی خالص ۳۰۰ هزار دلار کانادا است که به طور قانونی به دست آمده باشد؛ همچنین متقاضی باید تجربه تجاری کافی داشته باشد؛ این تجربه را میتوان با مدیریت قبلی و داشتن یک تجارت واجد شرایط ثابت کرد؛ علاوه بر این موارد، متقاضی و اعضای خانواده همراه او، نباید به دلایل پزشکی یا امنیتی غیرقابلپذیرش شناخته شوند.
مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری ( سیستم امتیازدهی کانادا)
اکسپرس اینتری یکی از روشهای مهاجرت به کانادا از طریق کار است و یکی از سریعترین و محبوبترین برنامههای مهاجرتی این کشور است. داوطلبانی که از طریق سیستم اکسپرس اینتری اقدام میکنند، میتوانند در عرض شش ماه، اقامت دائم دریافت کنند. در این نوع مهاجرت، یک سیستم امتیازدهی وجود دارد که هر متقاضی باید امتیاز لازم را کسب کند؛ حداقل امتیاز لازم به صورت سالانه اعلام میشود.
دولت کانادا قصد دارد تا سال ۲۰۲۵، نیم میلیون تازهوارد را دعوت کند که درصد زیادی از آنها، از یکی از سه روش زیر جذب میشوند:
- نیروی کار ماهر فدرال (FSW)
- کلاس تجربه کانادا (CEC)
- مشاغل ماهر فدرال (FST)
هزینه مهاجرت به کانادا از طریق کار در سیستم اکسپرس اینتری، به طور معمول حدود ۲۳۰۰ دلار کانادا برای یک متقاضی مجرد یا حدود ۴۵۰۰ دلار کانادا برای یک زوج است. این مبلغ شامل وجوه تسویهحساب نمیشود.
سیستم امتیازدهی برای اکسپرس انتری
در سیستم اکسپرس انتری معیارها و فاکتورهای مختلفی مورد بررسی قرار میگیرند. فاکتورهایی مانند مهارتهای زبان خارجی (زبان انگلیسی و فرانسوی)، سن، تجربیات کاری، مدارک تحصیلی، داشتن پیشنهاد کاری و میزان انطباقپذیری. در این سیستم، نحوه محاسبه امتیاز مهاجرت به کانادا به صورت زیر انجام میشود.
فرد میتواند حداکثر ۱۲۰۰ امتیاز کسب کند؛ از این مقدار امتیاز، ۶۰۰ امتیاز به تواناییهای فردی وی و همراه او برمیگردد؛ یعنی ۴۶۰ تا ۵۰۰ امتیاز به خود شخص مربوط است و ۴۰ امتیاز دیگر به همراه او اختصاص دارد. ۶۰۰ امتیاز باقیمانده به کسانی تعلق میگیرد که از طریق یکی از برنامههای استانی کانادا دعوتنامه گرفته باشند.
در هر دوره، یک عدد به عنوان حداقل امتیاز مشخص میشود که افراد با دریافت آن میتوانند به مرحله بعد وارد شوند؛ به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۷ امتیاز لازم برای اکسپرس اینتری کانادا بین ۴۳۰ تا ۴۶۰ بود. در سال ۲۰۱۸، امتیازات تغییر کردند و اعداد ۴۴۶ تا ۴۴۲ تعیین شدند و در سال بعد، کاهش یافتند. به یقین، هر چقدر امتیاز بالاتری دریافت کنید، شانس شما بیشتر خواهد بود. کسانی که قصد دارند از نحوه امتیاز خود اطلاع پیدا کنند، میتوانند فرم ارزیابی آنلاین مهاجرت به کانادا را تکمیل کنند.
مهاجرت به کانادا از طریق برنامه استانی
یکی از روشهای مهاجرت کاری به کانادا، اقدام از طریق برنامه استانی (PNP) است. در این روش، افرادی که تحصیلات و تجربه کاریشان برای یک استان یا قلمرو خاص در کانادا مفید باشد، انتخاب میشوند.
دولت کانادا قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ از طریق PNP، ۱۱۷۵۰۰ مهاجر جدید بپذیرد؛ برای جذب این افراد، برنامههای زیادی توسط ۱۰ استان و سه منطقه کانادا ارائه شده است. هر PNP، معیارها و مدت زمان مخصوص به خود را دارد. نامزدهای PNP باید برای اقامت دائم، درخواست خود را به دولت فدرال کانادا ارائه کنند. زمان مورد نیاز برای پردازش درخواست اقامت دائم به این بستگی دارد که آیا PNP با استفاده از سیستم اکسپرس اینتری کار میکند یا خیر.
هزینه مهاجرت به کانادا از روش برنامه استانی معمولاً مانند اکسپرس اینتری است و بسته به استان، هزینههای اضافی نیز دارد. برخی از استانها برای پردازش برنامههای PNP هزینهای دریافت نمیکنند؛ در حالی که برخی دیگر مانند انتاریو ممکن است تا ۱۵۰۰ دلار کانادا دریافت کنند.
مهاجرت به کانادا از طریق اسپانسرشیپ
اگر یک عضو خانواده واجد شرایط دارید که مقیم دائم یا شهروند کانادا باشد، احتمالاً اسپانسرشیپ سادهترین راه برای مهاجرت شما خواهد بود.
کانادا چندین برنامه مهاجرتی ارائه میدهد که به ساکنان دائمی و شهروندانش این فرصت را میدهد تا اعضای خانواده خود را به این کشور بیاورند. اگر همسر، فرزند یا نوه شما مقیم دائم یا شهروند کانادا باشد، امکان دارد واجد شرایط حمایت از خانواده شوید.
هزینه های مهاجرت به کانادا برای حمایت مالی از یک خویشاوند معمولاً حدود ۱۱۳۵ دلار کانادا است؛ اگر اسپانسر در کبک اقامت داشته باشد یا قصد اقامت در آنجا را داشته باشد، هزینههای اضافی نیز اعمال خواهند شد.
زمان پردازش درخواست حمایت مالی به عضوی از خانواده که از شما حمایت مالی میکند، بستگی خواهد داشت؛ برای مثال رسیدگی به درخواست حمایت از همسر، (از ابتدا تا انتها) معمولاً ۱۲ ماه طول میکشد.
مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل
یکی از روش های مهاجرت به کانادا، تحصیل در این کشور است. بسیاری از افراد از این طریق برای دریافت ویزای کانادا اقدام میکنند؛ هر ساله نیز تعداد دانشجویان بینالمللی در این کشور بیشتر میشود؛ چرا که بسیاری از افراد، پس از پایان تحصیلات خود میتوانند در کانادا بمانند. کانادا در سال ۲۰۲۲، ۴۰۰ هزار دانشجوی بینالمللی را پذیرفت. اکثر این دانشجویان از کشورهای فرانسه، نیجریه، چین، ژاپن، کره جنوبی، ایالاتمتحده، برزیل، ایران، هند و ویتنام بودند. برای دریافت این ویزا باید در یکی از دانشگاههای معتبر این کشور، پذیرش شده باشید؛ پس از دریافت نامه پذیرش، میتوانید روند درخواست خود را در وبسایت شهروندی و مهاجرت کانادا (CIC) آغاز کنید.
هزینههای تحصیل در کانادا
هزینههای تحصیل در دانشگاهها بسته به رشته و اعتبار دانشگاهها، متفاوت است. به طور متوسط، هزینه مهاجرت تحصیلی به کانادا در مقطع کارشناسی برای دانشجویان خارجی ۲۱۱۰۰ دلار کانادا در سال خواهد بود. متوسط هزینههای زندگی برای دانشجویان نیز سالانه ۱۵۰۰۰ دلار کانادا است.
اقامت کانادا پس از پایان تحصیلات
اگر تصمیم دارید پس از مهاجرت به کانادا به عنوان دانشجو در کشور بمانید، چندین راه برای دریافت اقامت دائم خواهید داشت. تا زمانی که واجد شرایط باشید، میتوانید از طریق هر یک از برنامههای موجود برای اقامت دائم درخواست دهید؛ همچنین میتوانید پس از فارغالتحصیلی، برای دریافت مجوز کار اقدام کنید. بدین ترتیب، یک ویزای کاری موقت دریافت خواهید کرد که به طور خاص برای دانشجویان بینالمللی که در کانادا تحصیل میکنند، راهاندازی شده است.
پس از فارغالتحصیلی (از زمان دریافت نمرات نهایی خود) تا ۹۰ روز فرصت دارید برای اخذ مجوز کار اقدام کنید. در صورت پیدا کردن شغل، میتوانید تا سه سال در کانادا بمانید. پس از اتمام این مدت، شما امتیازات خوبی برای شرکت در برنامه اکسپرس اینتری جمعآوری کردهاید. فارغالتحصیلان دانشگاههای معتبر کانادا برای سیستم اکسپرس اینتری، ۳۰ امتیاز اضافی دریافت میکنند. این امتیاز بهعلاوه تجربه کاری و سن شما، میتواند برای اخذ اقامت از طریق اکسپرس اینتری به شما کمک کند.
در مجموع میتوان گفت بهترین روش مهاجرت به کانادا، مهاجرت تحصیلی است. افراد زیر ۱۸ سال نیز میتوانند از طریق تحصیل در مدارس، برای مهاجرت به کانادا اقدام کنند.
مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی
یکی دیگر از روشهای مهاجرت به کانادا از طریق خوداشتغالی است. ورزشکاران بینالمللی، حرفهای یا افراد فعال در صنعت فرهنگ و هنر که امکان اثبات پتانسیل خوداشتغالی سودآور در کانادا را دارند، واجد شرایط دریافت این ویزا هستند. در مقایسه با سایر روشهای مهاجرت تجاری، این روش، ارزانترین راه مهاجرت به کانادا محسوب میشود. در این روش، نیازی به سرمایهگذاری در شرکت یا بخش دولتی نیست؛ تنها از متقاضیان واجد شرایط خواسته میشود مدرکی دال بر تجربه خود در صنعت مورد نظر و شواهدی بر موفقیتآمیز بودن ادعایشان ارائه دهند.
الزامات برنامه خوداشتغال فدرال
اولین مورد از الزامات برنامه خوداشتغال فدرال، داشتن حداقل دو سال تجربه کاری مرتبط حداقل دو سال تجربه کاری مرتبط است. این سابقه کاری را باید پنج سال پیش از ارسال درخواست مهاجرت، به دست آورده باشید. ورزشکاران حرفهای و افراد فعال در صنعت فرهنگ و هنر باید یکی از مدارک زیر را ارائه دهند:
- دو سال خوداشتغالی در صنعت خود
- دو سال شرکت در سطح جهانی در حوزه خود
- ترکیبی از یک سال از موارد بالا.
همه کسانی که برای برنامه خوداشتغالی فدرال درخواست میکنند، باید در یکی از استانها یا قلمروهای کانادا (به استثنای کبک که برنامه مهاجرت خوداشتغالی خود را دارد)، اقامت داشته باشند.
متقاضیان علاوه بر اثبات تجربه، باید بر اساس سیستم ارزیابی این کشور، درجهبندی شوند. افرادی که در این سیستم پذیرفته شوند، میتوانند به صورت خانوادگی به کانادا مهاجرت کنند.
مهاجرت به کانادا از طریق جاب آفر
کانادا درخواست اقامت دائم افراد سطح بالا را میپذیرد؛ منظور از افراد سطح بالا، کسانی است که از نظر مهارت، توانایی، تحصیلات و تجربه کاری، به اقتصاد کانادا کمک کنند. در شرایط جاب آفر کانادا، اعطای اقامت دائم به افرادی که دارای تجربه کاری یا پیشنهاد شغلی هستند، در اولویت قرار میگیرد. پیشنهاد شغلی در کانادا میتواند چندین مسیر را برای دریافت اقامت دائم از طریق اکسپرس اینتری فراهم کند.
اگر از یک کارفرمای کانادایی یک پیشنهاد شغلی معتبر داشته باشید، میتوانید بین ۵۰ تا ۲۰۰ امتیاز (بر اساس سیستم رتبهبندی جامع) کسب کنید. پیشنهاد شغلی باید به صورت کتبی باشد و جزئیات شغلی را که به شما پیشنهاد شده است، مشخص کند؛ مانند:
- حقوق و کسورات شما
- وظایف شغلی شما
- شرایط کار (مانند ساعات کار)
به یاد داشته باشید که یک مجوز کار به تنهایی یک پیشنهاد شغلی نیست؛ حتی اگر یک مجوز کار آزاد باشد.
مهاجرت به کانادا از طریق جاب آفر آتلانتیک
یکی از شیوههای مهاجرت به کانادا، استفاده از جاب آفر آتلانتیک است. برنامه مهاجرت آتلانتیک کانادا (AIP) از زمان معرفی خود در سال ۲۰۱۷ با گامهای بلندی رو به رشد بوده و به سرعت به گزینهای امیدوارکننده برای علاقهمندان به مهاجرت به کانادا تبدیل شده است.
AIP به متقاضیان مهاجرت با پیشنهاد شغلی اجازه میدهد تا همزمان با اشتغال در منطقه اقیانوس اطلس، برای اقامت دائم کانادا درخواست دهند. به دلیل موفقیت AIP، این برنامه در اوایل سال ۲۰۲۲ به یک برنامه دائمی تبدیل شد. از زمان معرفی آن، استانهای اقیانوس اطلس (نیوفاندلند و لابرادور، نوا اسکوشیا، جزیره پرنس ادوارد و نیوبرانزویک) به طور فزایندهای قادر به پر کردن سهمیههای مهاجرتی AIP شدند و هر سال از حدود ۶ هزار تازه وارد استقبال میکنند.
شرایط دریافت جاب آفر آتلانتیک
برای اینکه یک نیروی کار ماهر واجد شرایط AIP باشید، باید از کارفرمایی که از طریق این برنامه تعیین شده است، پیشنهاد استخدام دریافت کنید؛ همچنین، باید در زمینه تجربه کاری، مهارت زبان و تحصیلات، سطح بالایی داشته باشید.
برای دریافت پیشنهاد شغلی، باید به کارفرمایان آتلانتیک کانادا که توسط AIP تعیین شدهاند، درخواست دهید. هر استان، فهرستی از کارفرمایان مجاز به استخدام اتباع خارجی را منتشر میکند.
شرایط مهاجرت به کانادا
تا اینجا، راههای مهاجرت به کانادا را بررسی کردیم. همانطور که ذکر شد، هرکدام از این روشها، شرایط مخصوص به خود را دارند. نکته مهم در زمینه مهاجرت به کانادا این است که هیچ محدودیت سنی یا حداکثر سن برای مهاجرت به کانادا تعیین نشده است؛ با این حال، برای دریافت ویزاهای تجاری و اقتصادی، متقاضیان ۲۵ تا ۳۵ ساله بالاترین امتیاز را کسب میکنند؛ البته این بدان معنا نیست که نمیتوان نامزدهای مسن را انتخاب کرد. تجربه شغلی قابلتوجه، تسلط عالی به زبان و تحصیلات پیشرفته میتوانند به راحتی امتیازات از دست رفته به دلیل سن بیشتر را جبران کنند؛ همچنین در نظر داشته باشید که برنامههای حمایت مالی خانواده و مهاجرت بشردوستانه و پناهندگی به کانادا، از سیستم رتبهبندی استفاده نمیکنند و محدودیت سنی ندارند.
اگر بخواهیم چند نمونه از بهترین مشاغل برای مهاجرت به کانادا را ذکر کنیم، میتوانیم به پزشکی، دندانپزشکی، وکالت، تکنسین برق، حسابداری و معماری اشاره کنیم.
مدت زمان اخذ ویزای کانادا
برای پروسه پذیرش همه روشهای مهاجرت به کانادا نمیتوان یک مدت زمان مشخص تعیین کرد. در ادامه مدت زمان تخمینی برای هرکدام از روشها، ذکر شده است.
- زمان پردازش اکسپرس اینتری:۶-۲۷ ماه. اکثر درخواستهای اکسپرس اینتری ظرف شش ماه از تاریخ دریافت بررسی میشوند؛ با این حال، در برخی موارد نادر، ممکن است تا ۲۷ ماه طول بکشد.
- زمان پردازش اسپانسرشیپ همسر کانادا: ۱۲-۳۶ ماه.
- زمان پردازش مجوز کار کانادا: ۱-۲۷ هفته.
- زمان پردازش LMIA: ۸-۲۹ روز.
- زمان پردازش مجوز تحصیل: ۱-۱۶ هفته. مانند مجوزهای کار، زمان رسیدگی به مجوز تحصیل کانادا بیشتر به کشور محل اقامت متقاضی بستگی دارد.
- زمان پردازش شهروندی کانادا: ۱۲-۲۷ ماه.
- زمان رسیدگی به ویزای بازدیدکننده کانادا: ۱۶-۴۸ روز. (مانند ویزای کار و مجوزهای تحصیلی، زمان پردازش ویزای بازدیدکننده میتواند به این بستگی داشته باشد که متقاضی از کدام کشور درخواست داده است. )
- مجوز کار پس از فارغالتحصیلی (PGWP): ۲-۳ ماه
فراموش نکنید که زمانهای اعلام شده با فرض کامل بودن مدارک ارسالی هستند.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا
مهمترین کار برای سرعتبخشی به روند دریافت ویزا، این است که از کامل بودن مدارک خود مطمئن شوید. بسیاری از متقاضیان مهاجرت به کانادا زمان و پول گرانبهای خود را با ارسال مدارک اشتباه و انتظار تایید درخواست، هدر میدهند. در ادامه، فهرستی از مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا را در اختیارتان قرار میدهیم.
لیست مدارک اجباری برای همه متقاضیان
مدارک ذکر شده در فهرست زیر الزامی هستند و همه متقاضیان باید آنها را ارائه دهند. مقامات، درخواستهای ارسال شده بدون این مدارک را ناقص تلقی خواهند کرد و آنها را رد میکنند. پس از آن، هزینهها را نیز باز خواهند گرداند.
- تاییدیه معاینه پزشکی
- گواهی پلیس
- کپی گذرنامه
- اثبات سابقه کار
- اثبات تمکن مالی
- سایر مدارک اجباری (در صورت وجود)
- کپی شناسنامه
- سوابق تحصیلی
- گواهی صلاحیت استانی یا منطقهای
- نامه پیشنهاد از کارفرما
- استفاده از فرم نماینده [IMM ۵۴۷۶]
- مدارک زندگی مشترک
- سند ازدواج
- گواهی طلاق و توافقنامه جدایی قانونی
- گواهی فوت
- گواهی فرزندخواندگی
مزایای مهاجرت به کانادا
کانادا از جمله کشورهایی است که افراد زیادی تمایل دارند به آن مهاجرت کنند. این کشور همواره با کمبود نیروی کار مواجه بوده است و نرخ بیکاری بسیار پایینی دارد. کانادا بیش از ۹۰۰ هزار شغل را معرفی کرده است که نیرویی برای تصدی آنها وجود ندارد.
از دیگر مزایای مهاجرت به کانادا میتوان به ثبات سیاسی آن اشاره کرد. این کشور در سال ۲۰۲۰، در فهرست دموکراسی جهانی واحد اطلاعات اکونومیست، رتبه پنجم را به خود اختصاص داد و از این نظر، بالاتر از همه کشورهای آمریکای شمالی قرار گرفت.
یکی دیگر از مزایای مهاجرت به کانادا، برخورداری از امنیت بالا است. کانادا یکی از امنترین مقاصد دنیا محسوب میشود. بر اساس گزارش سال ۲۰۲۲ بیمه مسافرتی برکشایر هاتاوی، کانادا سومین کشور امن در جهان به حساب میآید و شهر مونترال، به عنوان امنترین شهر جهان شناخته میشود.
مراقبتهای بهداشتی رایگان
یکی از مهمترین مزایای مهاجرت به کانادا برخورداری از خدمات بهداشتی این کشور هستند. کانادا خدمات بهداشتی رایگان به شهروندان و ساکنان دائم خود ارائه میدهد. هر استان و منطقه، برنامه بهداشتی خاص خود را دارد که محصولات و خدمات مختلفی را پوشش میدهند. مهاجران میتوانند در سیستم بیمه درمانی استان خود ثبتنام و کارت سلامت دریافت کنند. از طریق سیستم مراقبتهای بهداشتی عمومی، کاناداییها مجبور نیستند برای اکثر خدمات پزشکی و اورژانس، هزینهای بپردازند.
آموزش باکیفیت
بر اساس گزارش OECD در مورد نرخ سواد، دانشآموزان مهاجر در کانادا نسبت به دانشآموزان غیر مهاجر سطح مطالعه بالاتری داشتهاند؛ همچنین، دانشآموزان کانادایی در مطالعه، در مقایسه با سایر کشورهای OECD، بهترین عملکرد را داشتند.
در کانادا طیف متنوعی از دانشگاهها و کالجها وجود دارد؛ بر اساس آموزش عالی تایمز، دانشگاه تورنتو، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه مک گیل و دانشگاه مک مستر، بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند.
چند فرهنگی
در سال ۱۹۸۸، کانادا قانون چندفرهنگی را تصویب کرد و تعهد دولت فدرال برای پرورش یک جامعه متنوع را در قانون به ثبت رساند. امروزه، کانادا خانه کسانی است که از ۲۰۰ کشور مختلف با فرهنگها، نژادها و مذاهب گوناگون به آن مهاجرت کردهاند.
حمایتهای اسکان برای مهاجران
کانادا پیش از ورود مهاجران، وضعیت اسکان آنها را مشخص میکند. این کشور سالانه حدود ۱.۷ میلیارد دلار کانادا برای ارائه خدمات تسویهحساب جهت حمایت از تازهواردان هزینه میکند.
در کنار مزایای گفته شده، مهاجرت به این کشور معایبی نیز دارد؛ از معایب مهاجرت به کانادا میتوان به رقابت بالا در بازار کار و هزینه بالای زندگی اشاره کرد؛ قیمت بالای اینترنت نیز یکی دیگر از مشکلات مهاجرت به کانادا در این کشور است.
برای مهاجرت به کانادا راه های زیادی وجود دارد؛ از مهمترین روشهای مهاجرتی به این کشور میتوان به مهاجرت تحصیلی، ثبت شرکت، کارآفرینی، اسپانسرشیپ، خوداشتغالی، جاب آفر، اکسپرس انتری و مهاجرت از طریق تولد فرزند اشاره کرد. هرکدام از این راههای مهاجرتی، قوانین مخصوص به خود را دارد؛ اما نکته مهم است که برای مهاجرت به کشور کانادا محدودیت سنی تعیین نشده و هرکسی میتواند برای مهاجرت اقدام کند. با دریافت مشاوره مهاجرت به کانادا می توانید شانس خود را برای موفقیت بالا ببرید.