مشاوره ثبت شرکت در کانادا
متخصصان ما در موسسه مهاجرتی بالدانو با سالها تجربه و سابقه درزمینه مشاوره ثبت شرکت در کانادا، اطلاعات کاملی از قوانین و شرایط ثبت شرکت در این کشور دارند و در مسیر ثبت انواع شرکتها در کانادا میتوانند به شما کمک کنند.
در این مطلب، تمامی اطلاعات موردنیاز درباره شرایط و قوانین و هزینه ثبت شرکت در کانادا را گردآوری کردهایم که با خواندن آن میتوانید پاسخ تمامی پرسشهای خود را دریافت کنید. درصورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید فرم مشاوره رایگان را تکمیل کنید تا همکاران ما در موسسه مهاجرتی بالدانو در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
شما میتوانید در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۷ و در روز پنجشنبه از ساعت ۹ الی ۱۴ برای مشاوره تلفنی رایگان با شماره ۰۲۱۴۳۸۵۹ تماس بگیرید.
انواع شرکت در کشور کانادا کدام اند؟
انواع شرکت در کانادا عبارتاند از:
- شرکت مسئولیت محدود (LLC)
- شرکت با مالکیت شخصی (Sole Proprietorship)
- شرکت تعاونی (Cooperative)
- شرکت مشارکتی (General Partnership)
درادامه، شرایط و ویژگیهای هریک از این شرکتها را شرح میدهیم.
شرکت مسئولیت محدود (LLC)
در شرکتهای مسئولیت محدود (LLC)، یک یا چند نفر میتوانند بهعنوان موسس یا سهامدار شرکت معرفی شوند. ثبت شرکت مسئولیت محدود در کانادا نسبتا راحت و هزینه آن از دیگر انواع شرکتها بیشتر است. در این نوع شرکت، شرکا میتوانند در فعالیتها سهیم باشند؛ اما درقبال بدهیهای شرکت مسئولیت ندارند و حتی درصورت ورشکستگی شرکت نیز، مسئولیتی برعهده سهامداران نیست.
شرکت با مالکیت شخصی (Sole Proprietorship)
شرکت مالکیت شخصی (Sole Proprietorship) شرکتی است که فقط ۱ نفر موسس دارد و فرد موسس نمیتواند شریک و سهامداری داشته باشد. ازجمله مشکلات بزرگ شرکتهای مالکیت شخصی این است که جذب سرمایه برایشان سخت است و اغلب بانکها در دادن وام به آنها خودداری میکنند. درصورت وقوع مشکلات مالی یا بدهی، خود موسس شرکت مسئول مشکلات مالی شرکت است و احتمال دارد طلبکاران اموال شخصی او را نیز مصادره کنند.
موسسان شرکتهای مالکیت شخصی باید بهعنوان مالک انحصاری از محل درآمد شرکت مالیات بر درآمد شخصی را پرداخت کنند. اغلب شرکتهایی که در کانادا تاسیس میشوند، از نوع مالکیت شخصی هستند؛ چراکه ثبت این نوع شرکت از سایر شرکتها راحتتر است و پیچیدگی کمتری دارد.
شرکت تعاونی (Cooperative)
در شرکتهای تعاونی (Cooperative) یک یا چندین شریک و سهامدار وجود دارد و همه شرکا فارغ از میزان سهام ثبتی خود، در تصمیمگیریهای شرکت مشارکت میکنند؛ اما مسئولیت آنها درقبال مسائل مالی شرکت، به نسبت سهامشان تعیین میشود. در این نوع از شرکتها، همه تصمیمها براساس منافع عمومی جامعه اتخاذ میشود و منافع شرکت در اولویت دوم قرار دارد.
شرکتهای تعاونی در کانادا محبوبیت زیادی دارند؛ چراکه بانکها بهراحتی به این شرکتها وام میدهند. همچنین، ثبت چنین شرکتهایی نسبتا راحت است و درصورت وقوع بدهی، شرکا و سهامداران بهصورت فردی مسئولیتی ندارند و همه مسئولیت برعهده شرکت حقوقی است. شرکتهای تعاونی چند نوع مختلف دارند:
- مصرفکننده: به خود اعضای شرکت خدمترسانی میکند.
- تولیدکننده: برای محصولات یا خدمات تولیدی اعضای شرکت تبلیغات میکند.
- چندذینفعی: به ذینفعان شرکت مثل مشتریان و کارمندان خدمترسانی میکند.
- کارگری: برای اعضای شرکت ایجاد شغل و فرصتهای شغلی میکند.
شرکت مشارکتی (General Partnership)
شرکتهای مشارکتی (General Partnership) ۲ نوع انتفاعی و غیرانتفاعی دارند. برای ثبت چنین شرکتی، باید حداقل ۲ نفر شریک با مسئولیتهای یکسان وجود داشته باشد. در شرکت مشارکتی، موسسان و شرکا بهاندازه سهامشان در تصمیمگیریها مشارکت میکنند و اگر شرکت دچار ورشکستگی یا بحران مالی شود، داراییهای شخصی همه اعضا ممکن است مصادره شود. همچنین، همه اعضا باید از محل درآمدشان از شرکت و میزان سهام خود، مالیات بر درآمد شخصی را پرداخت کنند. در شرکتهای مشارکتی، همه اعضا و شرکا اجازه دارند تا سهام و سرمایه به شرکت وارد کنند و در رشد شرکت سهیم باشند.
انواع روش های ثبت شرکت در کانادا کدام اند؟
روشهای ثبت شرکت در کانادا ازاینقرارند:
- ثبت شرکت به صورت فدرال (Federal)
- ثبت شرکت به صورت استانی (Provincial/Territorial)
بهطور کلی، تفاوت زیادی بین این ۲ روش ثبت شرکت وجود ندارد و اغلب مراحل آنها نیز مشابه و یکسان است؛ اما قوانین حاکم بر هر روش تا حدودی تفاوت دارد. درادامه، جزئیات و شرایط هریک از این روشها را بررسی میکنیم.
ثبت شرکت به صورت فدرال (Federal)
ثبت شرکت روش فدرال (Federal) برای مهاجران و شهروندان غیرکانادایی مناسب است. در این روش، مجوز راهاندازی شرکت و فعالیت تجاری در تمامی ایالتها و استانهای کانادا را میتوانید دریافت کنید و فعالیت بازرگانی شما به یک شهر یا استان محدود نمیشود. در روش مذکور، قوانین سراسری کانادا بر شرکتهای ثبتشده اعمال میشود. از مشکلات مهم روش ثبت شرکت فدرال انتخاب نام مناسب برای شرکت است؛ اما پس از عبور از این مرحله، نام شرکتتان در سراسر کانادا محفوظ میماند.
شرکت فدرالی شما در کانادا میتواند در تمامی کشورهای دنیا بهعنوان شرکت کانادایی معرفی شود. از مزیتهای ثبت شرکت در کانادا به روش فدرال این است که تمامی امور اداری و تجاری خود مانند ثبت اطلاعات، ارسال و تحویل مدارک، پرداخت مالیات و پرداخت قبوض را میتوانید بهصورت آنلاین انجام بدهید. همچنین، در این روش برای جابهجایی شرکتتان به استانهای دیگر آزاد هستید و بهراحتی میتوانید نقلمکان کنید.
ثبت شرکت به صورت استانی (Provincial/Territorial)
در روش ثبت شرکت استانی (Provincial/Territorial)، قوانین ثبت شرکت به استان انتخابی شما بستگی دارد و قوانین سراسری ثبت شرکت در کانادا بر شرکتتان حاکم نیست. بههمیندلیل، بسیار مهم است که قبل از هر اقدامی برای ثبت شرکت استانی در کانادا، درباره قوانین و مقررات ثبت شرکت در استان مدنظر خود بهاندازه کافی تحقیق کنید.
اگر با این روش در کانادا شرکت ثبت کنید، اجازه فعالیت تجاری و انتقال شرکت خود به سایر استانها را نخواهید داشت. اگرچه در شرایط خاصی ممکن است اداره ثبت شرکتهای محلی مجوز فعالیت در سایر استانها را به شما بدهد، برای این کار باید نوع ثبت شرکت خود را از استانی به فدرال تغییر بدهید و کد فعالیت تجاری و برنامه مالیاتی فدرال را دریافت کنید.
شرایط ثبت شرکت در کانادا چیست؟
برای ثبت شرکت در کانادا باید:
- حداقل سرمایه مدنظر را داشته باشید. سرمایه لازم برای ثبت شرکت در کانادا باتوجهبه نوع شرکت و روش ثبت شرکت، از ۱۰۰ تا ۵۰۰ دلار متغیر است.
- حداقل ۷۰هزار دلار تمکن مالی برای راهاندازی و تامین هزینههای شرکت داشته باشید.
- سوءپیشینه نداشته باشید.
- حداقل ۱۸ سال داشته باشید.
- سابقه ورشکستگی در گذشته نداشته باشید.
- حداقل ۳ سال سابقه مدیریت در شرکت داشته باشید.
- طرح تجاری خلاقانه و منحصربهفرد داشته باشید.
- حداقل مدرک تحصیلی دیپلم داشته باشید.
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی در سطح B2 داشته باشید.
- از سلامت جسمانی کامل برخوردار باشید.
ثبت شرکت در کانادا توسط ایرانیان چگونه است؟
بهطور کلی، شرایط و قوانین و مراحل ثبت شرکت در کانادا برای ایرانیان با سایر ملیتها یکسان است. ایرانیان برای ثبت شرکت در کانادا به ارائه مدارک یا صرف هزینه بیشتر نیازی ندارند؛ اگرچه برای اینکه بتوانند در این کشور فعالیت تجاری کنند، باید ویزای کاری را دریافت کنند. وجود تحریمهای اقتصادی نیز باعث میشود تا بسیاری از بانکهای کانادا درباره افتتاح حساب برای شهروندان ایرانی سختگیری زیادی کنند.
اگر هدف شما از ثبت شرکت در کانادا مهاجرت و اخذ اقامت این کشور است، باید ویزای استارتاپی یا خوداشتغالی کانادا را بگیرید و پس از ثبت شرکت، در آنجا زندگی کنید و فعالیت تجاری مداوم انجام دهید. اگر هم فقط قصد دارید در این کشور سرمایهگذاری و شرکت ثبت کنید، بهترین گزینهها ثبت شرکتهای مالکیت شخصی یا مشارکتی هستند.
قوانین ثبت شرکت در کانادا
قوانین ثبت شرکت در کانادا ممکن است در استانهای مختلف تا حدودی متفاوت باشد؛ اما قوانینی که درادامه آورده شدهاند، در سراسر این کشور یکساناند و شامل همه متقاضیان ثبت شرکت در این کشور میشوند:
- حداقل سن مجاز برای ثبت شرکت در کانادا ۱۸ سال است.
- تسلط به یکی از زبانهای انگلیسی یا فرانسوی (بسته به استان مدنظر) الزامی است.
- باید حداقل ۳ سال سابقه کار مدیریتی در شرکت داشته باشید.
- باید حداقل مدرک دیپلم داشته باشید.
- در کشور یا کشورهای محل زندگی خود نباید سوءپیشینه داشته باشید.
- نباید سابقه ورشکستگی مالی داشته باشید.
- باید ۵ نفر کارمند کانادایی را در شرکتتان استخدام کنید.
- باید ۱ نفر حسابدار کانادایی استخدام و نام او را به دولت کانادا اعلام کنید.
- نامی که برای شرکت انتخاب میکنید، باید کاملا جدید و غیرتکراری باشد.
- باید نشانی حقیقی برای ثبت دفتر و نشانی پستی را به اداره ثبت شرکتها اعلام کنید.
- باید حداقل ۱ سال تمکن مالی برای تامین هزینههای راهاندازی و نگهداری شرکت را داشته باشید.
- داشتن طرح تجاری غیرتکراری و سودآور برای دولت کانادا الزامی است.
- حضور فیزیکی مدیر شرکت در زمان ثبت شرکت الزامی است.
- نرخ مالیات بر درآمد در کانادا از ۱۰ تا ۳۸درصد متغیر است.
- سابقه کار مرتبط با زمینه فعالیت شرکتی که میخواهید تاسیس کنید، داشته باشید.
- موسس شرکت باید مالک حداقل ۵۱درصد از سهام آن باشد.
- دولت کانادا به تمامی شرکتهای در حال تاسیس بهغیر از شرکتهای مالکیت شخصی، وامهای تسهیلاتی بلندمدت بدون سود یا با سود حداکثر ۳درصد اعطا میکند. بهمنظور اطلاع از واجدشرایطبودن برای دریافت وامهای تسهیلاتی کانادا، توصیه میکنیم که طرح تجاری خود را با یکی از مشاوران مالی متخصص در امور سرمایهگذاری این کشور در میان بگذارید.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در کانادا
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در کانادا عبارتاند از:
- حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
- گذرنامه با حداقل ۱ سال اعتبار
- گواهی عدم سوءپیشینه
- اساسنامه
- ترجمه رسمی مدارک هویتی اعضای هیئتمدیره
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی حداقل B2
- سوابق کار مدیریتی (حداقل ۳ سال)
- گواهی سلامت پزشکی
- طرح تجاری (بیزنس پلن) سودآور
- ویزای کاری یا سرمایهگذاری کانادا
- تمکن مالی حداقل ۷۰هزار دلار
- حداقل سرمایه لازم (۱۰۰ تا ۵۰۰ دلار)
- ترجمه رسمی شناسنامه
- نشانی حقیقی در کانادا برای امور پستی
- مجوز فعالیت تجاری استانی یا فدرال
توجه کنید که باتوجهبه نوع شرکت و روش ثبت شرکت انتخابیتان، ممکن است مدارک بیشتری از شما خواسته شود.
مراحل ثبت شرکت در کانادا
مراحل ثبت شرکت در کانادا بهترتیب بدینشرحاند:
- تحقیق و بررسی درباره انواع شرکتها و روشهای ثبت شرکت در کانادا
- انتخاب نوع و روش ثبت شرکت باتوجهبه بودجه و شرایط خود
- تهیه طرح تجاری و اساسنامه و نام مناسب برای شرکت
- مراجعه به سفارت کانادا برای اخذ ویزای لازم بهمنظور ثبت شرکت در کانادا
- سفر به کانادا و مراجعه به اداره ثبت شرکتها در استان مدنظر بهمنظور ارائه طرح تجاری، مدارک لازم، اساسنامه و اعلام سرمایه
- استخدام کارمند و حسابدار کانادایی
- افتتاح حساب بانکی و دریافت کد مالیاتی و کد بیمه
- دریافت مجوز فعالیت تجاری و مجوز ثبت شرکت استانی یا فدرال
- دریافت سایر مجوزهای لازم برای ثبت شرکت مدنظر (برای مثال، شرکتهای صنایع غذایی و دارویی یا پزشکی نیازمند اخذ مجوزهای بیشتر هستند)
- اعلام نشانی پستی شرکت در کانادا برای امور پستی
- مراجعه به بانکهای کانادایی بهمنظور درخواست وامهای تسهیلاتی کانادا برای کارآفرینان و شرکتهای تازهتاسیس
هزینه ثبت شرکت در کانادا
هزینه ثبت شرکت در کانادا ممکن است بسته به نوع و روش ثبت و محل ثبت شرکت تا حدودی متفاوت باشد؛ اما بهطور کلی هزینههای ثبت شرکت کانادا طبق جدول زیر است:
هزینه ثبت شرکت در کانادا | |
---|---|
حداقل سرمایه لازم | ۱۰۰ تا ۵۰۰ دلار |
حداقل تمکن مالی لازم | ۷۰هزار دلار |
رزرو و خرید نام برای شرکت | ۲۵ دلار |
ثبت اساسنامه | حداقل ۲۵۰ دلار |
اخذ مجوزها | باتوجهبه استان و نوع شرکت متغیر است |
مالیات
نرخ مالیات بر درآمد در کانادا از ۱۰ تا ۳۸درصد متغیر است و به نوع فعالیت شرکت، استان محل ثبت شرکت، روش ثبت شرکت، میزان فعالیت و سودآوری آن بستگی دارد. مالیات شرکتهای فدرال بین ۲۸ تا ۳۸درصد است. شرکتهای استانی نیز بین ۲ تا ۱۶درصد مالیات پرداخت میکنند.
بهترین شهرهای کانادا برای ثبت شرکت کدام اند؟
بهترین شهرهای کانادا برای ثبت شرکت ازاینقرارند:
- تورنتو
- ونکوور
- مونترال
وبسایت Inspiredtravelgroup.ca این شهرها را براساس وضعیت و ثبات اقتصادی، نرخ تورم اقتصادی، میزان نیروی کار جوان و بستر مناسب برای فعالیتهای تجاری، بهعنوان بهترین شهرهای کانادا برای ثبت شرکت انتخاب و اعلام شدهاند. درادامه، خلاصهای از شرایط و ویژگیهای هریک از این شهرها و دلیل مناسببودن آنها برای ثبت شرکت را شرح میدهیم.
تورنتو
تورنتو با جمعیت ۶میلیوننفری، بزرگترین شهر کانادا است و بیشترین میزان تنوع جمعیتی و فرهنگی را دارد. همچنین، بیشترین تعداد شرکتهای تجاری بزرگ و استارتاپهای بزرگ و کوچک و کسبوکارهای تازهتاسیس کانادا در تورنتو قرار دارند. این شهر مهد رشد و توسعه صنایع و شرکتهای مالی و صنعتی و تکنولوژی است و یکی از بیشترین نرخهای مهاجرپذیری را در کانادا را دارد.
در تورنتو، تعداد زیادی دانشگاه بینالمللی معتبر مانند دانشگاه تورنتو و دانشگاه یورک و دانشگاه متروپولیتن قرار دارند که همین موضوع باعث میشود تا میزان نیروی کار جوان و متخصص در این شهر روزبهروز در حال افزایش باشد.
ونکوور
ونکوور ازنظر میانگین سنی ساکنان، یکی از شهرهای جوان کانادا است و پس از تورنتو، بیشترین نرخ راهاندازی کسبوکارهای نوپا و استارتاپی را در این کشور دارد. این شهر در رشد و توسعه صنایعی مانند گردشگری، کشاورزی، جنگلداری، تکنولوژی، فیلم و سینما، آبزیپروری و تعلیموتربیت در کانادا حرف اول را میزند و فارغالتحصیلان زیادی در این زمینهها و رشتهها دارد که آماده استخدام و ورود به بازار کار هستند.
ونکوور بهدلیل موقعیت مکانی مناسبش، دسترسی راحت به شهرهای ساحل غربی دارد و برای امور گمرکی بازرگانی شهری ایدئال بهحساب میآید. هزینه زندگی در ونکوور باتوجهبه خدمات شهری و امکانات رفاهی این شهر، مقرونبهصرفه و نسبتا کم است.
مونترال
مونترال دومین شهر بزرگ و پرجمعیت کانادا شناخته میشود و بهنوعی مهد فرهنگ و تاریخ این کشور است. این شهر تعداد زیادی دانشگاه معتبر جهانی و موسسه تحقیقاتی دارد و بهدلیل ۲زبانهبودن جمعیت آن (انگلیسی و فرانسوی)، شهر مناسبی برای راهاندازی شرکتهای بینالمللی و تجارت جهانی بهشمار میرود.
در مونترال شرکتهای استارتاپی و نوپای زیادی وجود دارند که در زمینههای گردشگری و صنایع غذایی و رشد و توسعه تاریخ و هنر فعالیت میکنند. هزینه زندگی در مونترال نسبتا زیاد است؛ اما در این شهر فرصتهای سرمایهگذاری فراوانی وجود دارند و با طرح تجاری و اقتصادی دقیق و حسابشده و سرمایه کافی، میتوان در این شهر کسبوکاری نوپا را به سودآوری رساند.
اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت در کانادا
اخذ اقامت کانادا از طریق ثبت شرکت فقط با دریافت ویزای استارتاپی یا ویزای خوداشتغالی امکانپذیر است. درحالحاضر، سایر انواع شرکتها در کانادا به اخذ اقامت این کشور منجر نمیشوند و فقط راهی برای سرمایهگذاری در آنجا هستند.
برای اینکه بتوانید ازطریق ثبت شرکت اقامت ۱ساله کانادا را دریافت کنید، پس از ثبت شرکت و ورود به کانادا، باید مجوز کار این کشور (Work Permit) را اخذ کنید. درحالحاضر، فقط با داشتن ویزای ICT یا ویزای گرداننده (Owner Operator) میتوانید بعد از ثبت شرکت در کانادا مجوز کار بگیرید. ۴ سال پس از اخذ مجوز کار از کانادا، درصورتیکه استارتاپ یا کسبوکارتان به رشد مناسب و درصد خاصی از سوددهی رسیده و ۴ سال پیاپی مجوز کار و اقامت شما تمدید شده باشد، برای اخذ اقامت دائم کانادا میتوانید اقدام کنید.
اخذ اقامت دائم کانادا ازطریق مجوز کار و ویزای استارتاپ یا ویزای خوداشتغالی، درصورتی امکانپذیر است که در سطح B2 به زبان رسمی استان مدنظر در کانادا (انگلیسی یا فرانسوی) مسلط باشید.
شرایط اخذ ویزای همراه
تمامی افرادی که با ویزای کار و مجوز کار در کانادا اقامت میکنند، برای همسر و فرزندان کوچکتر از ۱۸ سال خود نیز میتوانند اقامت این کشور را بگیرند. با ویزای همراه کانادا اعضای خانوادهتان میتوانند در این کشور تحصیل و کار کنند. بهازای هر ۱ نفری که برای اخذ ویزای همراه به سفارت کانادا معرفی میکنید، باید ۸هزار دلار تمکن مالی نیز به تمکن مالی اولیه خود اضافه کنید.
مزایای ثبت شرکت در کانادا
- نرخ کم مالیات برخی از شرکتها
- امکان اخذ اقامت و دائم کانادا
- امکان اخذ ویزای همراه
- رشد سرمایه و سودآوری
- امکان ورود به بازار تجارت جهانی
- برخورداری از تسهیلات بانکی
- اخذ مجوز کار در کانادا
- زندگی باکیفیت در کشوری با اقتصاد پیشرفته
- امکان همکاری با شرکتهای بزرگ آمریکایی و اروپایی
معایب ثبت شرکت در کانادا
- فراهمنبودن امکان اخذ اقامت در برخی از روشها
- نرخ زیاد مالیات برخی از انواع شرکتها
- سختگیری کانادا برای دادن مجوز به ایرانیان
- نیاز به مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی
- محدودیت فعالیت در برخی از صنایع بهدلیل سرمای هوا
- کمبودن جمعیت جوان و متخصص در شهرهای کوچک
- سختبودن مراحل اخذ مجوزها و ویزای کار
جمعبندی
ثبت شرکت یکی از روشهای رایج سرمایهگذاری در کانادا است که در برخی مواقع (اخذ ویزای استارتاپی یا ویزای خوداشتغالی) به گرفتن اقامت موقت و دائم کانادا منجر میشود. سرمایه لازم برای ثبت انواع شرکتها در کانادا از ۱۰۰ تا ۵۰۰ دلار متغیر و تمکن مالی موردنیاز برای ثبت شرکت در این کشور نیز حداقل ۷۰هزار دلار است. برای اینکه بتوانید در کانادا شرکت ثبت کنید، باید حداقل مدرک دیپلم و بیشتر از ۱۸ سال داشته و به یکی از زبانهای انگلیسی یا فرانسوی مسلط باشید.